واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران: 500 کارخانه در حال تولید نایلکس هستند تهران بزرگ-ایرنا- رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه 500 کارخانه در حال تولید نایلکس هستند، تاکید کرد: باید کارخانه هایی که محصولات آلوده تولید می کنند، جریمه شده و آثار سوء زیست محیطی خود را تا حدودی جبران کنند.
علی محمدشاعری روز شنبه در حاشیه برگزاری مراسم روز بدون نایلکس که در میدان میوه و تره بار صادقیه برگزار شد به خبرنگار ایرنا گفت: به مناسبت این روز از سوی شهرداری تهران 70 هزار ساعت برنامه آموزشی برای شهروندان تهرانی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران علاوه بر آموزش شهروندان اقدامات عملیاتی و اجرایی را نیز در دستور کار خود قرار داده است، بیان داشت: توزیع نایلکس های تجزیه پذیر و کیسه های پارچه ای بخشی از این اقدام به شمارمی آید.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه اقدامات شهرداری تهران در سراسر کشور نیز اجرا خواهد شد، گفت: تلاش بر آن است تا از نایلکس های تولید شده بر پایه گیاهی و نایلون های تجدیدپذیر استفاده شود.
وی با اشاره به مصرف روز افزون مواد پلاستیکی، ظروف پلیمری و نایلکس گفت: این مواد مشکلات بهداشتی، زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی بسیاری را در پی دارد.
شاعری ادامه داد: الگوی نامناسب مصرف، گرایش بیش از حد و روزافزون خانواده های ایرانی و شهروندان تهرانی به استفاده غیرمتعارف از مواد پلاستیکی، ظروف پلیمری و نایلکس کشور را با چالش جدی مواجه ساخته است که سلامت شهر و شهروان را تهدید می کند.
شاعری اظهار کرد: این در حالی است که پایه نایلکس های گیاهی ذرت و مواد نشاسته ای است که قابل بازیافت هستند و آسیبی به طبیعت وارد نمی کند.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: در این هفته شهرداری تهران در دو محور فرهنگ سازی و استفاده از مواد جایگزین و سازگار با محیط زیست با آموزش هفتاد هزارنفر ساعت برای شهروندان اقدام می کند.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه غرفه هایی را در مبادی ورودی کوهستانها و بوستانهای شهری مانند، دربند ، درکه ، فرحزاد ، پارک نهج البلاغه و سرخه حصار در این هفته ایجاد کرده ایم ، ادامه داد: در این غرفه ها نایکلس های سازگار با محیط زیست را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار خواهیم داد و نسبت به آموزش مردم برای جایگزینی این کیسه های زود تجزیه پذیر با کیسه های دیر تجزیه پذیر اقدام می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه یافته تمامی اقدامات در راستای سازگاری با محیط صورت می گیرد، افزود: انرژی های نو، صنعت سبز، خودرو پاک و داروهایی با پایه های گیاهی از جمله اقدامات این کشورها به شمار می آید، مانیز باید تلاش کنیم فرهنگ غلط استفاده از نایلکس های پلاستیکی را جایگزین نایلکس های تجزیه پذیرکنیم.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه سالانه حدود 60 تا 100 میلیون بشکه نفت برای تولید کیسه های پلاستیکی مورد نیاز است، گفت: برای تجزیه اغلب کیسه های پلاستیکی نیز به زمانی بیش از 400 سال نیاز است.
وی در ادامه راه حل اساسی برای مقابله با مصرف بیش از اندازه این مواد را حمایت و سرمایه گذاری لازم جهت تولید مواد پلاستیکی زود تجزیه پذیر و سازگار با محیط زیست مانند کیسه های پارچه ای، نایلکس زود تجزیه پذیر و مواد پلاستیکی قابل بازیافت دانست.
شاعری ادامه داد: کاهش سرانه مصرف در کشور با تصویب قوانین و مقررات مناسب جهت حذف تدریجی مصرف مواد پلاستیکی ناسازگار با محیط زیست و حمایت از صنعت بازیافت مواد پلاستیک از دیگر اقدامات لازم و ضروری به شمار می آید.
وی با بیان اینکه طبق آمار و اطلاعات بر آورد شده بیش از 2 میلیون تن مواد پلاستیکی در کشور تولید و مصرف می شود، بیان داشت: این پلاستیک ها به صورت زباله باعث آلودگی آب و خاک می شوند.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران اقدامات موثری را به منظور مصرف نایلکس و استفاده ظروف با پایه گیاهی انجام داده که هم اکنون در شرکت خدماتی کالای شهروند به صورت کامل و در سازمان میادین و میوه تره بار به میزان 50 درصد اجرا می شود.
شاعری اضافه کرد: با برنامه ریزی های که در حال انجام است تمامی مواد پلاستیکی و نایلکس ها در سازمان میادین و میوه تره بار به صورت زود تجزیه پذیر به زودی به مردم عرضه خواهد شد.
وی با بیان اینکه با صرفه جویی یک کیسه پلاستیکی در هفته توسط هر خانوار ایرانی می توان از مصرف حدود 1 میلیارد کیسه پلاستیکی در سال جلوگیری کرد، اظهار کرد: با فرهنگ سازی مناسب و اعمال ساز وکار های تشویقی کیسه های زباله زود تجزیه پذیر را جایگزین نایلکس دیر تجزیه پذیر، در جمع آوری زباله های خانگی و سایر پسماندها کنیم.
تهرام/1393/ 699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]