واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل تکلوی تاکید کرد:
سن پرورش مرغ در اردبیل بالا است/ مردم مرغ چاق نخورند
اردبیل – خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه سن پرورش مرغ در کشور و این استان بالا است، گفت: در نتیجه لاشههای طیور با وزنی بالاتر از استاندارد جهانی و برخلاف توصیه کارشناسان به دست مصرفکننده می رسد.
به گزارش خبرنگار مهر، بهلول تکلوی بعد از ظهر یکشنبه در جلسه با فعالان صنعت مرغداری اردبیل افزود: طبق استانداردهای بهداشت جهانی دوره پرورش مرغ 40 تا 42 روز و وزن مطلوب لاشه مرغ برای مصرف 800 تا 1200 گرم بوده، اما در ایران این دوره پرورش بین 55 تا 60 روز و وزن لاشههای مرغ بین 1400 تا 1800 گرم است. وی علت این امر را بحث صرفه اقتصادی و فرهنگ غلط دانست و افزود: متاسفانه هر چه وزن مرغ به سه کیلوگرم نزدیکتر باشد کشتارگاه هزینه بیشتری برای آن دریافت می کند، در نتیجه مرغداران برای جلوگیری از ضرر و زیان مالی به ناچار مرغ را بیش از حد نگهداری میکنند. معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه بالا رفتن سن مرغ مضراتی از جمله پایین آمدن کیفیت لاشه، افزایش چربی محوطه بطنی، کاهش ضریب تبدیل غذایی و... دارد، ادامه داد: اگر زمان پرورش مرغ را به 42 روز برسانیم مصرف آنتیبیوتیک و هزینههای واکسیناسیون به حداقل میرسد.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای ارتقاء استانداردهای کیفی و کمی برای تولید مرغ گوشتی تصریح کرد: مصرف مرغ استاندارد و با کیفیت نیاز به فرهنگسازی در جامعه دارد و مردم باید از مزایای اینگونه مرغ ها آگاه شوند. تکلوی با بیان اینکه سلیقه مردم و بازار نیز در تولید مرغ نقش دارد، متذکر شد: مردم تصور میکنند اگر وزن مرغ کم باشد نشانه بیماری مرغ است که باید با فرهنگسازی سلیقه مردم نسبت به مرغ چاق عوض شده و در این زمینه هم الگوی مصرف رعایت و اصلاح شود. وی در خصوص برخی اظهار نظرها مبنی بر استفاده مرغداریها از هورمون یادآورشد: استفاده از هورمون شایعهای بود که افراد ناآگاه آن را رواج دادند، اما باید گفت که در حال حاضر دانشمندان توانستهاند با آمیخته کردن ژنهای مختلف صفات مثبت مرغ را افزایش و صفات منفی را کاهش دهند. معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان تولید مرغ استاندارد را در تضمین امنیت غذایی جامعه، افزایش کیفی و کمی گوشت مرغ و همچنین زمینهسازی برای صادرات آن اثرگذار دانست و افزود: بیشتر مصرفکنندگان به خرید مرغهایی با وزن بیشتر از دو کیلوگرم تمایل دارند که باید با اطلاعرسانی، فرهنگسازی عمومی و ارائه آموزشهای بهینه، افراد جامعه را نسبت به مضرات مصرف مرغ غیراستاندارد آگاه کرد تا مصرفکنندگان به خرید مرغهای با سایز استاندارد ترغیب شوند. وی گوشت طيور را يكى از منابع مهم پروتئينى در تغذيه برشمرد و عنوان کرد: هم اکنون در این استان گوشت مرغ به دليل كيفيت خوب پروتئينى، چربى كمتر، طبخ آسان و سريع، هضم آسان و... نسبت به ساير گوشتها ارجحيت داشته و از مصرف بیشتری برخوردار است.
تکلوی گوشت مرغ را داراى 17.5 تا 20 درصد پروتئين، 56 تا 60 درصد آب، یک تا دو درصد املاح و 18 تا 24 چربى دانست و بیان داشت: امروزه پرورش مرغ به یک صنعت عظیم و پیشرفته در دنیا تبدیل شده زیرا تولید پروتئین از طریق پرورش طیور نسبت به پرورش دام شیوهای ساده و آسانتر است. به گفته وی صنعت مرغداری ایران با 50 سال سابقه بعد از صنعت نفت و پتروشیمی کشور، حجم سرمایهگذاری بالایی را به خود اختصاص داده و این صنعت در تولید ناخالص ملی و اشتغالزایی نقش مهمی ایفا میکند، به همین دلیل افزایش کیفیت و سطح بهداشت و فرهنگ سازی در مصرف گوشت مرغ از اولویت های اساسی است. این مسئول همچنین از مصرف کنندگان خواست گوشت مرغ را حتما از فروشگاههاى معتبر خریداری کرده و در موقع خريد حتما به بستهبندى و تاريخ انقضا و شرايط نگهدارى آن توجه کنند.
۱۳۹۳/۴/۲۲ - ۱۵:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]