واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۳۹ب.ظ)
سالانه 39 ميليون نايلكس در شهروند توزيع مي شود/ راه اندازي غرفه هاي محيط زيست در مبادي ورودي كوهستانها و تفرجگاههاي شهري در مراسم روز بدون نايکلس توليد نايلکس توسط 500 کارخانه ، تجزيه نايکلس و ظروف يک با مصرف در طول 400 سال ، توزيع کيسه هاي پارچه اي توسط شهرداري تهران به دستور شوراي شهر در برنامه پنج ساله دوم و عرضه 4.4 تن نايکلس هاي پايه گياهي در ميادين ميوه و تره بار عنوان شد .
به گزارش خبرگزاري موج، علي محمد شاعري رييس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران نيز با اشاره به اينکه مواد پلاستيکي و نايلکس آثار سويي در سلامت انسان ها دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر متاسفانه حتي از قاشق و چنگال پلاستيکي و موادي که با محيط زيست سازگار نيستند، استفاده مي کنيم .
وي در ادامه با اشاره به اينكه بايدکارخانه هايي که توليد محصولات آلوده را در خط توليد خود دارد جريمه شود و آثار سوء زيست محيطي خود را بپردازندگفت: چگونه است که خودروها به دليل آزبست و سرب جريمه مي شوند اما براي کارخانه هايي که به توليد نايلکس تجزيه ناپذير اقدام مي کنند جريمه اي درنظر گرفته نمي شود .
وي با اشاره به اينکه 500 کارخانه در حال توليد نايکلس هستند، ادامه داد: دولت بايد مقرراتي را در اين زمينه وضع کند اظهار كرد: در اين هفته شهرداري تهران در دو محور فرهنگ سازي و استفاده از مواد جايگزين و سازگار با محيط زيست با آموزش هفتاد هزارنفر ساعت براي شهروندان اقدام مي کند.
رييس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با اشاره به اينکه غرفه هايي را در مبادي ورودي كوهستانها و بوستانهاي شهري مانند، دربند ، درکه ، فرحزاد ، پارک نهج البلاغه و سرخه حصار در اين هفته ايجاد کرده ايم ، ادامه داد: در اين غرفه ها نايکلس هاي سازگار با محيط زيست را به صورت رايگان در اختيار مردم قرار خواهيم داد و نسبت به آموزش مردم براي جايگزيني اين کيسه هاي زود تجزيه پذير با کيسه هاي دير تجزيه پذير اقدام مي کنيم.
*گودرزي اظهارکرد: ظروف تجزيه ناپذير پلاستيکي 400 سال طول مي کشد تا در طبيعت تجزيه شوند
مديرعامل فروشگاه هاي زنجيره اي شهروند در مراسم روز بدون نايلکس که در ميدان ميوه و تره بار صادقيه برگزار شد، با اشاره به اينکه شرکت شهروند از سال81 اقدام به توزيع ليوان هاي يک بار مصرف کاغذي کرده است، گفت: از سال 88 ظروف يکبار مصرف تجزيه پذير را عرضه و تمامي ظروف تجزيه ناپذير را جمع آوري کرديم.
وي با بيان اينکه از اواسط سال89 عرضه نايلکس هاي پايه گياهي و تجزيه پذير در فروشگاه ها آغاز شد، خاطرنشان کرد: اين روند ادامه داشت به طوري که در انتهاي سال 90 کليه نايلکس هاي پلاستيکي جمع آوري شده و نايلکس هاي تجزيه پذير جايگزين شدند. از آن زمان به بعد توفيق داشتيم تا درهمه فروشگاه هاي زنجيره اي شهروند نايلکس هاي مورد استفاده، نايلکس هاي تجزيه پذير باشند.
مديرعامل فروشگاه هاي زنجيره اي شهروند با بيان اينکه در مناسبت هاي مختلف اين فروشگاه اقدام به توزيع ساك هاي پارچه اي مي کند، اشاره کرد: در سال گذشته 5 ميليارد تومان هزينه نايلکس هاي تجزيه پذير بوده است. اين در حالي است که ميزان مصرف 600 تن در سال است كه شامل 38الي 39 ميليون عدد نايلكس در ابعاد مختلف مي شود. همچنين هزينه اين کيسه هاي پلاستيکي و نايلکس هاي تجزيه پذير را فروشگاه شهروند بر عهده دارد.
وي با بيان اينکه در برنامه پنج ساله دوم با کمک شوراي شهر و شهرداري به مرور زمان کيسه هاي پارچه اي توزيع خواهند شد، گفت: به مناسبت 21 تيرماه اقدامات خوبي از سوي فروشگاه زنجيره اي شهروند از طريق بنر و اطلاع رساني در 9 فروشگاه و 2هزار کيسه پارچه اي انجام شده است.
*در روز 4.4 دهم تن نايکلس تجزيه پذير توزيع مي شود
صفوي مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار شهرداري تهران با بيان اينکه در راستاي تغيير رويکرد، کاهش مصرف نايلکس هاي پوليمري و کم کردن آثار سوء آنها اقداماتي در سال هاي اخير صورت گرفته است اظهارکرد: در اين خصوص سازمان ميادين با همکاري ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران و فروشگاه شهروند براساس مصوبه شوراي شهر از سال 88 اقدامات خوبي را آغاز کرده است. به طوري که به صورت پايلوت نسبت به مصرف نايلون هاي تجزيه پذير و سازگار با محيط زيست فعاليت هايي را شروع کرده ايم
وي با بيان اينکه در سال 90 توزيع نايلکس هاي تجزيه پذير را به 15 ميدان ميوه و تره بار گسترش داده ايم، اضافه کرد : در حال حاضر تمامي ميادين و بازارهاي ميوه تره بار شهرداري تهران از نايلکس هايي با توليد پايه گياهي و تجزيه پذير استفاده مي کنن.د به طوري که درحال حاضربه ميزان 4.4 دهم تن در طول يک روز از اين نايلکس هاي پايه گياهي و تجزيه پذير در ميادين استفاده شده و 50 درصد نايلکس ها پايه گياهي دارد.
مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار شهرداري تهران با اشاره به اينکه تاکنون سعي شده است تغيير الگوها با فعاليت فرهنگي و آموزش چهره به چهره با شهروندان و اطلاع رساني صورت گيرد، تاکيدکرد: سعي کرده ايم در جهت کاهش مصرف اين نايلکس هاي تجزيه ناپذير تلاش کنيم. به طوري که امروز که مصادف با روز بدون نايلکس است ، 7 هزار پاکت کاغذي و 2 هزار کيسه پارچه اي براي جايگزيني نايلکس هاي پوليمري در نظر گرفته شده است.
*رفيع : استفاده از نايلکس يکي از معضلات کلانشهرتهران است
ابوالفضل رفيع ، مدير آموزش هاي شهروندي معاونت اجتماعي فرهنگي شهرداري تهران در مراسم 21 تيرماه که روز بدون نايلکس نام گذاري شده است، با بيان اينکه استفاده از نايکلس يکي از معضلات کلانشهر تهران است، اظهارکرد: ما در سبک زندگي و نيازهاي روزانه خود از نايکلس استفاده مي کنيم که اين نايلکس ها براي محيط زيست مخرب هستند . پس بايد استفاده از نايلکس را کاهش دهيم .
وي با بيان اينکه بهتر است به جاي نايکلس از پاکت هاي پارچه اي شود، اظهارکرد: اگر در مواقعي مجبور به استفاده از نايلکس هستيم حداقل از نايکلس هاي سازگار با محيط زيست استفاده کنيم .
فيع با اشاره به اينکه اقدامات آموزشي شامل اطلاع رساني به شهروندان و برگزاري کلاس ها و دوره هاي آموزشي توسط مجموعه آموزش هاي شهروندي شهرداري تهران صورت گرفته است اظهارکرد: راهپيمايي نمادين کودکان و پاکسازي پارک هاي شهرتهران از نايکلس و همچنين برپايي ايستگاه هاي آموزشي و همکاري با مدارس از موضوعاتي بوده که در جهت فرهنگسازي در زمينه کاهش مصرف نايکلس داشته ايم .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]