واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob رییس جهاد دانشگاهی:موازی کاری مهمترین چالش حوزه پژوهش کشور است تهران-ایرنا-رییس جهاد دانشگاهی گفت:موازی کاری های پژوهشی بدون توجه به اهداف بلندمدت مهمترین مشکل و چالش در حوزه پژوهش کشور است.
دکتر حمیدرضا طیبی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: کشور ما در زمینه تولید علم، آمار بسیار قابل توجهی دارد اما این آمار بیشتر متعلق به پژوهش های کوتاه مدتی است که در مقطع دکترای رشته های مختلف صورت گرفته است.
وی توضیح داد: پژوهش های کوتاه مدت دانشجویی به دلایل مختلفی ازجمله نبود حمایت های مالی لازم عمدتا به نتیجه مطلوب منتهی نمی شود و همین امر سبب تکرار چندین باره یک طرح پژوهشی در دانشگاه ها می شود.
طیبی تاکید کرد: پژوهش زمانی ارزشمند است که دامنه دار باشد و بتواند به نتایج قابل توجه و کاربردی برای رفع نیازهای جامعه منتهی شود.
وی توانایی جهاد دانشگاهی در اجرای طرح های پژوهشی را یادآور شد و گفت:جهاد دانشگاهی به شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور پیشنهاد داده است برخی ماموریت های بزرگ علمی و فناورانه در زمینه های خاص را به این نهاد واگذار کند تا به صورت یک ماموریت کاربردی با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی داخل کشور آنها را اجرا کند.
طیبی افزود:در صورت تصویب این موضوع در شورای عالی راهبری نقشه جامع علمی کشور به عنوان ماموریت جهاد دانشگاهی، این نهاد می تواند نقش ارزنده ای در زمینه تولید و انتقال فناوری داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین اگر این امر تحقق یابد، جهاد دانشگاهی می تواند از پایان نامه ها به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری حمایت و آنها را برای رسیدن به اهداف موردنظر جهت دهی کند.
طیبی گفت: جهاد دانشگاهی درحال حاضر به صورت محدود از پایان نامه های تعدادی دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد و دکترای برخی دانشگاه ها و تعداد محدودی دانشجویان همکار در پژوهشکده ها، پژوهشگاه ها و واحدهای جهاد دانشگاهی حمایت مالی می کند.
رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: منابع مالی جهاد دانشگاهی برای حمایت از پایان نامه های دانشجویی بسیار محدود است اما در صورت تامین منابع می توان حمایت های مالی را گسترش داد.
طیبی خاطر نشان کرد: همچنین در بحث اجرایی شدن نقشه جامع علمی کشور چند طرح و پیشنهاد به عنوان ماموریت جهاد دانشگاهی به شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور ارایه شده است؛ یکی از این طرح ها در زمینه انجام فعالیت های علمی و فناورانه مورد نیاز کشور با تامین منابع مالی لازم است و دیگری در زمینه انتقال فناوری ها در پروژه هایی است که فناوری آن از شرکت های خارجی گرفته می شود.
وی ادامه داد: واگذاری این ماموریت به جهاد دانشگاهی، فرصت مناسبی است که این نهاد یک حرکت هدفمند پژوهشی را در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی شکل دهد.
**فعالیت های آموزشی جهاد
رییس جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی در زمینه آموزشی بر گسترش دوره های تکمیلی پژوهش محور در همکاری با دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشگاه ها و پژوهشکده های خود تمرکز دارد و بر همین اساس در برنامه پنجم توسعه این نهاد بر این امر تاکید شده است.
طیبی با بیان اینکه تمام فعالیت های علمی و فناورانه صورت گرفته در پژوهشگاه ها و پژوهشکده های جهاد دانشگاهی کاربردی می شود، افزود: محققان کشور ما دارای فهم بسیار بالایی از فیزیک علم و روش کاربردی کردن آن هستند و لازم است که این فهم درست به بدنه جامعه نیز انتقال پیدا کند.
وی ادامه داد: ایجاد دوره های دکتری و کارشناسی ارشد پژوهش محور به تحقق این امر بسیار کمک می کند؛ درحال حاضر جهاد دانشگاهی بیش از 100 دانشجوی پژوهش محور در پژوهشکده جهاد دانشگاهی دارد و با برنامه ریزی های جامع تلاش دارد تعداد پذیرش این دانشجویان را افزایش دهد.
طیبی گفت: همچنین جهاد دانشگاهی با دانشگاه علوم و فرهنگ و پژوهشگاه رویان برای راه اندازی دوره های کارشناسی ارشد و دکترای علوم سلولی اقداماتی را آغاز کرده است و تلاش دارد این اقدام موفق را به همه پژوهشگاه ها و پژوهشکده های جهاد دانشگاهی توسعه دهد.
وی یادآور شد: رشته های برق، مهندسی مکانیک، علوم انسانی، مدیریت، تکنولوژی، علوم سلولی، انتقال تکنولوژی در زمینه گیاهان دارویی و فناوری های نوین در حوزه تولید داروهای نوترکیب ازجمله رشته هایی است که جهاد دانشگاهی در مقطع دکترای پژوهش محور اقدام به جذب دانشجو می کند.
رییس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: به طور کلی دو بحث آموزش تخصصی از طریق دوره های کارشناسی ارشد و دکترای پژوهش محور و برگزاری دوره های کوتاه مدت تخصصی در حوزه آموزش های کوتاه مدت و سپس گسترش این آموزش ها به کشورهای منطقه و جهان اسلام به منظور ایجاد زمینه ای برای تبدیل شدن ایران به مرکز آموزش نیروهای متخصص مورد نیاز مطرح است.
طیبی گفت: در حال حاضر اقدامات اولیه درحال شکل گیری است و با توجه به توانمندی های واحدهای مختلف جهاد دانشگاهی، به صورت موردی در برخی پروژه ها در خارج از کشور این کار آغاز شده است؛ به عنوان نمونه با کشور عراق چند پروژه داشتیم و نیروهای مرتبط با این پروژه ها را آموزش دادیم.
وی در مورد دوره های کوتاه مدت تخصصی نیز توضیح داد: این دوره ها در رشته های تخصصی مختلف مانند برق، مهندسی مکانیک، شیمی، پتروشیمی، علوم پایه و پزشکی برگزار می شود.
علمی(4)1834**1440
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]