واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مشکلی در تامین سوخت مایع نیروگاهی وجود ندارد خبرگزاری پانا: افزایش 4 میلیارد متر مکعبی تحویل گاز به نیروگاه ها در سال 93، موجب شد تحویل سوخت مایع به این بخش 2,4 میلیارد لیتر کاهش و بخشی از آن به صادرات اختصاص یابد.
۱۳۹۳ سه شنبه ۲۴ تير ساعت 14:21
به گزارش خبرگزاری پانا ، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر هماهنگی با شرکت توانیر بمنظور تامین مطلوب سوخت مایع نیروگاهها به شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا)، گفت: موازنه ذخیره سازی و تحویل سوخت مایع به نیروگاهها بر پایه مقدار گاز تحویلی به آنها صورت می گیرد؛ بنابراین هر چقدر سهم تحویل گاز افزایش یابد، سوخت مایع تحویلی نیز کاهش خواهد یافت.
افزایش 4 میلیارد متر مکعبی تحویل گاز به نیروگاه ها مصطفی کشکولی با اشاره به هماهنگی میان شرکت ملی پخش و شرکت ملی گاز برای تامین سوخت (گاز و سوخت مایع) مورد نیاز نیروگاههای کشور، تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4,2 میلیارد مترمکعب گاز بیشتری به نیروگاهها تحویل داد و موجب شد تحویل سوخت مایع به این بخش 2.4 میلیارد لیتر کاهش یابد.
وی گفت: این مقدار کاهش سوخت مایع (2,4 میلیارد لیتر) علاوه بر آثار مثبت زیست محیطی، موجب شد بخشی از آن به صادرات اختصاص یابد.
کشکولی تاکید کرد: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی موظف است کسری گازطبیعی نیروگاهها را با سوخت مایع جبران کند و پاسخگوی محدودیتهای موردی در تامین سوخت نیروگاهها باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: سال گذشته بطور میانگین، روزانه صد میلیون لیتر به نیروگاههای کشور سوخت مایع تحویل شد و به سقف 140 میلیون لیتر در روز رسید که کاری اعجاب آور در شرایط سخت زمستانی بود.
ذخیره سازی سوخت مایع نیروگاهی آبان تکمیل می شود
کشکولی گفت: براساس برنامه ابلاغی وزارت نفت، هم تحویل سوخت مایع و هم ذخیره سازی آن در نیروگاههای کشور در حال انجام است و تا شهریور ماه ذخیره سازی نفتگاز و نفت کوره در مخازن انجام می شود؛ ضمن آنکه انتظار می رود تا اواخر مهر یا اوایل آبان امسال ذخیره سازی قابل قبولی در این بخش صورت گیرد.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در سال گذشته بیش از 27 میلیارد لیتر سوخت مایع نیروگاههای سراسر کشور را تامین کرد که این مقدار پنج میلیارد بیشتر از سال قبل از آن بود.
با توجه به بهره برداری از فازهای پارس جنوبی در نیمه دوم امسال و افزایش 80 تا 100 میلیون مترمکعب گاز در این بازه زمانی، انتظار می رود سهم گاز در بخش نیروگاهی بیشتر و مصرف سوخت مایع در این بخش نیز کمتر شود.
بی تردید، تحقق این مهم از چند جهت مهم خواهد بود؛ اول و مهمتر از همه آنکه این مهم در بهبود بیش از پیش محیط زیست تاثیر بسزایی خواهد داشت، دوم آنکه سوخت ارزانتر و پاکتری جایگزین سوختی گرانقیمت و آلاینده خواهد شد و سوم آن که با آزاد شدن فرآورده ای همچون نفتگاز از چرخه نیروگاهی، می توان با توسعه صادرات آن، ارزش افزوده قابل توجهی را به چرخه اقتصادی کشور وارد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]