واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob 25 درصد تولیدات نایلون و پلاستیک ایران صادر می شود تهران بزرگ-ایرنا-رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولیدکنندگان نایلون و پلاستیک تهران گفت:25 درصد تولیدات نایلون و پلاستیک درایران به کشورهای همسایه صادر می شود.
سید رحیم مقیمی اصل در گفت وگو با خبرنگارایرنا اظهار کرد: تولیدکنندگان داخلی توانسته اند نیازهای بازار را به خوبی برآورده کرده به گونه ای که بازار را اشباع کرده اند .
وی افزود: اشباع شدن بازار داخل از محصولات نایلون و پلاستیک سبب روی آوری تولید کنندگان به بازارهای خارجی شده به طوریکه 25 درصد از تولید داخل به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و تاجیکستان صادر می شود.
مقیمی اصل با اشاره به این مطلب که ایران در طی سال های گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای در صنعت پلاستیک داشته است، عنوان کرد: تولید پلاستیک ایران در منطقه آسیا رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان مصنوعات پلاستیک تهران با بیان این مطلب که خرید مواد اولیه از دلالان باعث شده در هرکیلو بین 500 تا 2 هزار تومان افزایش قیمت داشته باشیم گفت: این افزایش قیمتی سبب شده بطری آب معدنی،گران تر ازخود آب تولید شود.
وی واسطه گری را عامل افزایش قیمت مواد اولیه دانست و افزود:اگر مواد اولیه با نظارت مسئولان به دست تولیدکننده می رسید و نقش واسطه ها حذف می شد، تولیدکننده مجبور به خرید مواد اولیه با قیمت بالاتر از واسطه ها نبود.
مقیمی اصل خواستارآن شد تا مواد اولیه مورد نیاز بدون واسطه بدست تولیدکنندگان برسد و اظهار کرد:مسئولان باید بر روند تولید نظارت داشته باشند تا واسطه گری حدف شود.
این فعال صنعت پلاستیک و نایلون از عدم برخورد جدی با واسطه ها ابراز نگرانی کرده و بیان داشت: برخوردهای مقطعی سبب شده که قدرت خرید تولیدکننده کاهش یابد و در قیمت نهایی کالای تولید شده نیز تاثیر بگذارد.
وی با بیان اینکه صنعت پلاستیک به عنوان صنعت مادر به حساب می آید، افزود: پتروشیمی مواد اولیه مورد نیاز پلیمر را که باید در مرحله اول به تولیدکنندگان بفروشد، صادر می کند، مواد اولیه پلیمر صادراتی ایران در خارج از کشور ارزانتر است.
مقیمی اصل با اشاره به این مطلب که مواد مورد نیاز تولیدکننده صنایع پلاستیک همانند بندزن، گازهای اتلین و مواد پلیمر به کشورهای دیگر صادر می شود و نرخ آن را با ارز مبادله ای حساب می کنند، اظهار کرد: اگر همین مواد به تولیدکنندگان داخلی فروخته شود از طریق تولید سود بیشتری نصیب پتروشیمی شده و دیگر لازم به پرداخت هزینه گمرگ، کشتی رانی، مالیات و سایر هزینه های متفرقه نیست.
وی با ابراز تاسف از روند بازار خرید مواد اولیه تصریح کرد: جالب است که دلالان صنعت پلاستیک حتی اسم و گریدهای مربوط به مواد اولیه پلاستیک را هم نمی دانند اما مواد اولیه به آنها داده می شود اما تولیدکنندگان این بخش نمی توانند به صورت مستقیم از بورس یا پتروشیمی خرید کنند .
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولیدکنندگان نایلون و پلاستیک تهران با انتقاد از اینکه تولیدکنندگان صنفی نمی توانند از بورس مواد اولیه بخرند، افزود: تولیدکنندگان صنفی همانند تولیدکنندگان بخش صنعت مالیات و عوارض، پرداخت می کنند، چرا نباید بتواننداز بورس مواد اولیه تهیه کنند تا مجبور نباشند این مواد را با بهای گزاف از دلالان بخرند.
وی با بیان اینکه ارائه ندادن مواد اولیه از طریق بورس به تولیدکنندگان کوچک باعث ضرر آنها می شود، افزود: واسطه ها و دسترسی آسان آنها به مواد اولیه ای که در بورس ارائه می شود مانع از دسترسی تولیدکنندگان کوچک به این مواد شده است.
مقیمی اصل تصریح کرد: در همه جای دنیا از تولیدکنندگان حمایت ویژه ای می شود اما متاسفانه در کشور ما تولیدکننده مجبور است با توان مالی خود با مشکلات کنار بیاید.
تهرام564/9977
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
27/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]