واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان:60میلیارد ریال به سدهای در دست ساخت لرستان اختصاص یافت خرم آباد-ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: 60میلیارد ریال به صورت علی الحساب برای ادامه احداث چهار سد در دست ساخت در این استان اختصاص یافت.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈعلی امید سیفیˈ عصرروز چهارشنبه جمع خبرنگاران افزود: با اختصاص این مبلغ کار ساخت سدهای ایوشان، مروک ، حوضیان و کمندان تا تامین اعتبار امسال،بدون وقفه ادامه خواهد یافت.
وی اظهارکرد:در سفر امسال رییس جمهوری و هیات دولت به لرستان مقرر شده بود این سدها امسال و سال آینده به بهره برداری برسند.
وی گفت: سد ایوشان که عملیات اجرایی آن در سال 83آغاز شده، دارای 96درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی افزود: برای ساخت این سد تاکنون 500میلیاردریال هزینه شده و برای تکمیل آن نیاز به 350میلیارد ریال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت:هم اکنون کار آبگیری این سد انجام شده و در هفته دولت امسال به بهره برداری می رسد.
وی افزود: عملیات ساخت سد مروک نیز در سال 83آغاز شد و هم اکنون 95درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای ساخت آن تاکنون هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
وی اضافه کرد:برای تکمیل این سد نیاز به 400میلیارد ریال است که 200میلیارد ریال آن امسال تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: کار آبگیری این سد نیز انجام شده، که با بهره برداری از آن سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر دست سد آبیاری خواهد شد.
مدیرعامل آب منطقه ای لرستان گفت: کار احداث سد حوضیان نیز با حجم 31.7میلیون متر مکعب آب، از سال 83 آغاز شده و هم اکنون دارای 85درصد پیشرفت فیزیکی است.
سیفی افزود: همزمان با ساخت سد عملیات شبکه پایاب آن نیز انجام شده و تاکنون 400میلیارد ریال برای ساخت سد هزینه شده است.
به گفته وی، این سد نیز آماده آبگیری است، و در صورت تامین اعتبار در دهه فجر امسال ، آماده بهره برداری خواهد شد.
وی گفت: با بهره برداری از این سد،سه هزار هکتار از اراضی پایین دست این سد در شهرستان الیگودرز زیر پوشش آبیاری قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان افزود: سد کمندان نیز با حجم 72میلیون متر مکعب آب، دارای 65درصد پیشرفت فیزیکی است که با بهره برداری از آن علاوه بر اینکه شش هزار هکتار از اراضی دیم شهرستان ازنا به آبی تبدیل خواهد شد، مشکل تامین آب شرب شهر ازنا و الیگودرزنیز بر طرف می شود.
وی اظهارکرد:با تکمیل و بهره برداری از 16 سد در دست مطالعه و احداث لرستان و 10 ایستگاه پمپاژ، زمینه برای مهار و ذخیره سازی 400 میلیون متر مکعب روان آب در این استان فراهم و 120 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیم لرستان نیز به آبی تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد:با بهره برداری از طرح احداث 10 ایستگاه پمپاژ در دست ساخت لرستان نیز، میتوان یک میلیارد و 66 میلیون مترمکعب آب را استحصال کرد.
سیفی گفت: هم اکنون سالانه از میزان آب های سطحی لرستان یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب، و از منابع آب های زیرزمینی نیز 660 میلیون مترمکعب(در مجموع دو میلیارد و60 میلیون متر مکعب) استحصال می شود.
وی افزود: میزان مصرف آب در بخش کشاورزی یک میلیارد و 850 میلیون مترمکعب، در بخش شرب و بهداشتی 165 میلیون مترمکعب و در بخش صنعت 45 میلیون مترمکعب است.
وی گفت:دراین زمینه و برای رفع مشکل کم آبی در لرستان، جدای از اقدامات مسوولان در زمینه مهار، کنترل و استحصال منابع آبی، مردم نیز نقش مهمی در مدیریت منابع آبی دارند که با ایفای نقش خود علاوه بر استفاده بهینه از این منابع سلامت آبی آیندگان را نیز تامین خواهند کرد.
630/640
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
26/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]