واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob گونه آبزی آرتیمیا در تالاب میقان اراک سرمایه ارزشمند زیستی است اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: گونه آبزی آرتیمیا در تالاب کویری میقان اراک سرمایه ارزشمند زیستی است که با برنامه ریزی قابلیت اشتغالزایی و تولید ثروت نیز دارد.
ˈامیر انصاریˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آرتیمیا از گونه های مهم آبزی است که در حوضچه های نمکی تالاب میقان زیست می کند و یکی از منابع ارزشمند غذایی و پروتئینی برای پرورش ماهیان زینتی و گونه های جانوری محسوب می شود که باید با انجام مطالعات علمی زمینه رشد و جایگاه زیستی آن را تقویت کرد.
وی بیان کرد: مطالعات اولیه گروه زیست شناسی دانشگاه اراک بیانگر آن است که آرتیمیای موجود در منابع آبی تالاب میقان اراک بومی و بچه زا است اما نظرهای دیگری مبنی بر مهاجر بودن این گونه از طریق چسبیدن به پا و نوک یا دستگاه گوارشی فلامینگو ها از سایر زیستگاه های پرندگان وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: آرتیمیا به عنوان یکی از ذخیره های آبزی با ارزش از دیرباز در تالاب میقان اراک وجود داشته اما در دو دهه اخیر با توجه به ایجاد شرایط اکوسیستمی این تالاب نظیر ورود پساب تصفیه خانه فاضلاب و رشد جلبک های مقاوم به شوری که غذای اصلی آرتیمیا است ازدیاد قابل توجهی داشته است.
انصاری گفت: در زمان حاضر تعداد آرتیمیاهای موجود در حوضچه های پراکنده تالاب میقان طوری است که سطح آبی بیشتر مناطق این محوطه زیستی به رنگ قرمز است.
وی عنوان کرد: غذای اصلی و مطلوب فلامینگوها با تغذیه مستمر از آرتیمیای قرمز رنگ است و گفته می شود قرمزی موجود در پرها، نوک و پاهایشان با این رژیم غذایی در ارتباط است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: آرتیمیا فاقد توان پراکنش فعال است و باد و پرندگان آبزی به خصوص فلامینگوها از مهمترین عوامل طبیعی توزیع کننده آن هستند.
انصاری اظهار کرد: وسعت هشت هکتاری تالاب و حوضچه های میقان اراک فرصتی استثنایی در بهره برداری اصولی و صحیح در پرورش و تکثیر آرتیمیا است اما این مهم مستلزم مطالعات علمی از سوی شیلات و ارائه روش های صحیح تکثیر و پرورش است.
وی ادامه داد: تغییر غلظت شوری آب یا آلودگی آن به مواد شیمیایی و فلزات سنگین، کاهش سهم حق آبه تالاب و برداشت غیراصولی معدنی در تالاب از عوامل تهدید کننده این گونه با ارزش است.
آرتیمیا سخت پوست کوچک و ظریفی است که با زندگی در آبهای بسیار شور سازگار بوده و دارای کاربرد متنوعی است، استفاده از اشکال مختلف آرتیمیا در آبزی پروری از مهمترین کاربردهای آن می باشد.
این گونه آبزی در مناطقی از ایران که آب شور و دریاچه های نمکی وجود دارد نظیر ارومیه، فارس، قم هرمزگان و مرکزی مشاهده شده است.
تالاب کویری میقان اراک با وسعت 25 هزار هکتار به عنوان یکی از مناطق شکار ممنوع تحت حفاظت زیست محیطی است و این محوطه بکر و امن یکی از زیستگاه های قدیمی و اصلی پرندگان مهاجر و حیات وحش منطقه محسوب می شود.
تالاب کویری میقان اراک، آخرین حلقه اکولوژیک حوضه آبریز دشت اراک است که آب های سطحی مسیل های فصلی را جذب می کند و مساحت دریاچه فصلی آن بسته به ورودی آب بین 100 تا 110 کیلومتر مربع متغیر است. ک/3
560/591
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
26/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]