تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، هرگز بدگويى كسى را نمى‏كردند، سرزنش نمى‏نمودند و در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803726034




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیر ازدواج کردن جوانان، عامل اصلی در کاهش نرخ رشد جمعیت است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

رییس پژوهشکده آمار ایران: دیر ازدواج کردن جوانان، عامل اصلی در کاهش نرخ رشد جمعیت است گرگان - ایرنا - رییس پژوهشکده آمار ایران گفت: اصلی ترین مشکل در کاهش نرخ رشد جمعیت کشور، دیر ازدواج کردن جوانان است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈعلی رضا زاهدیانˈ روز یکشنبه در همایش روز جهانی جمعیت در گرگان افزود: وقتی تعداد ازدواج پایین باشد بدیهی است که جمعیت مادران نیز رو به کاهش می رود.
وی اظهار کرد: از دیگر دلایل کاهش نرخ باروری در کشور، علاقه جوانان به تحصیل است، تحصیل برای جوانان بر تشکیل خانواده اولویت دارد و اکنون 54 درصد دانشجویان مقطع لیسانس ما دختران هستند.
وی در ادامه با بیان این که اشتغال کشور در حال حاضر اشتغال مولد نیست، اظهار کرد: اگر نرخ رشد جمعیت به همین منوال ادامه یابد ما در سال 1410 با کمبود نیروی کار در کشور رو به رو می شویم و ممکن است نرخ رشد منفی را هم در کشور تجربه کنیم.
رییس پژوهشکده آمار ایران گفت: اکنون با کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور مواجه هستیم اما باید سیاست های جمعیتی به جای حمایت از فرزندآوری بر حمایت از ازدواج باشد.
زاهدیان افزود: فرهنگ فرزند کمتر زندگی بهتر باید در جامعه اصلاح شود زیرا رشد منفی جمعیت تأثیرگذارتر از رشد منفی اقتصادی است.
وی تصریح کرد: باید فرهنگ عوض شود و سیاست ها بر حمایت از مادران شاغل، پرداخت حق اولاد به مادران، حمایت از مادران تحصیل کرده، تخصصی و کوتاه کردن رشته های دانشگاهی، توجه به کیفیت جمعیت و جلوگیری از فرزندآوری بدون برنامه باشد.
وی در ادامه با بیان این که منزلت مادران خانه دار باید افزایش یابد، گفت: نیروی انسانی مهم تر از تکنولوژی است و باید عواقب تک فرزندی برای خانواده ها تشریح شود.
به گفته زاهدیان، پس از پیک جمعیتی کنونی در سال های بعد با کاهش موالید در کشور رو به رو هستیم و اکنون بعد خانوار کشور به 2/3 درصد کاهش پیدا کرده و نرخ باروری نیز به 8/1 درصد رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: بعد خانوار چهار نفره در سال 1385 بیش تر بود که این روند بعد از پنج سال روند نزولی پیدا کرد و خانوارهای سه نفره افزایش یافتند که این روند هم چنان کمتر شده و به سمت تک‎ فرزندی گرایش پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: اگر پدر و مادر یک خانواده فوت کنند کمتر از 2/0 درصد جایگزین آن ها خواهند شد.
زاهدیان با بیان این که نرخ باروری در گلستان دو درصد است، یادآور شد: با وجودی که گلستان از نظر باروری جزو 10 استان اول کشور است، اما افزایش نرخ جمعیت باید در تمامی استان ‎ها جدی گرفته شود.
وی بیان کرد: در جاهایی که فقر بیش تر است شاهد موالید بیش تر و نقاطی که دارای امکانات بیش تری هستند با کاهش نرخ جمعیت مواجه هستیم.
وی در ادامه با بیان این که کاهش رشد جمعیت به معنای افزایش کیفی جمعیت نیست، گفت: طبق آمارها نرخ فرزندآوری در مادران باسواد در این مدت 19/1 درصد و مادران بی سواد 12/3 درصد و نرخ فرزندآوری در زنان شاغل 3/1 درصد و در زنان خانه دار 7/1 درصد است که این نشان دهنده این است که با بالا رفتن سطح سواد در بین زنان، باروری کاهش می یابد.
7467/602/506

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




22/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن