واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
279 حلقه چاه آب در نهاوند مسدود می شود نهاوند – ایرنا – فرماندار نهاوند گفت: با توجه به شرایط بحرانی ایجاد شده در زمینه آب مصرفی در کل کشور و همچنین شهرستان نهاوند در پائیز امسال 279 چاه آب غیر مجاز کشاورزی در نهاوند مسدود می شود.
به گزارش ایرنا ˈ امامعلی عبدالملکیˈ در کارگروه توسعه کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: با توجه به اینکه تعدادی از کشاورزان اراضی خود را از این چاهها تغذیه می کنند لذا مسدود شدن چاههای غیر مجاز که باعث افت شدید سطح آب های زیر زمینی شهرستان شده به پس از پایان فصل برداشت یعنی پائیز امسال موکول شده است.
وی گفت: سیاست مسدود کردن چاههای غیر مجاز جزء برنامه های اصلی مسوولان کشور و استان می باشد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر به علت حفر چاههای غیر مجاز و برداشت هاهای اضافه، میزان آب زیر زمینی در دشت نهاوند 12/8 متر افت داشته است.
عبدالملکی افزود: در شهرستان نهاوند تاکنون 450 حلقه چاه غیر مجاز وجود داشته که 100 حلقه آن با حکم قضایی مسدود و پر شده است و 71 حلقه نیز شامل قانون تعیین تکلیف چاههای آب می شوند که با تعیین تکلیف این تعداد در سطح شهرستان 279 حلقه چاه غیر مجاز وجود دارد که با توجه به تاکید شورای تامین شهرستان لازم است مسدود شوند.
وی نصب کنتور هوشمند را از راهکارهای مقابله با ازدیاد مصرف ذکر کرد و گفت: یکی از راهکارهای مهم در کنار دیگر راهکارها نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای آب است تا هر کدام از بهره برداران بتوانند مطابق با الگوی خاصی از آن بهره برداری لازم را به عمل آورند که در این زمینه این آمادگی در شهرستان وجود دارد در این خصوص تسهیلات لازم را در اختیار بهره بردار قرار دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شهرستان نهاوند در زمینه پتانسیلهای کشاورزی از شهرستانهای پیشرو استان است، افزود: شهرستان نهاوند در زمینه تولید محصولات کشاورزی در سطح استان از جایگاه برتر برخوردار است لذا برای حمایت از این بخش لازم است بخش مهمی از اعتبارات تخصیصی استان به رونق کشاوری شهرستان اختصاص یابد.
فرماندار نهاوند سیاست دولت را در راستای حمایت از کشاورزان برای رونق تولید ذکر کرد و گفت: در راستای حمایت از کشاورزان دولت طرحی را به اجرا گذاشته که بر اساس این طرح بدهی کشاورزان به مدت هفت سال استمحال می شود لذا برای استفاده از این ظرفیت قانونی لازم است اطلاع رسانی مطلوبی توسط بخشداران و مسئولین مربوطه صورت گیرد.
وی همچنین در ارتباط با خسارات ناشی از بیماری وی اچ اس که مزارع شیلات نهاوند را تهدید نموده از مسوولان خواست برای جبران بخشی از خسارات وارده از بهره برداران بخش شیلات حمایت های لازم را به عمل آورند.
وی افزود: با توجه به اینکه این بیماری به بیش از 70 درصد مزارع پرورش ماهی نهاوند خسارت وارد کرده است، لذا لازم است با هماهنگی شبکه بهداشت این مزارع خشک شده و ضد عفونی شوند تا در سال آینده شاهد خسارت بیشتر به آنها نباشیم.
شهرستان نهاوند در جنوب استان همدان و از شهرهای مستعد کشاورزی این استان می باشد.
این شهرستان قطب برتر بسیاری از محصولات عمده کشاورزی در استان می باشد که داشتن آب و هوای مناسب و آب فراوان باعث رونق کشاورزی در نهاوند شده بطوریکه بیش از 60 هزار از اراضی نهاوند به دو صورت دیم و آبی به کشت انواع محصولات کشاورزی اختصاص دارد.
2624/7526
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]