محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844720622
فراز و نشیب های «دماسنج» اقتصاد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بازار سرمایه در انتظار اعتمادسازی فراز و نشیب های «دماسنج» اقتصاد تهران-ایرنا- شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ماه ها و هفته های اخیر شاهد تلاطم های بسیاری بود و بین کانال 72 هزار تا 74 هزار واحد صعود و سقوط داشت.
تلاطم های اخیر بازار بورس در حالی است که سال گذشته شاخص کل عدد رویایی بیش از 90 هزار را تجربه کرد و این تجربه ی شیرین برای سهام داران چند ماهی ادامه داشت. اما هر چه ارتفاع شاخص افزایش می یافت نگرانی ها هم بیشتر می شد؛ چرا که بسیاری معتقد بودند صعودی شدن شاخص تا کانال بالای 90 هزار بیشتر غیرواقعی و دستوری است و باید باید به صورت تدریجی پایین بیاید.
سقوط بی سابقه ی بیش از 20 هزار واحدی بورس از زمان تدوین و ارایه ی لایحه ی بودجه 93 کلید خورد و پیش بینی کارشناسانی که این سقوط را در طالع بورس دیده بودند به واقعیت پیوست. افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها و وضع عوارض صادراتی سنگ آهن در لایحه ی بودجه ی 93 باعث ریزش شاخص شد. در آن زمان امید بورسی ها به تصویب نشدن لایحه و توافق فوری هسته یی میان ایران و گروه 1+5 بود که از هیچ کدام آن ها آبی برای بورسی ها گرم نشد.
کلیات لایحه پس از تقدیم به مجلس تصویب شد و گفت و گوهای هسته یی هم تا به امروز ادامه دارد. بنابراین شاخص کل به یکباره از کانال بالای 90 هزار به کانال 70 هزار سقوط کرد. از آن جایی که 40 درصد حجم مالی بازار سرمایه، متعلق به شرکت ها و گروه پتروشیمی بود، افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها تاثیر قبل توجهی بر روند فعالیت سهام داران حقیقی و حقوقی گذاشت.
از طرف دیگر دولت معتقد بود وقتی پتروشیمی ها از سوده ترین گروه های بازار سرمایه هستند نباید وابسته به دولت باشند و یارانه ی دولتی بگیرند و باید قیمت خوراک پتروشیمی ها واقعی شود.
با ادامه ی این شرایط و کاهش قابل توجه سود هر سهم (EPS) شرکت های پتروشیمی، دولت نبود مدیریت صحیح این شرکت ها را نشانه گرفت و مجلسی ها هم با واکنش نسبت به درخواست بورسی ها برای افزایش نیافتن خوراک پتروشیمی اعلام کردند، پتروشیمی ها از هزینه های جاری خود کم کنند، از فناوری روز استفاده کنند و روش های افزایش بهره وری را الگو قرار دهند و از این طریق سود سهام داران را بپردازند؛ نه اینکه با یارانه، ارزش سهام خود را افزایش دهند.
در این بین که مدتی هم نماد شرکت های بورسی مسدود شده بود، پیش بینی بسیاری از کارشناسان بورسی و اقتصادی این بود که بورس با ورود به سال جدید به روال پیشین خود بر می گردد و شاخص صعودی می شود اما با وجود گذشت حدود چهار ماه از سال جدید هنوز شاخص کل در کانال 72 هزار درجا می زند.
با ادامه ی روند نزولی شاخص در سال 93، «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصاد و دارایی در راستای حمایت از بورس، به سهام داران حقیقی و حقوقی و سهام داران خرد و کلان بازار سرمایه، وعده ی تزریق 5 هزار میلیارد تومانی از طریق صندوق توسعه ی مشترک را داد. انتشار خبر هر چند تکانی به بازار داد و شاخص را چند واحدی ارتقا داد اما در نهایت موجب صعود شاخص نشد.
