واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob ابتکار در یک نگاه تهران- ایرنا- «نمره احمدی نژاد در کارنامه روحانی!» و « ظریف یک مذاکره کننده سر سخت است» مهم ترین خبرهای روزنامه ی ابتکار روز چهارشنبه است.
این روزنامه تیتر یک را به عنوان نمره احمدی نژاد در کارنامه روحانی! اختصاص داد و نوشت: ششمین کارت زرد مجلس شورای اسلامی به وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم تعلق گرفت. نمایندگان از پاسخ نعمت زاده به سوال حسن کامران قانع نشدند. روز گذشته در حالی ششمین کارت زرد مجلسی ها به وزیر دولت یازدهم تعلق گرفت که علت اصلی احضار وی به مجلس به خاطر اتفاقاتی بود که در زمان محمود احمدی نژاد در این وزارت خانه به وقوع پیوسته بود. نمایندگان در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در راستای طرح سوال حسن کامران نماینده اصفهان از وزیر صنعت، معدن و تجارت با 111 رای موافق، 101 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر از پاسخ وزیر قانع نشدند. علت وضعیت ناگوار بازنشستگان صنعت فولاد و عدم پرداخت مستمری آنان و یا دیرکردهای غیرقابل توجیه موضوع سوال نماینده اصفهان از نعمت زاده بود. طرح استیضاح وزیر علوم و اصرار پایداری ها بر انجام آن و همزمان انتقادها و سوال های پیاپی از وزیران نشان از برنامه ای دارد که قصدش ایستادن تمام قد برابر دولت یازدهم است. همان گونه که پیش تر عابد فتاحی نماینده ارومیه در مجلس نهم به ˈتدبیرˈ گفته بود «اتاق فکری برای سقوط دولت روحانی در مجلس تشکیل شده است که علی لاریجانی رییس مجلس باید یک تنه با آنان بجنگد.»
روزنامه ی ابتکار در تیتری به عنوان ظریف یک مذاکره کننده سر سخت است پرداخت و نوشت: مذاکرات رودر روی ایران و آمریکا همچون سایر جلسات وین 6 در هتل کوبروگ پشت درهای بسته برگزار شد. اما دیروز وزرای خارجی ایران و آمریکا این سکوت خبری را شکستند و پس از سه روز گفتگو، ارزیابی خود را از روند مذاکرات اعلام کردند. دیروز ابتدا جان کری در میان خبرنگاران حاضر شد و گفت: ظریف یک مذاکره کننده سر سخت است و می داند که چه می خواهد و با صراحت اعلام کرده است باید راه منصفانه و منطقی را بیابیم که منافع همه طرفها تامین شود. سپس محمد جواد ظریف در نشست خبری خود با اشاره به پیشرفت در روند تنظیم متن توافق جامع گفت: تا آنجایی که می شده پرانتزهای متن حذف شده و الان به توافق و تصمیم گیری سیاسی نیاز است و مشخص کرده ایم که تحریم ها باید بطور کامل لغو شوند. متن اکنون به مرحله ای رسیده که به اندازه کافی شفاف شده است و به محض اتخاذ تصمیمات سیاسی قابل توافق است.
تلاش برای بازگرداندن ناطق نوری به دامن اصولگرایی تیتر دیگر این روزنامه است. ظهور محمود احمدی نژاد در فضای سیاسی ایران بدون تردید آغازگر دورانی بود که بسیاری از سنت های سیاسی ایران و البته نحوه آرایش جناح های سیاسی را به هم زد. هیچ کس در روز دوم خرداد تصور نمی کرد که روزی فرا برسد که نامزد اصولگرای مخالف خاتمی در کانونی قرار بگیرد که اصلاح طلبان و هواداران سید محمد خاتمی به دنبال میانداری او برای ائتلاف در اردوگاه اصلاح طلبی باشند. موضوعی که این روزها بسیاری از چهره های اصولگرا به دنبال آن هستند تا با تمهیداتی علی اکبر ناطق نوری را از دور و بر روحانی و نزدیکی به اصلاح طلبان دور کنند و به خیمه های اردوگاه اصولگرایی بازگردانند. این روزها کالای ناطق نوری در فضای سیاسی ایران بسیار خریدار پیدا کرده است و گروه های مختلف سیاسی به دنبال به دست آوردن او به عنوان یکی از تاثیرگذار ترین چهره های سیاسی ایران هستند. اصلاح طلبان به دنبال حضور او در جبهه خود هستند و اصول گرایان تلاش می کنند او را به جریان اصول گرایی بازگردانند. در این میان سکوت« شیخ نور» نیز بر شعله ور شدن آتش این بازار می افزاید.
