واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا:
رئیس اتحادیه تولید کنندگان میوه کشور در گفتوگو با ایلنا؛ كم آبی میكروارگانیسمها نیز تحت تاثیر قرار داد/برنامه باغداران برای كشت محصولات مقاوم به كم آبی
1393-04-21, 12:34
در حال حاضر خیلی از باغاتی كه تازه احداث می شوند و یا باغاتی كه مساحت بالایی داشته و قبلا به شیوه سنتی آبیاری می شدند با اختصاص یارانه تبدیل به آبیاری قطره ای می شوند.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان میوه کشور با تاكید بر لزوم تغییر رویكردها در نوع آبیاری محصولات كشاورزی گفت: باید با اختصاص یارانه و آموزش آبیاری قطره ای به جای سنتی در مصرف آب صرفه جویی كنیم. رضا نورایی رئیس اتحادیه تولید کنندگان میوه کشور در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در خصوص اینكه با توجه به بحران كم آبی در كشور تغییر رویه كشت محصولات باغی چگونه اعمال می شود، گفت: كشور ایران در جغرافیای جهان جزء مناطق كم آب است و خواه ناخواه سال به سال وضعیت آب بدتر می شود. كم آبی میكروارگانیسم ها نیز تحت تاثیر قرار داد وی با بیان اینكه باید نگاه جامعی به مسئله حل كم آبی داشته باشیم، تصریح كرد: یكی از مسائل اساسی این است كه سوخت گازهای گلخانه ای و مصرف بی رویه سموم شیمیایی روی منابع آب اثرگذار هستند و میكروارگانیسم های دریا بدلیل وجود بقایای چرنوبیل و كشتی های نفت كش دچار آسیب شده و تولید كربن در اعماق دریا زیاد می شود. كشت محصولاتی كه به آب كمتری نیاز دارند در اولویت قرار گیرند نورایی با بیان اینكه كاهش بارش های جوی منابع آب زیرزمینی را به مرز حساس كشانده، افزود: مهمترین اقدامی كه باید انجام شود این است كه باید از فناوری روز دنیا استفاده كنیم، نسبت به كشت درختان و یا زراعتی كه نیاز كمتری به آب دارد مبادرت ورزیم از واریت هایی كه در واحد سطح تولید بیشتر با مصرف كمتر آب داشته باشند در اولویت قرار گیرند. آبیاری قطره ای و بارانی جایگزین آبیاری سنتی شود وی خاطرنشان كرد: باید استفاده از آبیاری قطره ای و بارانی را به جای آبیاری سنتی در اولویت قرار دهیم زیرا با این رویه 60 تا 70 درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود. رئیس اتحادیه تولید کنندگان میوه کشور گفت: در حال حاضر خیلی از باغاتی كه تازه احداث می شوند و یا باغاتی كه مساحت بالایی داشته و قبلا به شیوه سنتی آبیاری می شدند با اختصاص یارانه تبدیل به آبیاری قطره ای می شوند. وی در خصوص اینكه آیا با تغییر روش آبیاری كیفیت محصولات كشاورزی تغییر حاصل می شود، توضیح داد:كیفیت محصول درخت، درختچه یا بوته بستگی به موقعیتی دارد كه تعریف می شود یعنی گاهی یك نهال با شرایط پرآبی وفق پیدا می كند كه با كمبود آب دچار مشكل می شود اما زمانی كه درخت با شرایط كم آبی كشت شود خود را با نوع آبیاری وفق می دهد و در نتیجه تغییری در كیفیت محصول بوجود نمی آید. نورایی تاكید كرد: وزارت جهاد باید با اختصاص یارانه و یا روانه ساختن تیم زبده روستا به روستا استفاده از آبیاری نوین را ترویج دهند.
1393-04-21, 12:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]