یکی دیگر از سیاست های حمایتی دولت در بحران بورسی ها کاهش نرخ سود سپرده های بانکی در سال 93 بود. کاهش نرخ سود سپرده های بانکی هر چند اعتراض بانکی ها را به همراه داشت و تا به مرحله ی اجرا رسیدن حاشیه ی زیادی را همراه خود به بازارهای پولی وارد کرد اما باز هم در نهایت راهکار موثری برای نجات بورس نبود. در این میان بسیاری از کارشناسان این حمایت های دولت را به ضرر بازار سرمایه دانستند و نسبت به این اقدام دولت واکنش نشان دادند. البته در این مدت نرخ خوراک پتروشیمی ها از 13 سِنت به 10 سنت هم کاهش یافت اما باز هم شاخص زیر تاثیر قرار نگرفت و پس از سیر صعودی ملایم به جای خود بازگشت.
در این مدت که به گفته ی شرکت های بورسی بیشترین زیان متوجه سهام داران خرد بود، مهم ترین اتفاقی که افتاد اطمینان نداشتن سهام داران به مستقل ترین بازار یعنی بورس بود. پس از اینکه بسته ها و سیاست های حمایتی دولت نتوانست بورس را نجات دهد، عملکرد بورس زیر ذره بین مجلسی ها قرار گرفت و وزیر اقتصاد برای پاسخ به سوالات نمایندگان به مجلس دعوت شد اما این جلسه و بررسی مشکلات بازار سرمایه از سوی نمایندگان مجلس هم شاخص را بالا نیاورد.
***دولت و مجلس متهم ردیف اول
هر چند گفته می شود بازار سرمایه مستقل ترین بازار نسبت به سایر بازارهای پولی و سرمایه یی است اما از طرف دیگر بورس را حساس ترین بازار نسبت به سیاست های اقتصادی یک کشور می دانند. عده یی از کارشناس علت بحران کنونی بازار سرمایه را دخالت دولت و تصمیم گیری های آن در چند سال گذشته می دانند.
«امید قائمی» کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا با بیان اینکه اگر به گذشته نگاه کنیم سهم دولت و تصمیماتی که در بخش های پولی و اقتصادی گرفته در بحران امروز بورس مشخص می شود، تصریح کرد: وضعیت کنونی بورس عوامل مختلفی دارد که معتقدم اصلی ترین عامل آن رفتار دولت در چند سال اخیر با این بازار و به دست گرفتن اهرم کنترل سود سهام شرکت ها است.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر دولت تصمیماتی را گرفت که به طور مستقیم بر بازار سرمایه تاثیر گذار بود. در مقطعی سهام بیمه ها مورد استقبال قرار گرفت اما بعد از آن نیروی انتظامی عوارضی را برای این صنعت وضع کرد. سهام بانک ها در مقطعی مورد توجه قرار گرفت و ارزش پیدا کرد که بعد از آن دولت نرخ حق الوکاله را تا 30 درصد کاهش داد که باعث کاهش ارزش سهام بانک ها شد.
قائمی افزود: در مقطعی گروه های پتروشیمی در بازار طرفدار پیدا کرد که با افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ارزش سهام شرکت های پتروشیمی هم با کاهش و ایجاد صف فروش رو به رو شد. در مورد دیگر سهام پالایشگاه ها مورد استقبال قرار گرفت و صف خرید برای سهام این گروه ایجاد شد که دولت بحث کیفی کردن را مطرح کرد و این مساله باعث کاهش ارزش سهام پالایشگاه ها شد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ردپای دولت را می توان در کاهش ارزش سهام دید تصریح کرد: اگر به چند سال گذشته برگردیم می بینیم که دولت هم در این بحران بورس سهم قابل توجهی داشته است. دولت و مجلسی ها در مقاطع مختلف با سهامی که قیمت شان سیر صعودی داشته برخورد کرده اند و به سرعت اهرم کنترلی خود را برای سود سهام آن شرکت یا گروه در دست گرفتند.
انتظار آن وجود داشت که با دخالت دولت و در نظر گرفتن بسته ی حمایتی برای بورس، شاخص کل سیر صعودی در پیش گیرد اما تنها انتشار خبر حمایت دولت باعث افزایش چند واحدی شد اما یخ بازار را آب نکرد.
قائمی با بیان اینکه حمایت های دولت هم نتوانست بورس را نجات دهد، گفت: موضوع شاخص نیست و در زمان حاضر افت و خیز شاخص مهم نیست. چیزی که در بازار مهم و حیاتی است، جنبه ی نقد شوندگی سهام است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر تلاش بر این است که بتوان نقد شوندگی سهام را حفظ کرد و دولت اگر حمایتی قرار است بکند باید در این راستا باشد. البته حمایت دولت قرار نبود باعث افزایش شاخص کل شود؛ برنامه ریزی دولتی ها و حمایت هایشان برای حفظ نقد شوندگی سهام بود نه بالا رفتن شاخص کل.
***حمایت دولت به موقع بود
در حالی که عده یی از کارشناسان معتقدند حمایت های دولت نتوانست در این حوزه نتیجه ی قابل توجهی داشته باشد، نمایندگان مجلس و دولتی ها نظر دیگری دارند.
«ایرج ندیمی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا با بیان اینکه دولت در وقت مناسبی از بازار سرمایه حمایت کرد، گفت: اگر برخی ها معتقد هستند که وضعیت کنونی بورس نتیجه ی تصمیمات و سیاست دولت است باید بگویم که دولت پس از اینکه شرایط بازار سرمایه در فرصت مشخص شده و در بازه ی زمانی نرمالی که تعریف شده است به ثبات نرسید، با تزریق سرمایه ی 5000 میلیارد تومانی و کاهش سود سپرده های بانکی به داد بورس رسید.
وی ادامه داد: کاهش سود سپرده های بانکی که در مدت زمان کوتاهی هم به تصویب رسید با تمام حواشی که داشت در نهایت به نفع بازار سرمایه و سهام داران بورسی تمام شد.
افت بی سابقه ی شاخص کل از زمان تدوین لایحه ی بودجه سال 93 شروع شد اما عده یی معتقدند علت رکود و افت در بازار سرمایه نمی تواند تنها به تصمیمات دولت برگردد و این بحران با ارایه ی لایحه ی بودجه همزمان شد.
ایرج ندیمی در ادامه ی گفت و گو با پژوهشگر ایرنا با بیان اینکه وضعیت به وجود آمده در بورس دلایل مختلفی دارد، تصریح کرد: رونق سایر بازارها می تواند یکی از دلایل رکود بازار باشد؛ در سایر بازارهای مالی و پولی فعالیت های اقتصادی مختلفی در حال پیگیری است که می تواند تاثیر مستقیمی بر بازار موازی مانند بورس بگذارد.
وی ادامه داد: برخی از اتفاقات و فراز و نشیب های بورس و بازار سرمایه به سیاست خارجی برمی گردد که نمونه ی واقعی آن تاثیر روند توافق هسته یی بر بازار است. از طرف دیگر عرضه ی سهام و زمان عرضه می تواند باعث فراز و فرود شاخص شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: ایجاد حباب در بازار از دیگر دلایل بحران است؛ چرا که در زمان ایجاد حباب شاخص بالا می رود اما زمانی که قیمت ها واقعی می شود شاخص به سرعت سیر نزولی به خود می گیرد و در نهایت تصمیم گیری دولت در قالب بودجه هم در روند و فعالیت های بازار سرمایه تاثیرگذار خواهد بود که می تواند به افزایش نرخ خوراک پتروشیمی در لایحه ی بودجه ی 93 و تاثیرات آن بر روی بازار و رفتار سهام داران اشاره کرد اما این مورد نمی تواند تنها عامل ایجاد بحران و افت شاخص بورس باشد.
در حالی برخی از کارشناسان اقتصادی و بورسی ها در دفاع از حقوق سهام داران خرد نسبت به تصمیمات و سیاست های دولت ایراد گرفتند، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بورس و بازار سرمایه در کشور ما بعد ملی ندارد، تصریح کرد: برخلاف چیزی که گفته می شود سهام داران خرد جمعیت بسیار کمی را تشکیل می دهند و حجم مالی عمده یی از بازار سرمایه در دست شبه دولتی ها است.
وی ادامه داد: در حالی گفته می شود دولت در بحران بورس مقصر است که بخش عمده یی از بورس متعلق به شبه دولتی ها است و شبه دولتی ها هستند که بازار را اداره می کنند و اگر بخواهیم این جمعیت را از بورس خارج کنیم اصلا بورس و بازار سرمایه یی باقی نمی ماند و حتی پتروشیمی ها هم که از قوی ترین گروه های بورسی محسوب می شوند متعلق به شبه دولتی ها هستند.
ندیمی همچنین با طبیعی دانستن افت و خیزهای بازار سرمایه گفت: برای اولین بار نیست که سقوط شاخص را تجربه می کنیم و همواره شاهد کاهش و رشد شاخص به دلایل مختلف بوده ایم برای این دوره هم راهکارهایی وجود دارد که به تدریج شاخص را صعودی می کند
***اولویت با اعتمادسازی است
در زمان حاضر موضوعی که باعث نگرانی شده خروج سرمایه از بازار سرمایه است. هرچند گفته می شود باطراحی بازار ابزار نوین مالی نقدینگی از بازار سرمایه خارج نمی شود و بالغ بر 90 درصد سرمایه بازار جذب بازار مکمل یا همان بازار ابزارنوین مالی می شود و در نهایت سهامداران وسرمایه گذاران سهام خود را به اوراق مشارکت تبدیل می کنند اما بسیاری بر این نظرند که با رکود در بازار سرمایه و ادامه ی درجا زدن شاخص در کانال 70 هزار، خروج سرمایه ها از این بازار مالی طبیعی است.
قائمی با تاکید براینکه باید در شرایط موجود اعتمادسازی کرد، گفت: بازار زمانی به روند سابق برمی گردد که سرمایه گذاری زنده شود و به سرمایه گذاران انگیزه ی سرمایه گذاری داده شود؛ این در حالی است که این روزها اعتماد به بازار سرمایه از دست رفته است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: صنعت نساجی در حالی به نابودی کشیده شد که هیچ واکنشی از دولت برای حمایت از این صنعت ندیدیم. صنعت خودرو هم این روزها درگیر مشکلات زیادی شده است که بازتاب این اتفاق ها را می توان در بازار سرمایه دید.
وی با تاکید بر اهمیت اعتمادسازی در بورس اظهار داشت: در هیچ بازاری رکود یک شبه اتفاق نمی افتد و این افت و خیزها هم در بازار وجود دارد اما در این بین چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که به اعتماد سرمایه گذاران لطمه یی وارد نشود.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**ن.م**2054
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
حکمرانی خوب ،«نفت» و توسعه اقتصادی درون زا
حکمرانی خوب نفت و توسعه اقتصادی درون زالازم است برای بهبود حکمرانی خوب تعاملی نزدیک مصرف کنندگان ارائه دهندگان خدمات سیاستگذاران وکارشناسان آگاه به وجودآید نقطه آغازاصلاح حکمرانی درک وشناخت جامعه ازمشکلات وعوارض سوء حکمرانی ازطریق افکارعمومی به نفع اصلاحات است بخش سوم و پایادبیر هیئت منصفه دادگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس: مدیر مسئول«تهران امروز» مجرم شناخته شد/عدم مجرمیت
دبیر هیئت منصفه دادگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس مدیر مسئولتهران امروز مجرم شناخته شد عدم مجرمیت مدیرمسئول دنیای اقتصاددبیر هیئت منصفه دادگاه مطبوعات گفت در جلسه امروز دادگاه مطبوعات مدیر مسئول تهران امروز مجرم شناخته شد و مدیرمسئول دنیای اقتصاد مجرم شناخته نشد علی اکبر کسائیاستاندار لرستان: آزادراه «خرمآباد ـ اراک» محور توسعه اقتصادی لرستان است
استاندار لرستان آزادراه خرمآباد ـ اراک محور توسعه اقتصادی لرستان استاستاندار لرستان گفت آزادراه خرمآباد ـ اراک یک آزاد راه اقتصادی برای لرستان است به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد پروژه آزادراه خرمآباد – اراک به طول 134 کیلومتر بخش مهمی از کریدور اصلی و ترافیکی کشور در مسیرمدیر کمیسیون اقتصادی استان «سین کیانگ» چین هزینه راه آهن «کاشغر» تا بندر «گواتر»
مدیر کمیسیون اقتصادی استان سین کیانگ چینهزینه راه آهن کاشغر تا بندر گواتر پاکستان را تأمین میکنیممدیر کمیسیون اقتصادی استان سین کیانگ چین از اختصاص بودجه دولت این کشور برای احداث راه آهن بین کاشغر تا بندر گواتر پاکستان خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام آباد زانگ«بلر» خبر منصویب شدن به عنوان مشاور السیسی در امور اقتصادی را تکذیب کرد
بلر خبر منصویب شدن به عنوان مشاور السیسی در امور اقتصادی را تکذیب کردنخست وزیر اسبق انگلیس خبر روزنامه گاردین مبنی بر اینکه او مشاور رئیسجمهور مصر در مسائل اقتصادی شده است را تکذیب کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه هاآرتص تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس گزارش رچرا «اقتصاد مقاومتی» مهم است؟
چرا اقتصاد مقاومتی مهم است تهران - ایرنا - سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی خوشبختانه شروعی خوب و متفاوت با دیگر سیاست های کلی داشته و البته همچنان نیازمند توجه است در ادامه یادداشت حسین انتظامی که روز دوشنبه در روزنامه اطلاعات منتشر شد آمده است در این باره ملاحظات زیر قابل توجه ادر همایش «دلآرامیم» جنتی: نگران جوانان و اقتصاد هستیم/ دولت درباره ساپورتپوشان باید روشهای اصلاحی
در همایش دلآرامیمجنتی نگران جوانان و اقتصاد هستیم دولت درباره ساپورتپوشان باید روشهای اصلاحی در پیش گیردوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری همایش دلواپسان که از سوی منتقدان دولت صورت گرفت گفت شما نگران ساپورت پوشیدن خانمها در سطح شهر هستید ولی ما نگران وضع اقتصادر «همایش بزرگ سه دهه مدیریت جهادی در عرصه اقتصاد کشور» صورت گرفت معرفی مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره
در همایش بزرگ سه دهه مدیریت جهادی در عرصه اقتصاد کشور صورت گرفتمعرفی مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان مدیر برتر جهادی کشوردر نخستین همایش سه دهه مدیریت جهادی در عرصه اقتصاد کشور مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از سوی شورای عالی سیاستگذاری و هیأت علمی این همایشجوابیه «سازمان اقتصادی کوثر»
جوابیه سازمان اقتصادی کوثرجهت تنویر افکار عمومی از خبرگزاری محترم فارس- گروه حماسه و مقاومت - حوزه دفاع مقدس تقاضا میگردد جوابیه سازمان در اسرع وقت و در همان صفحه منعکس گردد به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس به دنبال درج سخنان جانباز عزیز برادر یوسف مجتهد که از سوشورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور: توسعه و رونق اقتصادی در گرو توجه به «اقتصاد مقاومتی» است/انتقا
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور توسعه و رونق اقتصادی در گرو توجه به اقتصاد مقاومتی است انتقاد مجدد رهبری از کنار زدن جریانات مؤمن و انقلابیشورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با صدور بیانیهای خطاب به دولت اعلام کرد رونق اقتصادی و توسعه به معنای حقیقی کلمه نه در اجرای چندیکیهان نام جدید علی جنتی را «آقای دلارام» گذاشت/ به خاطر داشتن دغدغه اقتصاد، باید در حوزه فرهنگ ولنگا
کیهان نام جدید علی جنتی را آقای دلارام گذاشت به خاطر داشتن دغدغه اقتصاد باید در حوزه فرهنگ ولنگاری پیشه کرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به منتقدان فرهنگی گفت شما نگران ساپورت پوشیدن خانمها در سطح شهر هستید ولی ما نگران وضع اقتصادی و جوانان هستیم به گزارش نامه نیوز روزنمرکز پژوهشهای مجلس منتشر کرد؛ اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی»
مرکز پژوهشهای مجلس منتشر کرد اظهارنظر کارشناسی درباره طرح شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادیمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اظهارنظر کارشناسی درباره طرح شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را منتشر کرد به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری فارس متن اظهارنظر کارشناسی مرکز پژوهشموسسه آمریکایی «سرمایهگذاری برای صلح» گزارش داد رشد قابل ملاحظه ایران از لحاظ شاخصهای اقتصادی، اجت
موسسه آمریکایی سرمایهگذاری برای صلح گزارش دادرشد قابل ملاحظه ایران از لحاظ شاخصهای اقتصادی اجتماعی و سیاسیآخرین بررسیهای صورت گرفته از سوی یک موسسه آمریکایی حکایت از جهش قابل ملاحظه ایران از لحاظ اقتصادی سیاسی و اجتماعی دارد به گزارش خبرگزاری فارس به نقلاز پایگاه خبری آدر سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی کتاب «راهبردها و سیاستها و محورهای برنامهسازی در حوزه ا
در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادیکتاب راهبردها و سیاستها و محورهای برنامهسازی در حوزه اقتصاد منتشر شدکتاب راهبردها و سیاستها و محورهای برنامهسازی در حوزه اقتصاد به همت مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما منتشر شد به گزارش خبرگزاری فارس از قم کتاب راهبردها و سیاس۳ماه از سال اقتصاد و فرهنگ گذشت/۶ «شیرازه» استقلال مالی پیدا میکند/ اهتمام ویژهای به موضوع اقتصاد
۳ماه از سال اقتصاد و فرهنگ گذشت ۶شیرازه استقلال مالی پیدا میکند اهتمام ویژهای به موضوع اقتصاد و فرهنگ ندیدماحمد ذوعلم گفت مرکز رسانهای شیرازه در عین حال که زیر مجموعه مجمع ناشران انقلاب اسلامی است اما از این پس استقلال مالی پیدا میکند و ما در بخش اقتصادی شیرازه به خودکفاییبه همت قرارگاه شهید باقری دوره آموزشی «نقش حرکت جهادی در تحقق اقتصاد مقاومتی» برگزار میشود
به همت قرارگاه شهید باقریدوره آموزشی نقش حرکت جهادی در تحقق اقتصاد مقاومتی برگزار میشودهسته توانمندسازی حرکتهای جهادی وابسته به قرارگاه شهید باقری به منظور آشنایی و توانمند کردن گروههای جهادی در عرصه اقتصاد مقاومتی دوره آموزشی نقش حرکت جهادی در تحقق اقتصاد مقاومتی برگزار میکندر جلسه این هفته انجام میشود رسیدگی به پرونده «تهران امروز» و «دنیای اقتصاد» در دادگاه مط
در جلسه این هفته انجام میشودرسیدگی به پرونده تهران امروز و دنیای اقتصاد در دادگاه مطبوعاتدر جلسه هفته آینده دادگاه مطبوعات پرونده روزنامههای دنیای اقتصاد و تهران امروز و همچنین نشریه عنوان مورد رسیدگی قرار میگیرد به گزارش خبرنگار جامعه فارس در جلسه هفته آینده دادگاه مطبوعات-
اقتصادی
پربازدیدترینها