تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803686369




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

الگوی تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

الگوی تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان اهواز - ایرنا - در ماه مبارک رمضان که روزه داران ساعاتی از روز را از خوردن و آشامیدن اجتناب می کنند باید الگوی تغذیه ای مناسبی را برای حفظ سلامتی خود انتخاب نمایند.


از آنجایی که بخشی از مزایای بی شمار جسمی و روانی روزه داری مرتبط با تغذیه است پس روزه داری باید با اصول صحیح تغذیه ای و استفاده از گروه های غذایی و آشامیدنی مناسب در وعده سحری و افطار همراه باشد.
یک متخصص تغذیه چهارشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بسیاری از آداب و رسوم کشور ما خوشبختانه به گونه ای است که مشکلات ناشی از گرسنگی، تشنگی و یا کمبود مواد مغذی در حین روزه داری را به حداقل می رساند اما برخی از افراد بنا به دلایلی، بخشی از این اصول را رعایت نمی کنند.
دکتر ˈمجید کاراندیشˈ افزود: روزه داری به ویژه در فصل گرم سال نباید منجر به کم آبی بدن و عوارض آن شده و ضعف بیش از حد در طول روز ایجاد کند.
وی در زمینه اصول کلی مربوط به مصرف مواد غذایی و آشامیدنی ها و انجام فعالیت های بدنی در این ماه گفت: روزه داری بدون سحری در این ماه مشکلاتی ایجاد می کند پس وعده سحری باید حتما میل شود.
دکتر کاراندیش با اشاره به این که موقع افطار دستگاه گوارش باید با ملایمت آماده پذیرش مواد غذایی شود تصریح کرد: افطاری را بهتر است با یک مایع ولرم همراه با یک قند طبیعی از جمله شیر ولرم، آب ولرم یا چای کم رنگ همراه با خرما شروع کنیم و پس از آن مصرف یک وعده افطاری بسیار مختصر مشابه صبحانه مختصر، مانند نان و پنیر و انواع سبزیجات و گردو و پس از یک تا دو ساعت، وعده شام مصرف شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در طول ساعات خوردن، لازم است مقدار کافی مایعات به ویژه آب و گروه سبزیجات و میوه ها به اندازه لازم مصرف شود.
وی گفت: وعده سحری هم می تواند به شکل وعده اصلی مانند ناهار و یا وعده مختصرتری مانند صبحانه مصرف شود.
دکتر کاراندیش اظهارداشت: مهم این است که در وعده سحری غذاهای پرادویه، تند، شور و غذاهای با گوشت زیاد به شکل سرخ شده در روغن یا کبابی پرهیز شود تا از تشنگی بیش از حد جلوگیری شود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: فعالیت بدنی به اندازه کافی لازم است ولی بهتر است به یک الی دوساعت بعد از افطار یا شام موکول شود و همچنین در طول ساعات روزه داری از ورزش و یا فعالیت بدنی سنگین خودداری شود.
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این خصوص اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان بویژه در فصل گرم سال، مهم ترین اصل، تامین مایعات از افطار تا سحری است.
دکتر ˈرضا امانیˈ افزود: در این ماه باید از غذاهای مایع، نیمه مایع و نیمه جامد و به طور کلی غذاهای با میزان آب بیشتر استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: میوه ها وسبزیجات می توانند از این نظر مورد استفاده بیشتری قرار گیرند.
دکتر امانی افزود: افراد طبق عادت در وعده افطار به مصرف غذا روی می آورند اما اقدام صحیح آن است که این وعده با یک نوشیدنی مانند چای رقیق شروع شده و بعد از آن غذای سبک میل شود.
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهارداشت: هندوانه، خربزه و طالبی از جمله مواد غذایی هستند که درصد آب بالاتری دارند و سبزی هایی از جمله کاهو باید در گروه های غذایی افطار تا سحر گنجانده شود.
وی با اشاره به این که سالاد نیز می تواند به عنوان یک منبع غذایی مهم استفاده شود اضافه کرد: روزه داران برای شروع افطار ممکن است به علت ناراحتی های گوارشی و یا سنگین شدن نتوانند سالاد مصرف نمایند پس بهتر است در ساعات پس از مصرف افطاری سبک(به صورت ترجیحی غذاهای با مایعات بالا)، سالاد، میوه و سبزیجات مصرف شود.
دکتر امانی با اشاره به این که در فصل تابستان دفع الکترولیت های بدن از راه تعریق بالاتر است گفت: لازم است غذاهای حاوی پتاسیم مصرف شود که این غذاها میوه ها، سبزیجات و لبنیات را شامل می شود.
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: برای کاهش تشنگی روزه داران ضروری است غذاهای پرسدیم یا پرنمک، غذاهای تجاری(کنسرو شده یا آماده)، بیسکوییت، کیک، کلوچه، سوپ های تجاری، گوشت های فرآینده شده از جمله سوسیس و کالباس، رب گوجه فرنگی و انواع سس تا حد ممکن در در ماه رمضان محدود تر شود.
وی افزود: افراد با غلظت خون بالا به طور حتم باید مایعات را بیشتر و نمک را کمتر مصرف نمایند.
دکتر امانی در پاسخ به این سوال که مصرف چه غذاهایی در وعده سحری، گرسنگی را کاهش می دهد گفت: برخی افراد که نمی توانند در این وعده غذای کامل بخورند باید بیشتر از غذاهای مایع استفاده کنند و به طور کلی مصرف مایعات بسیار پراهمیت است.
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: همچنین باید غذاهای با پروتئین بالا به علت سیر کنندگی بیشتر مانند گوشت و تخم مرغ بدون نمک مصرف شود.
وی اظهارداشت: چای پررنگ و قهوه به ویژه در وعده سحری نوشیده نشود چون قدرت دفع ادرار بالایی دارند.
دکتر امانی افزود: مصرف غذاهای شیرین، کره و مربا در وعده سحری استفاده نشود اما مصرف غذای شیرین در وعده افطار اشکالی ندارد.
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: در وعده سحری میوه و کاهو نیز برای استفاده مناسب است.
وی خاطرنشان کرد: روزه داران همچنین از مصرف آب میوه های تجاری، نوشابه ها و دوغ های گازدار اجتناب کنند.
دکتر امانی تاکید کرد: آب میوه های تجاری به علت داشتن شکر و غلظت بالا، تشنگی را بیشتر می کنند و دوغ های گازدار نیز سدیم بالایی دارند.
7157/641

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




11/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن