واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: صرع چیست؟
کد خبر: ۴۱۵۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۴ - 13 July 2014
یک روانپزشک گفت: صرع نوعی بیماری مغزی است که بر اثر تخلیه ناگهانی امواج خاصی در برخی نقاط مغز ایجاد میشود، این اختلال ۳ فاز دارد که در فاز اول فرد مبتلا بوی تندی را احساس میکند یا تصویری در ذهنش نقش میبندد که خبر از حمله صرع دارد.
به گزارش فارس، علی باغبانیان با بیان صرع و انواع آن اظهار داشت: صرع نوعی بیماری مغزی است که بر اثر تخلیه ناگهانی امواج خاصی در برخی نقاط مغز ایجاد میشود، این بیماری در گذشته ناشناخته بود و آن را به بیماری روانی و نفوذ جن در بدن نسبت میدادند و این موضوع موجب میشد تا دنبال درمان آن به روش علمی نباشند.
وی افزود: طی 50 سال اخیر این بیماری با انجام نوار مغزی قابل تشخیص است زیرا به دلیل اینکه بیمار پس از حمله صرع بیهوش میشود نمیتواند علائم خود را شرح دهد.
این روانپزشک ادامه داد: فرد بعد از حمله صرع که به آن رعشه و تشنج نیز میگویند، دچار خوابآلودگی میشود و زمانی به اورژانس مراجعه میکند که تشنج کنترل شده است.
وی با بیان فازهای متعدد این اختلال گفت: صرع ۳ فاز دارد، در فاز اول در 50 درصد موارد فرد بوی تندی احساس میکند یا تصویری در ذهنش نقش میبندد که نشان از حمله تشنج تا ثانیههای دیگر دارد. به دلیل کوتاه بودن مدت زمان این علامتها تا وقوع حمله صرع فرد میتواند فقط بنشیند.
وی افزود: فاز دوم که حداکثر یک دقیقه است اندامها مانند فک و صورت به شدت منقبض میشوند و بیمار حالت سفتی عضلات پیدا میکند و دست و پایش را به سمت خود خم میکند، کشیدن ممکن است به شکستن اندامها منجر شود زیرا عضلات توسط مغز کنترل میشوند.
وی ادامه داد: فاز سوم که ممکن است چند دقیقه طول بکشد حالت دست و پا زدن برای فرد اتفاق میافتد و او زبان خود را گاز بگیرد و ممکن است دچار بی اختیاری ادرار شود، همچنین عضلات او حالت انقباض و انبساط دارد مانند کسی که عضلات بازوی خود را نشان میدهد.
این روانپزشک گفت: پس از تشنج، فرد مبتلا به صرع به علت خستگی ناشی از تخلیه امواج مانند کسی است که از کوه بالا رفته است در نتیجه از چند دقیقه تا چند ساعت دچار خوابآلودگی میشود و بعد از آن چیزی را به خاطر نمیآورد.
این متخصص حوزه بهداشت روان با تأکید بر علائم انقباض و انبساط عضلات اظهارداشت: گاهی انقباض و انبساط عضلات آن قدر شدید است که امکان قطع زبان یا کندن دندان وجود دارد، حتی ممکن است فردی که انگشتان خود را برای جلوگیری از قفلشدن دندانهای فرد مبتلا در دهان او قرار میکند، انگشتش قطع شود.
وی علت خارج شدن کف از دهان مبتلایان به صرع را وارد شدن ترشحات دهان در ریه عنوان کرد و افزود: وقتی فرد مبتلا دچار حملات صرع میشود ترشحات دهان به علت فلج شدن عضلات وارد ریه میشود و در نهایت تولید کف میکنند.
این روانپزشک گفت: معمولاً همراه با تشنج، بیاختیاری ادرار نیز دیده میشود اما در صورتی که این علامت دیده نشود دلیل بر نبودن بیماری نیست زیرا ممکن است مثانه فرد مبتلا خالی باشد.
وی افزود: توجه به انقباضات در تشخیص این اختلال موثر است و انقباضهای نامنظم، صرع محسوب نمیشود.
این روانپزشک خاطرنشان کرد: فرد مبتلا به صرع در لحظه حمله تشنجی هیچگونه احساسی ندارد و چنانچه حرکات هدفدار مانند گرفتن دست همراه را داشته باشد به احتمال زیاد تشنج نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]