تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817419681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دخالت غیرحرفه ای در مرمت و تغییر فضاآسیب عمیق به بازار اراک زده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دخالت غیرحرفه ای در مرمت و تغییر فضاآسیب عمیق به بازار اراک زده است اراک- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: دخالت های غیرتخصصی در مرمت و تغییر فضای کسب و کار بزرگترین آسیب را به مجموعه ارزشمند بازار تاریخی اراک زده است.


ˈسید محمد حسینیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مجموعه بازار اراک به عنوان یکی از الگوهای مهم معماری ایرانی و اسلامی با ویژگیها و ظرافت های خاص بیش از دو قرن قدمت دارد اما در دو دهه اخیر خسارت و آسیب های جدی در بخش های مختلف آن ایجاد شده است.
وی بیان کرد: عمده این خسارت ها در مرمت خودسرانه و غیرکارشناسی کسبه برای تغییر ارتفاع سقف مغازه ها، تقسیم فضاهای کسب و کار با تیغه های غیراصولی و استفاده از مصالح غیر مرتبط با این مجموعه ارزشمند بوده است.
وی ادامه داد: مجموعه بازار تاریخی اراک با هویت کالبدی شهر اراک گره خورده و به عنوان میراث مهم فرهنگی این خطه محسوب می شود که نیاز است با تعریف مدیریت جامع و آسیب شناسی این بنا علاوه بر کاربریهای اقتصادی در حوزه گردشگری نیز جایگاه خود را بیابد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی افزود: مدیریت و رسیدگی به امور بازار تنها وظیفه میراث فرهنگی نیست بلکه کسبه بازار نیز باید با آگاهی و دلسوزی در برنامه ها و مسایل بازار همسو باشند و با مشارکت مالی و معنوی زمینه جبران جراحات این بنای ارزشمند و حفظ و حراست بهینه آن را فراهم کنند.
حسینی خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امسال قول مساعد برای تامین بخشی از اعتبارات مرمتی بازار تاریخی اراک را داده است و نیاز است برای تسریع در عملیات مرمت اضطراری این بنای تاریخی صاحبان مشاغل و کسبه همکاری مسوولانه داشته باشند.
حسینی بیان کرد: مجموعه تاریخی بازار اراک در زمان فتحعلی شاه قاجار به عنوان بخش اعظم قلعه سلطان آباد و هسته اولیه شهر اراک به دست یوسف خان گرجی والی این خطه گذاشته شده و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی عنوان کرد: پرونده پیگیری ثبت جهانی بنای تاریخی بازار اراک نیز در دست انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با یادآوری اینکه 90 درصد بازار با حدود 400 مغازه در اختیار اداره کل اوقاف و امور خیریه استان است، اضافه کرد: تعیین تکلیف و مشارکت بیشتر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برای مرمت مغازه ها ضروری است.
وی ادامه داد: همگرایی بیشتر شهرداری در مدیریت بازار اراک و پیش بینی یک پایگاه آتش نشانی در حوزه بازار تاریخی برای مهار سریع حریق احتمالی یکی از نیازهای ضروری است.
حسینی ادامه داد: مراجع قضایی و اجرایی باید همکاری بیشتری را در جمع آوری غیر قانونی برخی از عناصر در مجموعه بازار تاریخی اراک داشته باشند.
وی ادامه داد: آموزش و ارتقای آگاهی مردم و کسبه بازار از ارزش های تاریخی و حفظ و احیای بازار تاریخی اراک و تلاش برای ایجاد محدودیت های ترافیکی خاص و تقویت زیرساخت های گردشگری در حوزه این مجموعه از اولویت های کاری میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی است.
مجموعه تاریخی بازار اراک بخش های مختلف با کاربری هایی شامل حمام، مسجد، مدرسه، آب انبارها، گذرها و کاراوانسراها دارد.
این بازار به مرکزیت چهارسوق، دارای دو مسیر شمالی، جنوبی و شرقی، غربی است که از چهار جهت به دروازه های قدیم شهر متصل می شده است و به نوعی استراتژیک ترین نقطه شهر در زمان های گذشته بوده است. ک/3
7115/560

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




24/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن