واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
آیتالله سبحانی:
عمری که در مسیر بندگی خدا نباشد تباهی است خبرگزاری رسا ـ حضرت آیتالله جعفر سبحانی گفت: عمر انسان سرمایه جاودان اوست که اگر تبدیل به عمل صالح شود از نیکوکاران است و اگر تبدیل به فساد و تباهی کند در خسران و ضرر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید در هفدهمین برنامه از سلسله برنامههای چشمه معرفت که از شبکه دوم سیما پخش میشود به قسمهای مفرد قرآن اشاره کرد و گفت: یکی از قسمهای مفردی که قرآن به آن اشاره کرده سوگند به دهر و زمان در سوره عصر است. حضرت آیتالله سبحانی در تفسیر و معنای کلمه عصر ابراز کرد: معنای صحیح کلمه عصر زمان و روزگار است، زمانی که آسمان و زمین را خلق کرده است تا روز قیامت و زمانی که انسان در آن زندگی میکند. وی با بیان این که برخی از مفسران کلمه عصر را به معنای نماز عصر تفسیر کردند، اظهار کرد: این معنا خلاف ظاهر قران است اگر معنای عصر نماز عصر بود خداوند تعبیر صلاة عصر به کار میبرد. این مرجع تقلید با بیان این که بعضی دیگر از مفسران کلمه عصر به معنای روزگار پیامبر اکرم(ص) معنا کرده اند، تصریح کرد: عصر و زمان پیامبر شرافتی بر زمانهای دیگر دارد، کسانی که با پیامبر اکرم(ص) بودند و از رهنمودها معنوی ایشان استفاده میکردند برتری نسبت به بر دیگران دارند، ولی این معنا خلاف ظاهر قران است و اگر معنای عصر زمان پیامبر اکرم (ص) بود خداوند تعبیر عصر النبی را به کار میبرد. حضرت آیتالله سبحانی ابراز کرد: برخی از مادیگرایان منظور از عصر را به فشارهای مادی تفسیر کردند و اینگونه تفسیر به رأی کردند که زمانی که تغییرات کمی به تغییرات کیفی تبدیل شود و باید فشار اقتصادی بر نظام زیاد باشد تا بتواند نظام دیگر را منقلب کند؛ آنها چون از معنای حقیقی قران عاجز شدند تفسیر به رأی کردند.
وی اظهار کرد: بعض دیگر از مفسران از عصر تعبیر به امام زمان(عج) کردند که این تفسیر هم خلاف ظاهر است؛ امام زمان(عج) دارای مقام والایی است و چند آیه در قران به ایشان اشاره دارد، ولی این آیه فقط به زمان و دهر اشاره دارد. حضرت آیتالله سبحانی در بخش دیگر سخنانش به علت قسم خوردن خداوند به زمان اشاره کرد و گفت: عصر و زمان قداست خاصی ندار د که خداوند به آن قسم بخورد، بلکه عبرت و نتیجه گرفتن از زمان علت قسم است، یعنی این که سرمایه اصلی انسان عمرش است و هر روز که از عمر میگذرد این سرمایه را از دست میدهد. این مرجع تقلید بیان کرد: کسی که از سرمایه عمر خود به درستی استفاده کرده باشد سرمایه عمرش بهشت ساز میشود و کسی عمر خود در فساد و تباهی سپری کرده باشد و بدون توشه به آخرت رود، دچار دوزخ خواهد شد. حضرت آیتالله سبحانی افزود: یک از مفسران آورده است که معنای این سوره عصر را از یک یخ فروش یاد گرفتم؛ یخ فروشی که در مکه مکرمه در گرمای آفتاب یخ میفروخت و داد میزد «ارحموا من یذبوا الرأس ماله» رحم کنید به کسی اصل سرمایه در نابودی است، اگر یخ را خریداری کنید سرمایه اصلی به یخ فروش برمیگردد و گرنه آفتاب سرمایهاش را از بین خواهد برد. وی ابراز کرد: عمر انسان سرمایه جاودان اوست که اگر تبدیل به عمل صالح شود از نیکوکاران است و اگر تبدیل به فساد و تباهی کند در خسران و ضرر است. حضرت آیتالله سبحانی با بیان این که آیه دوم سوره عصر جواب قسم است، گفت: منظور از عصر زمان و روزگار است و عمر انسان هم در حالی سپری شدن است و هر روزی از عمر فرد میگذرد خسران و ضرر است، مگر کسانی که به خداوند ایمان آوردند و برای آخرتشان به عمل صالح پرداختهاند./998/پ202/ج
۱۳۹۳/۴/۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]