واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
نتایج مثبت نشست وزرای خارجه آسیای مرکزی و ژاپن در بیشکک
وزارت امور خارجه ترکمنستان با اشاره به حضور این کشور در پنچمین نشست «گفتوگوی آسیای مرکزی و ژاپن» در بیشکک، نتایج این نشست را مثبت و سازنده ارزیابی کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در عشق آباد به نقل از دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه ترکمنستان، در این نشست که در آن وزرای امور خارجه 5 کشور آسیای مرکزی و وزیر امور خارجه ژاپن حضور داشت، عملکرد ده ساله گروه مذکور و نیز دورنمای مناسبات میان کشورهای آسیای مرکزی و توکیو و نیز ابعاد مختلف تحکیم و گسترش هر چه بیشتر تعاملات میان ژاپن و کشورهای آسیای مرکزی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه ترکمنستان تصریح کرد: همکاری در زمینه کشاورزی، توسعه پایدار، اهداف و برنامههای هزاره، مقابله با بلایای طبیعی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، حفاظت از مرزها و نیز مسائل افغانستان از دیگر محورهای پنچنین دور نشست گروه آسیایی مرکزی به علاوه ژاپن در بیشکک بوده است. در پایان این نشست مراسم معرفی وب سایت جدید گفتوگوی آسیای مرکزی +ژاپن نیز برگزار بیانیه و صورت جلسه نتایج پنجمین نشست و نیز سند چشمانداز همکاری برای ده سال آینده و نیز نقشه راه برای تعاملات منطقه ای در زمینه کشاورزی نیز به امضای طرفها رسید.
از سوی دیگر رسانههای منطقه آسیای مرکزی در گزارشهای خود درباره نشست مذکور گزارش دادند که «ایرلان عبدلدایف» وزیر امور خارجه قرقیزستان نیز در این نشست، اظهار داشت: گفتوگوی کشورهای آسیای مرکزی و ژاپن در فضایی آرام در جهت همکاری بین این کشورها صورت گرفت و بررسی مسائلی نظیر توسعه پایدار، گسترش روابط تجاری و اقتصادی و همچنین راههایی برای مقابله با چالشها و تهدیدات جدید در منطقه انجام خواهد شد. وی در ادامه اعلام کرد که ریاست گروه «گفتوگوی آسیای مرکزی و ژاپن» به مدت 2 سال به کشور ترکمنستان واگذار میشود که این تصمیم با توافق تمام طرفین گفت و گو اتخاذ شدهاست. گفتنی است توسعه بیشتر همکاریها در زمینههای مختلف و تبادل نظر در مورد مسائل بینالمللی و منطقهای از جمله مسائل مورد بحث در نشست توکیو و کشورهای آسیای مرکزی است که هر سال در یکی از پایتختهای کشورهای آسیای مرکزی و ژاپن برگزار میشود. گفتوگوهای آسیای مرکزی و ژاپن از سال 2004 و با هدف افزایش همکاریهای منطقهای آغاز و دور چهارم نشست مذکور در سپتامبر سال 2012 در توکیو برگزار شد. ** گسترش حضور اقتصادی و صنعتی ژاپن در بازار کشورهای آسیای مرکزی ژاپن به عنوان قدرتی تاثیرگذار در عرصههای مختلف در قامت قدرتی صنعتی جهانی در پی آن است که در موضوعات مختلف اقتصاد و سیاست نفوذ خود را در کشورهای آسیای مرکزی به نحوه مختلف تقویت کند. چنانچه در طی چند سال اخیر هم صادرات خود را به کشورهای منطقه چند برابر کرده و بر حجم سرمایهگذاریها، کمکهای اقتصادی و وامهای خود افزوده است. در واقع ژاپن با توجه به نوع سیاست خارجی بیطرف ترکمنستان و همچنین ذخایر فراوان گازی این کشور، عشقآباد را شریک مهمی برای خود میداند و عشق آباد و توکیو در سالهای آخیر قراردادهای متعدد به ارزش دهها میلیارد دلار منعقد کردهاست. این فرایند در حالی است که رئیس جمهور ترکمنستان 2 ماه پیش در مراسم کلنگ زنی مجتمع جدید پتروشیمی جدید در ساحل ترکمنی دریای خزر که ارزش آن بالغ بر 3 میلیارد دلار برآورد شده و از محل اعتبارات بانکهای ژاپنی پشتیبانی مالی شده و با مشارکت شرکتهای ژاپنی و کره جنوبی احداث خواهد شد، اعلام کرد که در جریان سفر رسمی سال گذشته میلادی به ژاپن قراردادهایی به ارزش 20 میلیارد دلار با مقامات ژاپنی و ترکمنی امضا شده که قسمت عمده آن را طرحهای نفت و گاز ،فناوری نوین، و صنعت پتروشیمی در خاک ترکمنستان تشکیل میدهند. ترکمنستان به دنبال امکان مشارکت شرکتهای ژاپنی در پروژه های مشترک سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی، فرآوری گاز، برق و دیگر بخشهای صنعت خود است. پیش از این وزارت اقتصاد و توسعه ترکمنستان در گزارشی اعلام کرد که هماکنون دهها شرکت با مشارکت سرمایهگذار ژاپنی ثبت شده که حدود 30 طرح بزرگ صنعتی در سراسر ترکمنستان به ویژه در طرح توسعه و بازسازی پالایشگاه نفت و نیز ساخت مجتمع جدید تولید کود شیمیایی در مرو در جنوب ترکمنستان را در دست اجرا دارند. ترکمنستان و ژاپن در سال 1992 میلادی روابط دیپلماتیک خود را برقرار کرده و دولت ژاپن در سال 2005 میلادی سفارت خود را در عشقآباد و ترکمنستان نیز دایر کرد. انتهای پیام/
93/04/27 - 10:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]