واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تکفیری ها؛ تیغ دو دم برای همپیمانان خود تهران - ایرنا - گروه های تروریستی- تکفیری در عراق و سوریه به دلیل پشتیبانی های گوناگون برخی کشورهای منطقه هر روز دامنه فعالیت های خود را می گسترانند اما طولی نمی کشد آتش تندروی خود را به دامن این کشورها هم می افکنند.
فضای کنونی در خاورمیانه در حالی هر روز ملتهب تر و متشنج تر می شود که به زودی پیامدهای ویرانگر این تنش ها دامن کشورهایی را نیز می گیرد که آتش افروز چنین ناآرامی هایی هستند.
بارها و بارها به کشورهای پشتیبان گروه های ترویستی هشدار داده شده بود منتظر روزی باشند که بومرنگ تروریسم به سوی آنها باز گردد.
به گفته «اندریو تبلر» عضو ارشد موسسه «واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک»، همه می دانند کمک های مالی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به تقویت گروه های تروریستی در سوریه و عراق منجر شده است (1).
اکنون شاهدیم که فراتر از انتظارها، دامنه تهدیدهای تروریستی به کشورهای پشتیبان آنها نیز نزدیک شده است.
خبرگزاری فرانسه شانزدهم تیرماه گزارش کرد سه گلوله توپ از خاک عراق و از مرزهایی که در کنترل گروه تروریستی-بعثی «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) است به عربستان شلیک شد.
پیش از این نیز در چهاردهم تیرماه، 2 عامل انتحاری خود را در یک ساختمان در جنوب عربستان منفجر کردند. شواهد حاکی از این است که این 2 نفر از اعضای گروه های تروریستی تندرو بودند.
ترس از یورش داعش به اردن نیز دولت این کشور را بر آن داشته است در مرز با عراق سه هزار نیرو مستقر کند تا از حمله غافلگیرانه نیروهای داعش به این کشور جلوگیری شود.
کویت نیز از ترس حملات داعش، در مرز با عراق نیروی مرزبانی ارتش را تقویت کرده است.
تحرکات داعش در عراق و اعلام تشکیل خلافت اسلامی فصل نوینی برای گروه های تروریستی است.
رهبران داعش مدعی اند مرزبندی های کنونی جهان اسلام باید تغییر کند و مرزبندی های تازه ای بر پایه مولفه های مورد نظر آنان تعریف شود.
** تروریسم داعشی و پشتیبانی گسترده خارجی
اسناد گوناگون ثابت می کند گروه های تروریستی- تکفیری دست پرورده برخی کشورهای منطقه هستند که در تلاش برای تقویت جاه طلبی های منطقه ای خود، سعی کرده اند با تمام توان از تروریسم پشتیبانی کنند.
این کمک ها هم در ایجاد و هم در تداوم رشد این گروه ها عامل موثری بوده است که اکنون خود را در شکل گروه داعش نشان می دهد.
آنچه امروز به عنوان داعش شناخته می شود، یکی از جریان های وابسته به القاعده بوده است که با پشتیبانی برخی کشورهای عرب و غیرعرب منطقه قدرت بالایی به دست آورد و توانست در مرزهای عراق و سوریه برخی مناطق را اشغال کند و هم اکنون به مهمترین تهدید تروریستی منطقه و حتی جهان تبدیل شده است.
پشتیبانی برخی کشورهای عربی از تروریست های داعشی در شرایطی صورت می گیرد که در سیاست پشتیبانان داعش، برخی تناقض ها به چشم می خورد.
در تازه ترین یورش داعش به شهرهای عراق شاهدیم که بعثی های به جا مانده از دوران «صدام حسین» رییس جمهوری معدوم این کشور، یکی از هم پیمانان کلیدی این گروه هستند.
تناقض امر در اینجاست که رژیم بعثی عراق در سال 1369 به کویت یورش برد و آن را اشغال کرد اما اکنون کویت به همان بعثی ها کمک های گسترده مالی-نظامی ارایه می دهد (2).
برخی موسسات پژوهشی و روزنامه ها گزارش های گوناگونی از کمک های کشورهای پشتیبان گروه های تروریستی در سوریه و عراق تهیه کرده که در تمامی آنها کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از پشتیبانان کلیدی تروریست ها معرفی شده اند.
در همین زمینه، موسسه آمریکایی «بروکینگز» آذرماه 1392 طی گزارشی درباره وضعیت کمک های فرستاده شده برای تروریست ها در سوریه، به این مساله اشاره کرد که نهادهای کویتی کمک های مالی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را جمع می کنند تا از راه ترکیه و اردن به دست تروریست ها در سوریه برسانند.
تارنمای «الانصار» عراق هم دهم تیرماه گزارش کرد: «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان، به بهانه کمک به مردم عراق 500 میلیون دلار به گروه تروریستی داعش کمک کرده است.
بر پایه این گزارش، گروه دهشت افکنی داعش در عراق پس از شکست هایی که از ارتش این کشور خورده است از کمبود سلاح رنج می برد و این مساله سبب شده است عربستان برای کمک به این گروه تصمیم بگیرد.
اکنون اما شاهدیم دامنه تهدیدهای تروریستی برخلاف محاسبات این کشورهای پشتیبان تروریسم، به مرزهای آنها رسیده است.
البته به باور برخی صاحبنظران، یورش تروریست های داعش به کشورهای همپیمان فقط یک بمب خبری است تا از این راه اتهام ها از پشتیبانان تروریسم برداشته شود و آنها با مظلوم نمایی، خود را نیز قربانی این گروه های تکفیری معرفی کنند.
به نظر می رسد این بمب های خبری فقط تلاشی برای رد گم کردن در بحبوحه کشتارها و اقدام های ضد انسانی و اسلامی داعش هستند تا از این راه کشورهای پشتیبان تروریسم که البته آنها نیز به جهان اسلام تعلق دارند، بتوانند برای فرار از انتقادها راه گریزی بیابند و البته همچنان به پشتیبانی از این گروه ها ادامه دهند.
البته نباید فراموش کرد هر چند هم اکنون این گروه ها با مدیریت برخی کشورهای منطقه به فعالیت خود ادامه می دهند، اما از آنجا که افرادی از ملیت های گوناگون در چارچوب این گروه فعالیت می کنند و بر همین پایه در منطقه علاقه ای ویژه و شخصی به هیچ سرزمینی ندارند، بنابراین به راحتی می توانند در یک چرخش عملگرایانه (پراگماتیک) به سوی همپیمانان پیشین برگردند و آتش نفرت و تندروی خود را به دامن آنها بیفکنند؛ امری که حتی کشورهای غربی را نیز نگران کرده است.
----------------------------
منابع:
1- ibid
2-http://www.thedailybeast.com/articles/2014/06/14/america-s-allies-are-funding-isis.html
گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**9278**1961**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
newsroom@irna.ir
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]