تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827101125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوش‌رقصي آمارهاي جمعيتي ايران براي سازمان ملل!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خوش‌رقصي آمارهاي جمعيتي ايران براي سازمان ملل!
كسي كه نرخ رشد جمعيت را اشتباه گزارش داد از سوي وزير علوم سمت گرفت


سازمان‌هاي جهاني با همكاري گروه‌هايي خاص در داخل كشور دنبال اين مسئله هستند كه بحران جمعيت را در كشور ناديده بگيرند و آن را نوعي توهم توطئه قلمداد كنند و براي اين كار حتي از زير سؤال بردن آمارهاي منتشر شده از سوي مجامع بين‌المللي مثل سازمان ملل ابايي ندارند. در تازه‌ترين اين اقدامات پيش‌بيني‌هاي جمعيتي سال 2010 سازمان ملل كه نرخ باروري در ايران را 77/1 فرزند به ازاي هر مادر نشان مي‌داد، اشتباه گزارش شده و بر اساس محاسبات، نرخ باروري در كشورمان 89/1 فرزند به ازاي هر مادر براي سال 2012 گزارش شده است. اين در حالي است كه با وجود اشتباه خواندن پيش‌بيني‌هاي قبلي صحت پيش بيني‌هاي جديد محل ترديد است.
سازمان ملل متحد در سال 1391 از ايران به خاطر تلاش (و البته كسب رتبه نخست در ميان كشورهاي هدف) در كاهش جمعيت تقدير كرد. اين تقدير دامنه‌دار و مبسوط كه هم‌جهت با اهداف توسعه‌اي جهاني و خلاف توسعه كشور بود، پژوهشگران و جمعيت‌شناسان ايراني را نيز در بر گرفت.
در همان سال سازمان ملل با ارائه آماري كاهش نرخ رشد جمعيت در كشورمان را بيشتر از متوسط جهاني اعلام كرد. بر اساس گزارش اين سازمان كشور ما تا سال 1430 جمعيت جوان خود را از دست خواهد داد و از كشوري جوان به كشوري پير تبديل مي‌شود.
اين گزارش تصريح مي‌كرد كه اگر نرخ رشد جمعيت در ايران تا سال 1440 ادامه پيدا كند، رشد جمعيت در كشور متوقف خواهد شد، به عبارتي آمار فوت‌شدگان با آمار متولدشدگان برابر مي‌شود.
اما به محض اينكه اين آمارها مورد توجه و مبناي عمل برنامه‌ريزان و سياستگذاران داخلي قرار گرفت و با تأكيدات مقام معظم رهبري هم‌افزا شد و احتمال تغيير الگوي جمعيتي كشور تقويت شد، آمارهاي سازمان ملل كه گفته مي‌شد منشأ مطالعات داخلي داشت، تغيير كردند، چون اين تهديد براي آنها وجود دارد آهنگ رشد جمعيت كشورمان با همان شيبي كه كاهش پيدا كرده با همان شيب هم افزايش بيابد.
   آمارهاي سازمان ملل به ساز سياست مي‌رقصند
و مسئله اينطور توجيه شد: به دليل اشتباه پيش‌بيني‌هاي جمعيتي در سال 2010 پژوهشگران داخلي به سازمان ملل تذكر دادند و آنها بر مبناي اين تذكرات پيش‌بيني‌هاي سال 2010 را در سال 2012 بازنگري كردند.
با توجه به اينكه منشأ تمام محاسبات سازمان ملل در سال 2010 مطالعات پژوهشگران داخلي بوده، چطور مي‌توان مطمئن بود كه مطالعات همين پژوهشگران كه اساس پيش‌بيني‌هاي سال 2012 را تشكيل مي‌دهند، درست باشد؟
اين مطالعات، برخلاف آمارهاي رسمي كشور نرخ باروري را 89/1 فرزند به ازاي هر مادر براي سال 2010 محاسبه كرده است.
