واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob بشتابید به سوی بی حاصل بودن -پرویندخت پاردسویی شیرازی یکی از دوستان پیشنهاد کرد برای بررسی همایش های بی نتیجه، همایشی تخصصی برگزار شود و عنوان آن چنین باشد: همایش بررسی همایش های بی حاصل .
او در ادامه این پیشنهاد خود گفت که در ابتدای ورود مهمانان به همایش بی نتیجه ها،به آنان تاکید شود که نشست ها همچنان ادامه خواهد یافت زیرا همایش های بی حاصل همچنان ادامه دارد.
این پیشنهاد دهنده شعاری را که برای همایش بی حاصلان انتخاب کرده بود چنین بود: بشتابید به سوی بی حاصل بودن و نتیجه نگرفتن.
سالنی با صندلی های راحتی ، تاج گل های رنگارنگ ، پارچه نوشته های خوش آمد گویی و.... صحنه ای تکراری است که در 365 روز سال به دفعات در بسیاری از شهرستان ها ، شهرها و در چند سال اخیر حتی در بخش ها شاهد آن بوده و هستیم و با توصیفی که به پاره ای از آن خواهیم پرداخت، خدا کند که در آینده نظاره گر آن نباشیم.
واکاوی مسائل دشوار و پیچیده کشور اگرچه با شور و مشورت با صاحب نظران و کارشناسان اگر نگوییم زودتر لیکن اصولی تر به نتیجه می رسد اما برای رسیدن به این هدف نیاز به تهیه مقدمات پر خرج و هزینه نیست، که گاه از مشکلی که برای آن انجمن ها می آرایند و از مدت ها قبل بر طبل برپایی آن در آینده دور و یا نزدیک می کوبند، پرهزینه تراست .
سال هاست که موضوع برپایی همایش ها، سمینارها ، گردهمایی ها، کنفرانس ها ، سمپوزیوم ها و... جزیی جدانشدنی از برنامه اداره ها و دستگاه های اجرایی شده و حتی بودجه ای جداگانه به این امر اختصاص داده شده است.
شمار زیادی از این گردهمایی ها که پسوند بین المللی را با خود یدک می کشند از دو یا سه کشور فراتر نمی رود و تعداد شرکت کنندگان داخلی و خارجی در آن هم بسیار اندک است و حتی به 30 نفر هم نمی رسد.
بسیاری از این همایش های یک تا سه روزه در مجموع 100 شرکت کننده هم ندارد و بیشتر سخنرانان به طرح مطالب تکراری و بیان مشکلات بدون ارائه پیشنهادی واقع بینانه و عملی برای حل مشکل سپری می شود .
ترسیم صحنه بسیاری از این همایش های خرد و کلان هم جای تامل دارد به گونه ای که دوربین های فیلمبرداری رسانه ملی و عکاسان خبری مطبوعات به دفعات تصاویری از صحنه های شرکت کنندگان خفته در همایش را به تصویر کشیده اند.
سالانه تعداد این گونه نشست ها که به ظاهر با نام های متفاوتی در کشورمان برپا می شود رو به فزونی است اما دستاوردهای این نشست های پرهزینه برخلاف هیاهویی که از ماه ها قبل برای برپایی آنها می شود جزو ˈرازهاستˈ !
هرگز نتایج واقعی این همایش ها و گردهمایی ها در اختیار رسانه ها و مطبوعاتی که با پافشاری روابط عمومی ها با انتشار پیش خبر به استقبال برگزاری آنها می روند و در زمان برگزاری آنها هم اخبار آنها را پوشش می دهند، گذاشته نمی شود .
با مشاهده بسیاری از این نشست ها و همایش های ریز و درشت و هزینه ماهانه و سالانه ، پرسش های بسیاری در ذهن جان می گیرد نخست این که در هنگامه ای که بسیاری از سازمان ها و اداره ها با تنگناهای منابع مالی مواجه هستند، ضرورت برپایی این همایش ها چیست؟ آیا نهادهای نظارتی از شمار برگزاری این همایش ها مطلع هستند؟ آیا نتایج نشست ها و همایش های پیشین به بار نشسته است؟
فرجام سخن این که انتظار داریم همایش ها و گردهمایی ها به ویژه از نوع بی خاصیت آنها در ارزیابی عملکرد سالانه هر اداره و سازمان به عنوان امتیاز تلقی نشود و با احیاء سازمان برنامه و بودجه کشورکه معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری در اظهارات اخیر خود (چهارم تیر93) نوید تولد دوباره آن را با اصلاح ساختاری داده ، شاهد کاسته شدن از شمار آنها باشیم و بازار خودنمایی برخی از ادارات که بیشتر مصداق این بیت شاعر پارسی گوی کشورمان است ˈ پی مصلحت مجلس آراستند نشستند و گفتند و برخاستند ˈ برای همیشه بسته شود.
* دبیر منطقه هشتم ایرنا
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]