واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob استاندار : حضور صنایع در قزوین، تحول چندانی در زندگی مردم استان بوجود نیاورده است قزوین-ایرنا- استاندار قزوین با بیان اینکه مردم این استان بهره لازم را از حضور صنایع در محل زندگی خود نبرده اند، گفت: استقرار کارخانجات و واحدهای تولیدی در قزوین تحول چندانی در اقتصاد مردم استان نداشته است.
به گزارش ایرنا،ˈمرتضی روزبهˈ پنجشنبه شب در نشست با مدیران حوزه اقتصاد استان که با حضور ˈعلی آقامحمدیˈ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، افزود: قزوین به خاطر نزدیکی به تهران، سرمایه گذاران زیادی را در بخش صنعت به خود جذب کرده است.
وی با اشاره به اینکه از دهه 40 با ایجاد محدودیت در ساخت واحدهای تولیدی در شعاع 120 کیلومتری تهران، قزوین برای سرمایه گذاری صنعتی به محلی جذاب تبدیل شد، افزود: در همین راستا، زمین های مرغوب این استان به عنوان یک منبع تجدید ناپذیر و غیرقابل بازگشت به ساخت کارخانجات و ایجاد صنایع اختصاص یافت.
این مسوول اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی مناسب قزوین، این استان را به فضای مناسبی برای ایجاد واحدهای صنعتی و سودآوری صاحبان صنایع تبدیل کرده است اما این موضوع موجب تقویت بنیه اقتصادی مردم قزوین نشده است.
وی خاطرنشان کرد: قزوین به نسبت خدمات ارایه داده شده به صنعت، دریافتی و سود لازم را در این بخش به خود اختصاص نداده است.
این مسوول با اشاره به اینکه خیلی از صاحبان صنایع مستقر در قزوین تعلق خاطر چندانی به این استان ندارند، اظهار کرد: منابع مالی واحدهای صنعتی قزوین به بانک های تهران منتقل می شود و این در صورتی است که این واحدها خدمات خود را از استان قزوین دریافت می کنند.
روزبه ادامه داد: در کنار این مشکلات، آوازه صنعتی قزوین موجب شده است تا انبوهی از مهاجران برای یافتن شغل به این استان بیایند به طوری که با ایجاد یک فرصت شغلی میزان جویندگان کار به جای کاهش، چندبرابر می شود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه قزوین دارای ظرفیت های کشاورزی قابل توجهی است و در تولید برخی محصولات حرف اول را در کشور می زند، بر ضرورت استفاده از صنعت و فناوری برای رونق این بخش تاکید کرد و اظهار داشت: بی توجهی به اصلاح شیوه سنتی کشاورزی و صنعتی نشدن فعالیت ها در این بخش از جمله در مناطقی مانند الموت موجب شده است تا شاهد کم رنگ شدن تولید محصولات باغی و نداشتن تمایل جوانان به ادامه فعالیت در این حوزه باشیم.
استاندار قزوین با بیان اینکه به اذعان کارشناسان مرغوبیت زعفران و پسته این استان پس از آزمایش های انجام شده در کشور رتبه نخست را دارا می باشد، گفت: اما غفلت از به کارگیری فناوری و استفاده از شیوه های نوین در بخش کشاورزی، موجب شده است تا سودآوری این حوزه مورد غفلت واقع شود و از ظرفیت های این بخش برای توانمندسازی اقتصادی مردم استان استفاده لازم نشود.
روزبه در بخش دیگری از صحبت های خود، برنامه ریزی و نگاه کلان به جذب سرمایه گذار و سازوکارهای لازم برای بومی سازی در این حوزه، اصلاح فرایندهای مربوط به بخش کشاورزی و بهره وری در آن و اصلاح نظام بانکی را از عوامل موثر در رفتن به سمت اقتصاد مقاومتی برشمرد.
استاندار قزوین با اشاره به اینکه برخی استان های کشور مانند قم، اصفهان و یزد توانسته اند با برندسازی و کار برروی محصولات خود مانند سوهان، گز و باقلوا بخش زیادی از اقتصادشان را متحول سازند که این مهم در راستای اقتصاد مقاومتی است، گفت: اما قزوین در این خصوص ناموفق بوده است و باید برای جبران این نقص گام های جدی برداشت.
وی در پایان، اقتصاد مقاومتی را در متن زندگی مردم دانست و خاطرنشان کرد: این نوع اقتصاد با تقویت قدرت مالی مردم و توانمندساختن آنها در برابر تلاطم ها و مشکلات محقق می شود.
معاون برنامه ریزی استاندار قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه صنعتی بودن قزوین کمک چندانی به اقتصاد مردم استان نکرده است، اظهار کرد: با وجود اینکه سرانه تولید قزوین از میانگین کشوری بالاتر است اما هزینه سرانه خانوار شهری این استان 10 درصد از متوسط کشور کمتر می باشدکه این رقم تاثیر کم صنایع بر اقتصاد مردم قزوین را می رساند.
ˈامیدعلی پارساˈ در ادامه، افزایش 30 درصدی تولید و سرمایه گذاری و رسیدن به رشد هشت درصد رشد اقتصادی را از هدف گزاری های استان قزوین در بخش اقتصاد مقاومتی یاد کرد و گفت: عزم و اراده مسوولان استانی برای تحقق این مهم بسیج شده است.
این مسوول، بوروکراسی و کاغذبازی اداری و پیچیده بودن فرایند ارایه مجوز های لازم به سرمایه گذاران را از مشکلات اقتصادی استان یاد کرد و گفت: تسهیل در فرایند جذب سرمایه گذار در دستور کار مدیریت ارشد استان است.
وی با اشاره به وجود 450 طرح اقتصادی ناتمام با پیشرفت بالای 60 درصد در این استان، گفت: تکمیل و بهره برداری از این طرح ها با کمک بانک ها از اولویت های اقتصادی قزوین می باشد.
پارسا در پایان از آمادگی کامل استان قزوین برای پیشبرد اهداف در حوزه اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: در این بخش 104 عنوان برنامه برای دستگاه های اجرایی استان تعریف شده است که اجرای آنها افزون بر کمک به سرمایه گذاری و اشتغال استان، قزوین را به سمت تحقق اقتصاد مقاومتی پیش می برد.
7392/ 614
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
27/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]