واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بین الملل > ایران در جهان رویترز خبر داد:
ابراز رضایت کری از دیدار سه جانبه با ظریف و اشتون
وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته پس از پایان دیدار سه جانبه خود با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه ایران، از این دیدار و مباحث مطرح شده در آن ابراز رضایت کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "جان کری" که به مدت دو ساعت با "کاترین اشتون" و "محمد جواد ظریف" دیدار داشت از این نشست سه جانبه ابراز رضایت کرد. بر اساس این گزارش، کری در این نشست تلاش کرد تا اختلافات موجود میان ایران و کشورهای 1+5 را کاهش دهد. رویترز در این رابطه می نویسد : جان کری در دیدار دو ساعته با همتای ایرانی خود در حضور کاترین اشتون در دومین روز از مذاکرات وین تلاش کرد از اختلافات گسترده موجود بکاهد تا با دستیابی به توافق نهایی با ایران٬ بعد از بیش از یک دهه بحران مهر پایان بر پرونده هسته ای ایران بزند. یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در این رابطه اعلام کرد که دیدار جان کری و ظریف دیداری طولانی و سازنده بوده اما همچنان کارهای زیادی برای انجام دادن باقی مانده است. دیدار سه جانبه کری٬ اشتون و ظریف در حالی انجام شد که تنها یک هفته به پایان مهلت از پیش تعیین شده برای دستیابی به توافق نهایی مانده است. البته این مهلت زمانی با توافق همه طرف های گفتگو تا شش ماه دیگر هم قابل تمدید است٬ اما قدرت های غربی درصددند تا گامهای نهایی را پیش از رسیدن به مهلت تعیین شده بردارند. آمریکا پیش تر هشدار داد که تنها در صورتی با چنین تمدیدی موافقت خواهد کرد که پیشرفت جدی در روند مذاکرات گزارش شود.
برخی از دیپلماتهایی که بر روند مذاکرات نظارت دارند گفته اند که با توجه به شکافها و اختلافات موجود به نظر نمی رسد این گفتگوها پیش از مهلت تعیین شده به نتیجه مشخصی برسد و احتمالا چارهای جز تمدید باقی نخواهد ماند. با این حال "مایکل مان" سخنگوی کاترین اشتون گفت که هر دو طرف در تلاش هستند تا پیش از به پایان رسیدن مهلت٬ توافق جامع را نهایی کنند. مسئله اساسی مورد اختلاف این است که کشورهای غربی از تهران می خواهند به طور محسوس و ملموسی از ظرفیت های برنامه غنی سازی و تولید سوخت هسته ای خود بکاهد تا از این طریق به جامعه جهانی اطمینان دهد که درصدد تولید و توسعه تسلیحات هسته ای نیست. مقامات آمریکایی تا کنون بارها گفته اند که در پی توافقی بلندمدت هستند که تا ۲۰ سال معتبر بماند و پس از انقضای آن این ایران است که می تواند تصمیم بگیرد غنی سازی را در مقیاسی گستردهتر ادامه دهد یا نه. البته ایران خواهان کاهش این دوره 20 ساله و لغو تمامی تحریم هاست. کشورهای غربی میگویند در برابر این اقدام٬ با کاهش تدریجی تحریم ها، اقتصاد ایران را بازسازی می کنند.
۱۳۹۳/۴/۲۴ - ۱۰:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]