روزنامه ی ابتکار با اشاره به عنوان شرط خودروسازان برای کاهش قیمت ها نوشت: رییس انجمن خودورسازان ایران می گوید دولت برای کاهش قیمت خودرو باید زیان خودروسازان را جبران کند. سرانجامش مبهم است، یک روز تصمیم به افزایشش می گیرند و روز دیگر کاهش بازار خودرو در انتظار قیمت های جدید است. قیمتهایی که خودروسازان و شورای رقابت از افزایشش می گویند و دولت می گوید زیر بار این افزایش نمی رود. ماجرا آن قدر جدی است که سخنگوی دولت در نشست خبری مخالفت علنی دولت با افزایش قیمت خودرو را اعلام کرد و حتی از “تکدر” رییس جمهوری به دلیل این افزایش خبر داد. همین مساله بار دیگر همه چیز رها به نقطه صفر بازگرداند: زمانی که خودروسازان و شورای رقابت بر سر تعیین قیمت خودروهای داخلی در سال 93 جدال می کردند. رییس انجمن خودروسازان ایران تاکید می کند: شرکت های خودروسازی روی این شروط کار می کنند اما نظر کارشناسی شخص من این است که در مورد حاشیه بازار بهترین کار این است که خودرو در حاشیه بازار فروخته شود. البته با عرضه بیشتر خودرو می توان به این قضیه کمک کرد. اما در حال حاضر کاری که شرکت های خودروسازی انجام می دهند به این شکل است، به فردی که در 6 ماه گذشته خودرو خریداری کرده باشد دیگر خودرو نمی دهند تا اگر احتمال دلالی وجود دارد از بین برود.
این روزنامه به انعکاس عنوان چه کسانی حق ورود به احزاب را ندارند؟ پرداخت و نوشت: نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی ماده 5 این طرح را به تصویب رساندند که بر اساس آن اشخاص زیر از حق تاسیس حزب یا عضویت در آن محروم هستند: الف)کلیه اعضای دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی رژیم طاغوت، ساواک منحله، فراماسون ها، کسانی که در فاصله 28 مرداد 1332 تا 22 بهمن 1357 به وزارت رسیده و یا به عضویت مجالس شورای ملی یا سنا در آمده اند، اعضای موثر رژیم سابق و حزب رستاخیز و اعضای گروهک های غیرقانونی محارب و ضد انقلاب به تشخیص مراجع ذیصلاح. ب) محکومان به جرایم ضدامنیت داخلی و خارجی کشور. ث) کسانی که به موجب احکام قطعی دادگاه ها از حقوق اجتماعی محروم شده اند. ج )اعضای موثر احزاب منحل شده توسط دادگاه که در زمان انحلال عضو موثر باشند. چ) قضات و کارکنان شاغل وزارتخانه های اطلاعات، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین پرسنل شاغل در نیروهای نظامی و انتظامی و سایر افرادی که طبق قوانین از عضویت در احزاب و تشکل های سیاسی محروم شده یا می شوند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 143 رای موافق، 13 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 240 نماینده حاضر این ماده را به تصویب رساندند و اشخاص محروم از حق تاسیس حزب را تعیین کردند.
**م.ش**9131
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]