واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مذاكرهكنندگان ايراني نه ميخواهند و نه ميتوانند خطوط قرمز را زير پا بگذارند
قطعاً اختلاف بين چين و روسيه با غرب يكي از اهرمهاي فشار عليه ايران را از بين ميبرد و نشان ميدهد كه موقعيت غرب نسبت به قبل ضعيفتر است.
محمدحسن قديريابيانه، كارشناس مسائل سياسي در گفتوگو با «نسيم» اظهار داشت: غرب به دنبال حل مسئله هستهاي نيست چون اصولاً مسئلهاي وجود ندارد كه غرب بخواهد به بررسي آن بپردازد، يعني اعلام نگراني غربيها نسبت به اينكه ممكن است ايران از انرژي صلحآميز به صورت غيرصلحآميز استفاده كند، بهانهاي بيش نيست، خود غربيها هم مطمئن هستند كه ايران نه برنامهاي داشته و نه خواهد داشت. اين كارشناس مسائل بينالمللي با پرداختن به بحث تحريمهاي ظالمانه عليه ايران افزود: اگر امريكا و غربيها احساس كنند، تحريمها روي زندگي، معيشت مردم و اقتصاد كشور اثر گذاشته است، در اينصورت به تحريمهاي خويش ادامه خواهند داد و اين فشارها را افزايش ميدهند.
قديريابيانه با تأكيد بر اينكه فرمايشات رهبر معظم انقلاب و مواضع مسئولان در پايبندي از حقوق ايران و حتي نقدها و ابراز دلواپسيها نسبت به عقبنشيني از مواضع جمهوري اسلامي ايران ميتواند پشتيبان و تقويتكننده تيم مذاكرهكننده باشد، گفت: ايران همه اقدامات لازم را براي شفافسازي انجام داده است و اينك توپ در زمين 1+5 است، اگر آنها به حقوق ايرانيان احترام بگذارند، مسئله به راحتي قابل حل است اما اگر قصد زيادهخواهي داشته باشند به نتيجه مطلوب نخواهند رسيد و مقصر هم كشورهاي غربي خواهند بود.
وي با تأكيد بر اينكه بعيد است اين مذاكرات به نتيجه برسد، گفت: اگر غرب موقعيت خود را در سطح منطقه و جهان خطرناك ببيند و به كمك ايران نياز داشته باشد، شايد توافقات به نتيجه برسد، قطعاً اختلاف بين چين و روسيه با غرب يكي از اهرمهاي فشار عليه ايران را از بين ميبرد و اين نشان ميدهد كه موقعيت غرب نسبت به گذشته ضعيفتر است. قديريابيانه گفت: در هر حال بعيد است كه نتيجه مطلوبي از مذاكرات به دست بيايد، البته اين مذاكرات حداقل يك فايده بزرگ براي كشور ما دارد و آن اين است كه بخشي از افراد جامعه كه فريب تبليغات غرب را خوردهاند به اين نتيجه خواهند رسيد كه از راه لبخند و مذاكره و لحن ملايم نميتوان امريكا را از دشمني با ملت ايران بازداشت.
قديريابيانه در خصوص معيارهاي يك توافق خوب گفت: رعايت حقوق ايران، لحاظ كردن نيازهاي كشور و رفع تمام تحريمها از جمه ويژگيهاي مهم يك توافق خوب است و اينكه حتي اگر به طور موقت از برخي جنبهها صرفنظر كنيم، مثل غنيسازي 20 درصد، نبايد اين توافق به نفي حقوق ايران منجر شود و همواره ايران بتواند هروقت اراده كرد از حقوق خود استفاده كند.
وي در پايان با تأكيد بر اينكه مذاكرهكنندگان ايراني نه ميخواهند و نه ميتوانند خطوط قرمزها را زير پا بگذارند، خاطر نشان كرد: ملت ايران بايد بدانند كه رفتار روزمره آنان، سبك زندگي، كار و نوع مصرف آنها در اقتدار ايران در سطح جهاني مؤثر است، مثلاً خريد كالاي خارجي نياز ايران به ارز را افزايش داده و اين به نفع دشمنان ايران است. آنچه بيش از تحريم خارجي براي اقتصاد كشور مضر است خودتحريمي است؛ ما خودمان با كمكاري و با بيتوجهي به توليد به كشورمان آسيب ميزنيم و وقتي خريد كالاهاي خارجي را بر كالاهاي داخلي ترجيح ميدهيم به اين امر بيش از پيش دامن ميزنيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]