واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس:حل بحران آب با اراده مردم و مسوولان میسر می شود
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کم آبی و بی آبی به عنوان یک بحران خاموش، گفت: بحران آب به صورت خاموش در حال وقوع است و گذرازاین تنگنا، با اراده مردم و مسوولان امکان پذیراست.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایرنا، حسین امیری خامکانی در نطق میان دستور خود ضمن تسلیت شهادت امام علی (ع ) ودعا برای نجات مردم فلسطین و سوریه وعراق افزود: نمی دانیم تاچه زمانی از نعمت آب برخودارهستیم اما می دانیم با تمام شدن ذخیره آب، حیات دراین منطقه به خطر می افتد؛ این وضعیت دراکثر استانهای حاشیه کویر نیز حاکم است و باید چاره ای برای کم آبی و بی آبی اندیشیده شود.
وی ضمن هشدار در خصوص بحران آب دراستان کرمان، افزود: بیش از یک دهه است که بحران کم آبی را هشدار می دهیم اما توجهی چندانی نمی شود.
وی اعلام کرد: سالانه حدود 8/4 میلیارد مترمکعب گزارش منفی آب کشور است که 1/1 میلیارد مترمکعب آن، تراز منفی آب کرمان است.
وی همچنین افزود: در دشت زرند نیز شاهد یک و نیم متر افت سفره های زیرزمینی هستیم وعمق چاه های آب شرب وکشاورزی در این منطقه به 300 تا 420 متر رسیده است.
نمانیده مردم زرند با اشاره به فرمایشات رییس جمهوری در زمینه بحران آب گفت: آقای رییس جمهور گفته بودند طرحی به صورت جامع برای رفع بحران آب در دست بررسی دارند که ضمن تشکر ازایشان ودولت، درخواست می کنم به دشتهای ممنوعه بحرانی کشور همچون ˈدشت زرندˈ توجه شود .
وی تاکید کرد:دشت های ممنوعه بحرانی در کشور رو به افزایش است که باید چاره ایی اندیشده شود.
امیری درادامه بخشی از میراث بجا مانده دولت دهم برای ملت را بیکاری و رکود اقتصادی، گرانی وکاهش ارزش پول ملی، بدهی دولت به پیمانکاران و تعطیلی پروژه های عمرانی ذکر کرد و گفت:باید بدون اتلاف وقت طرح های بهینه سازی کاهش مصرف آب کشاورزی و بهداشتی، توزیع عادلانه آب وانتقال آن وشیرین سازی آب دریا و تامین آب از کشور همسایه باید عملیاتی شوند.
این نماینده مجلس گفت: آب مثل نفت باید ملی تلقی شود و در تامین آن نگاه ملی داشت.
وی افزود: مجلس باید با طرح فوریتی دولت را کمک کند تا یک بار برای همیشه مشکل آب شرب روستایی، شبکه فرسوده و بهره وری آب شرب حل شود هر چند جداسازی آب شرب از آب بهداشتی هزینه بر است .
امیری همچنین بر تخصیص اعتبار پروژه های بیمارستانی، عمرانی، راه سازی و راههای روستایی تاکید کرد.
این نماینده مجلس با اشاره به مسکن مهر گفت: اجرای این طرح که دردولت دهم طراحی و اجرا شده و مشکلاتی را برای پیمانکاران ایجاد کرده است، دولت باید چاره اندیشی کند .
وی از پسته به عنوان محصولی غیرنفتی و ارزآور یاد کرد و با اشاره به فصل برداشت پسته هم در چند استان کشورگفت: دولت باید به فکر تامین نقدینگی برای جمع آوری پسته مردان باشد تا دچار انباشت در منازل وانبارها و واسطه گری نشود.
امیری اعلام کرد: دولت دهم کارنامه موفقی در بازاریابی پسته از خود بجا نگذاشته است و امیدورایم دولت تدبیر وامید تدبیری بیاندیشد.
وی با بیان اینکه بیکاری مایه ننگ خانواده ها و تنگدستی مردم و رکود اقتصادی شده است، گفت: متاسفانه عدم تخصیص اعتبار به پروژه های بجا مانده از دولت گذشته موجب افزایش بیکاری و ناامنی جوانان شده است.
وی برساماندهی وضعیت بازنشستگان فولاد وزغال سنگ تاکید کرد
وی با اشاره به تدوین برنامه جامع و متعادل در بخش صنعت و معدن کشور گفت: قراربود تا پایان برنامه چهارم تولید فولاد در شهر زرند و کوهوران به 600 هزار تن برسد این موضوع در دولت خاتمی اوج گرفت اما در دولت دهم به شدت کاهش یافت بطوریکه تولید زغال سنگ در کشور به 100 هزار تن رسید که این میزان کفاف کوک سازی زرند را هم نمی دهد.
وی ادامه داد: سالانه دومیلیون تن زغال سنگ نیاز است تا این کوک سازی زرند تکمیل شود واکنون این برج ها سازی زیر ظرفیت کار می کنند.
وی با تاکید بر فعال سازی معدن خم رود نیز ادامه داد: دولت دهم به این معدن بی توجهی کرد اما بخش خصوصی آماده تأمین خوراک کوک سازی ها را دارد بنابراین باید به بخش خصوصی کمک کرد که بتواند در صنعت فعال شود.
وی به فعالیت معادن زغال سنگ که دردولت های گذشته بی رمق شده و یا تعطیل شده اند هشدار دارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم بر ضرورت تحول اساسی دربخش فضای کسب و کار تاکید کرد و گفت: کارآفرینان باید بدون دغدغه وجود آشنایی برای کسب مجوز برای کسب وکار اقدام کنند.
وی ایجاد دریچه واحد اقتصادی برای اخذ مجوز کسب وکار وثبت شرکت و دریچه ای اقتصادی برای توسعه صادرات و واردات را از اولویت های کنونی اقتصاد کشوراعلام کرد.
وی گفت: باید مشکل ثبت اینترنتی شرکت ها که از 45 روز تا 6 ماه به طول می انجام حل شود در حالی که در افغانستان این پروسه 7 روزه انجام می شود هر چه زودتر حل شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکیدکرد: باید تمامی نهادها بجز بانکها برای رفع مشکلات تولید فعال باشند ومشکل تولید وصادرات در راستای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی حل شود.
وی با تاکید بر سیاست های صادراتی و تولید صادراتی نیز گفت: در توسعه کارافرینی فقط در بخش تولید دچار مشکل نیستیم بلکه درعرضه و کالا هم دچار مشکلاتی هستیم .
1393/4/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]