اين پژوهشگران كه مطالعات همسويي با اهداف جهاني و خلاف جهت سياست‌هاي داخلي در برنامه خود دارند، در حالي رقم 89/1 فرزند براي ميزان باروري كل سال 1390 را مبناي پيش‌بيني‌هاي جمعيتي جديد سازمان ملل در سال 2012 براي ايران ارائه داده‌اند كه احتمال آن مي‌رود مانند پيش‌بيني‌هاي قبلي فاقد اعتبار علمي باشند. اين در حالي است كه برآوردهاي مركز آمار ايران 75/1 فرزند براي هر مادر و موسسه مطالعات جمعيت كشور 7/1 فرزند براي هر مادر را اعلام كرده‌اند.
مطابق محاسبات سازمان ملل فقط بر مبناي سناريوي رشد پايين، جمعيت ايران در سال‌هاي 1450 به بعد كمتر از جمعيت فعلي خواهد بود و بر مبناي سناريوي رشد متوسط جمعيت ايران هيچ‌گاه كمتر از جمعيت فعلي نخواهد شد. به عبارت ديگر در هر سه سناريوي سازمان ملل بر مبناي آمار، خلاف آمارهاي رسمي اعلام شده بين 30 تا 50 ميليون نفر به برآوردهاي جمعيتي سازمان ملل آن هم فقط براي ايران اضافه شده است. مشاهده مي‌شود تفاوت جزئي در كاربرد نرخ باروري در بلندمدت تا چه اندازه مي‌تواند تأثيرگذار باشد.
بر پايه مقايسه‌هاي انجام شده در مورد نتايج پيش‌بيني‌هاي جمعيتي كشورهاي جهان مشخص شد در بازنگري جديد در همه سناريوها به دليل تداوم روند الگوي باروري گذشته، جمعيت آنها يا تغييرات جزئي داشته يا كاهش داشته است به جز ايران! و دليل آن در نظر نگرفتن الگوي كاهشي باروري در گذشته براي ايران بوده است!
   هماهنگي با سازمان‌هاي جهاني
به هر قيمتي
بر مبناي آخرين آمارهاي رسمي اعلام شده از سوي مركز آمار ايران نرخ باروري كل در ايران در سال 1385، 9/1 فرزند به ازاي هر مادر و در سال 1390 نرخ باروري كل 75/1 فرزند به ازاي هر مادر اعلام شده است، يعني نرخ باروري در ايران روندي كاهشي دارد اما نتيجه دستكاري آماري كه از داخل به سازمان‌هاي جهاني ارائه مي‌شوند باعث مي‌شود در افق دور سناريوي رشد متوسط سازمان ملل، جمعيت ايران را بيشتر از جمعيت كنوني نشان دهد و براي افكار عمومي اين طور تداعي مي‌شود كه ايران از لحاظ جمعيتي در آينده با مشكل كاهش جمعيت مواجه نيست. در حالي كه اگر نرخ باروري 75/1 فرزند به ازاي هر مادر كه آمار رسمي كشور در سال 1390 بوده مبناي محاسبات سازمان ملل قرار مي‌گرفت، جمعيت كشور هم در سناريوي رشد پايين و هم رشد متوسط در افق نه چندان دور از جمعيت فعلي كمتر مي‌شد.
هماهنگي با سازمان‌هاي بين‌المللي از جمله سازمان بهداشت جهاني و سازمان ملل متحد به هر قيمتي مي‌تواند تنها توجيه براي زير سؤال بردن مطالعات يك محقق از سوي خود او، آن هم بعد از تقدير از سوي سازمان ملل و به دنبال آن مخدوش جلوه دادن اعتبار علمي يك سازمان رسمي جهاني و به بازي گرفتن آبرو و مبناي علمي گزارش‌هاي اين سازمان است. گفتني است سرپرست تيمي كه اين اشتباه آماري را انجام داده‌اند، اوايل تيرماه جاري طي حكمي از سوي وزير علوم به رئيس مؤسسه مطالعات و مديريت جامع و تخصصي جمعيت كشور منصوب شده است.

نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن