واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
چهار منطقه در شمال برای اجرای طرح مدیریت جنگل های خزری انتخاب شد گرگان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: چهار منطقه در شمال کشور از جمله منطقه ˈچهل چایˈ شهرستان مینودشت درشرق گلستان، برای اجرای طرح جدید ˈمدیریت چندمنظوره جنگل های خزریˈ انتخاب شده است.
ˈابوطالب قزلسفلوˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره اظهار کرد: تأکید این طرح که با همکاری نمایندگی UNDP (برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد) در ایران در چهار منطقه شمال از جمله مینودشت در گلستان، ساری و نوشهر در مازندران و نیز گیلان به اجرا درمی آید، ˈحفاظت از تنوع زیستی به ویژه گونه های گیاهیˈ است.
وی افزود: برای اجرای این طرح پیش نویس تفاهم نامه ای آماده شده که به امضای استانداران سه استان شمالی کشور و نیز رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور می رسد و در آن تعهدات طرفین مشخص شده است.
وی اضافه کرد: مطالعات اجرایی این طرح پس از انعقاد تفاهم نامه در سال جاری آغاز می شود.
وی درباره انتخاب منطقه چهل چای مینودشت نیز گفت: با توجه به تخریب عرصه های منابع طبیعی این حوزه و خطر انقراض برخی گونه های باارزش گیاهی، این منطقه به عنوان پایلوت در نظر گرفته شد.
وی از جمله اهداف کلی این طرح را اصلاح کاربری اراضی، انجام فعالیت های آبخیزداری، جنگل کاری، اصلاح روش های سنتی دامداری و استفاده از ظرفیت های گردشگری به عنوان پتانسیل این حوزه برشمرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم چنین به طرح ˈترسیب کربنˈ به عنوان دومین طرح جدید اشاره کرد و در باره آن گفت: ترسیب کربن به معنای رسوب دادن یا جامدسازی کربن است که در این روش، کربن جو زمین به صورت زنجیره کربنی آلی در تنه درختان چوب و در خاک، رسوب داده شده و از غلظت آن کاسته می شود.
قزلسفلو افزود: در اجرای این طرح سعی می شود با توسعه فضای سبز از طریق کشت درختان مثمر و علوفه کاری، به جذب کربن محیط و ذخیره آن در اندام های گیاه و خاک کمک شود.
به گفته وی، در دهه های اخیر، به دلیل افزایش مصرف انواع سوخت های فسیلی، میزان گازکربنیک موجود در جو زیاد شده و لذا با توسعه درختکاری می توان گازکربن موجود را جذب و اکسیژن هوا را افزایش داد.
وی ادامه داد: این فرآیند (حذف کربن جوی و کاهش غلظت آن) از اثرات سوء تغییرات اقلیمی می کاهد و بدین ترتیب از تخریب و فشار بر جنگل ها و بیابان زایی کم می شود.
وی هم چنین گفت: منطقه ˈتیل آبادˈ شهرستان آزادشهر درشرق استان گلستان به دلیل شرایط خشک و نیمه خشک آن برای اجرای طرح ترسیب کربن انتخاب شده است.
وی تصریح کرد: در اجرای این دو طرح سعی بر این است که از مشارکت مردمی (نیروهای بومی و محلی) استفاده شود تا به تأمین و بهبود معیشت مردم و نیز اصلاح روش های سنتی معیشت این مناطق، از طریق توسعه فضای سبز و کاهش فشار بر عرصه های طبیعی، کمک شود.
استان گلستان با 452 هزار هکتار جنگل و 862 هزار هکتار مرتع، جزو استان های خوب کشور از نظر منابع طبیعی محسوب می شود اما به دلیل تغییرات سوء اقلیمی و نوع بهره برداری، دارای شکنندگی است.
602/508
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]