واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس: تعیین الگوی كشت مناسب در فارس الزامی است خبرگزاری پانا: دکتر قاسمی گفت: همدلی و همكاری كشاورزان، اساسی ترین رمز موفقیت الگوی كشت در استان فارس است .
۱۳۹۳ سه شنبه ۲۴ تير ساعت 18:51
به گزارش خبرگزاری پانا، دكتر قاسمی در نخستین جلسه هم اندیشی ستاد بهبود و اصلاح الگوی كشت اظهار داشت: یكی از الزامات حوزه كشاورزی بحث برنامه ریزی و هدایت الگوی كشت است. رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس گفت: با توجه به گستردگی استان فارس و تنوع اقلیمی مناطق گوناگون رسیدن به الگوی كشت مناسبی كه بتوان حداكثر بهرهبرداری را از عوامل و نهادهای تولید بهویژه عامل محدود كنندهی آب بهدست آورد ضرورتی انكار ناپذیر است.
این مقام مسئول افزود: الگوی كاشت یعنی چه محصولی ، كجا و به چه میزان كشت شود كه دراین راستا باید بازار ،صادرات، نهاده ها، منابع آب و خاك، اقلیم، جوامع و مزیت بینی لحاظ شود.
وی اساسی ترین رمز موفقیت الگوی كشت را همدلی و همكاری كشاورزان عنوان كردو افزود: با توجه به نقش حیاتی بخش كشاورزی در اقتصاد ملی و اشتغالزایی و تأمین غذای جامعه، لازم است كه از منابع و ابزارهای تولید در این بخش به بهترین نحو ممكن استفاده گردد تا ضمن كاهش در مصرف این منابع، سودآوری و رفاه كشاورزان نیز افزایش یابد.
دكتر قاسمی با بیان اینكه آسیبپذیری سفرههای آب زیرزمینی در اثر برداشت بیرویه از منابع آبی و پایین بودن راندمان آبیاری لزوم اصلاح الگوی مصرف آب را ضروری میسازد گفت: تعیین الگوی كشت بهینه راهكار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش كشاورزی است.
وی ادامه داد: میزان كشت محصولات كشاورزی در یك منطقه باید با توجه به منابع موجود، قیمت محصولات، هزینههای تولید، عملكرد محصول، نیاز كشور و سیاستهای درست انجام شود و تصمیمگیری در انتخاب گیاهان زراعی یا باغی مناطق مختلف براساس زیر ساختهای موجود، مسائل اجتماعی – اقتصادی و سطح تكنولوژی با حفظ منابع پایه تولید در جهت تامین نیازهای اساسی استان فارس باشد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس تصریح کرد: یك الگوی مناسب كاشت باید به نحوی اجرا شود كه نیازهای اولیه همه اعضاء جامعه برآورده شده و حقوق آنها از بهره وری اراضی، سرمایه كافی، فرصت های بازاریابی تأمین و تضمین شود زیرا هرگونه تغییر در الگوی كاشت می تواند كل نظام اجتماعی بخش كشاورزی را تحت تأثیر قرار دهد.
وی ادامه داد:با تعیین الگوی كشت در استان و تغییر از محصولاتی كه به آب زیاد در طول دوره رشد خود نیازمند هستند به سمت محصولات با مقاومت بالاتر نسبت به كم آبی و محصولاتی كه سازگاری بیشتری با شرایط اقلیمی و منطقه ای استان دارند گامی در جهت مدیریت صحیح مصرف آب و افزایش بهره وری در استان است.
وی" با بیان این مطلب كه، با افزایش 10 درصدی كارآیی مصرف آب، حدود هشت میلیارد مترمكعب آب در بخش كشاورزی صرفهجویی میشود گفت: تعیین الگوی كشت بهینه در هر منطقه، نه تنها میتواند مصرف آب را كاهش دهد بلكه درآمد كل افزایش مییابد و بنابراین هیچ تأخیر و تعللی برای تعیین الگوی كشت بهینه منطقهای جایز نیست.
این مقام مسئول ، برخورداری استان فارس از بانك جامع اطلاعات كشاورزی را مزیتی مهم در جهت اجرای موفق الگوی كشت عنوان كرد و گفت: داده ها و اطلاعات این بانك كمك بسیار خوبی است كه می تواند به مراتب ضریب موفقیت را افزایش دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]