واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مبارزه طبیعی با آفات، در سطح 30هزار هکتار ازمزارع صیفی هرمزگان انجام می شود بندرعباس-ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت:30هزارهکتار از مزارع سبزی و صیفی این استان در سال زراعی جدید (مهر93تامهر94) تحت مبارزه طبیعی (بیولوژیک) با آفات قرار می گیرد.
پرویز ترابی شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این مقدار 20درصد کمتر از مدت مشابه سال زراعی گذشته (92-91) خواهد بود.
این مقام مسوول در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، علت کاهش مبارزه طبیعی با آفات مزارع سبزی و صیفی در مزارع این استان را کمبود اعتبار عنوان کرد.
وی با تشریح اهمیت این طرح ابراز داشت: بهره گیری از روش های طبیعی و مناسب برای مبارزه با آفات می تواند گام موثری در تولید محصول سالم باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان یادآورشد: از آنجایی که محصولات سبزی و صیفی این استان جنبه تازه خوری دارند،استفاده از روش طبیعی (بیولوژیک) مبارزه با آفات در الویت کاری این سازمان قرار دارد.
وی اضافه کرد: دراین راستا دشمنان طبیعی آفات مزارع گوجه فرنگی شامل زنبورهای تریکوگراما و براکون جمع آوری و پس از ازدیادسازی درمراکز مخصوص این کار، مجددا در زمان مناسب (آبان ماه هر سال) با هدف کنترل آفات در مزارع رها می شوند.
ترابی زاده اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع ˈبخش کنترل آفات مزارعˈ بعنوان یکی از کارهای اولویت دار این مدیریت با بکارگیری از جدید ترین فن آوری در راستای مبارزه طبیعی با آفات درحال فعالیت است.
در اطلاعات منتشره مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان آمده است که بیشترین سطح از مزارع مورد نظر برای مبارزه طبیعی با آفات به شهرستان میناب اختصاص دارد.
ˈ در روش مبارزه طبیعی (بیولوژیک) میتوان بدون استفاده از سموم شیمیایی، تنها با رهاسازی زنبور تریکوگراما و براکون با آفات مبارزه کرد که این روش هزینه کشاورزان را نیز تا حد زیادی کاهش می دهد
دراین روش نه تنها حشرات جدیدی وارد طبیعت نمی شوند بلکه فقط جمعیت حشرات مورد نظر با هدف از بین بردن آفات مزارع آن هم در محل های مخصوص این کار زیر نظر کارشناسان افزایش می یابند تا در زمان مناسب در مزارع رهاسازی شوند.
هرمزگان با تولید سالانه یک میلیون و 560هزارتن محصول سبزی و صیفی خارج از فصل با محوریت گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، خیار و هندوانه در فضای آزاد غیر گلخانه ای، نقش بسزایی درتنظیم بازار این محصولات در دو فصل پاییزو زمستان دارد.
وقتی می توان بیشتر به اهمیت مبارزه طبیعی با آفات مزارع پی برد که بدانیم استفاده از سموم شیمیایی در مزارع و میزان بالای سم در محصولات (تازه خوری) موجب بیماری های مختلف از جمله انواع سرطان و بیماریهای پوستی و گوارشی را به دنبال دارد.ک/3
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]