محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827574660
خانواده ایرانی از تفریح میزند تا به تغذیه برسد
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
خانواده ایرانی از تفریح میزند تا به تغذیه برسد
آخرین آمار موجود درباره هزینههای خانوار به سال 91 مربوط است. اوضاع اقتصادی خانوارها در این سال خوب نبود و همچنان هم بهصورت شهودی میتوان گفت که تغییر چندانی در این وضعیت حاصل نشده است.
جام جم سرا: باید تا بهمن صبر کرد و با اعداد و ارقام، این ماجرا را پیگیری کرد. در هرحال، آمارها میگویند در سال 1391، بهطور متوسط هر خانوار ایرانی در مناطق شهری بهطور ماهانه 62هزارو300تومان بیشتر از درآمد هزینه داشته است. این در وضعیتی بود که هزینههای خانوارها 24/5 درصد و درآمدهای آنها 25درصد رشد یافته بود. 26درصد هزینههای خانوار خرج خوراکی بود که 31درصد زیادتر شده بود و 32درصد هم سهم مسکن بود که 33درصد رشد داشت. از آن سو، درآمد پولی کارکنان دولت فقط پنج درصد و کارکنان بخش خصوصی 15درصد زیاد شده بود. در این میان، اوضاع مشاغل آزاد غیرکشاورزی خوب بود که درآمد پولیشان 25درصد نسبت به سال قبل از آن، رشد یافته بود. در بهمن سال گذشته، بانک مرکزی گزارش بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری ایران در سال 1391 را منتشر کرد. این آخرین آمار در این زمینه است و هنوز شش ماه تا گزارش بعدی درباره سال 92، باقی مانده است. اولین بررسی بودجه خانوار در ایران به سال 1314 بازمیگردد که بانک ملی آن را برای ساکنان هفت شهر کشور محاسبه کرد و این سنت تا امروز، راه طولانیای طی کرده و با تاسیس بانک مرکزی، محاسبه بودجه خانوار به این نهاد محول شده است. در این محاسبات، خانوار یک یا چندنفر هستند که در یک اقامتگاه ثابت زندگی میکنند و دارای خرج و تغذیه مشترکند که در 79 شهر و بین بازه اردیبهشت یک سال تا فروردین سال بعد، از آنها آمارگیری میشود؛ یعنی حدود 12هزار خانوار در کل ایران.
در سال 91، متوسط هزینه ناخالص یک خانواده شهری، ماهانه یکمیلیونو804هزارو500تومان بود که نسبت به سال قبل از آن، 24/5 درصد رشد را نشان میدهد. 2/26درصد کل این هزینه، مربوط به هزینه خوراکیها و آشامیدنیهاست. هزینه خوراکی و آشامیدنی در این سال، 4/31 درصد نسبت به سال پیش از آن، افزایش داشت. اگر ریزتر به این آمار نگاه شود، میتوان دریافت بیشترین سهم خوراکیها و آشامیدنیها مربوط به هزینههای انواع گوشت است. میوه تازه با 4/2درصد، تخم پرندگان با 3/3 درصد، سبزیهای تازه با 2/7 درصد، آرد و رشته و غلات با 2/4 درصد و انواع نان و بیسکوییت با 2/2 درصد، بیشترین نوع خوراکیها و آشامیدنیهای خانوار را در سال 91 به خود اختصاص داده بودند.
هزینه مربوط به پوشاک و کفش در این سال تنها 4/5 درصد کل هزینههای ناخالص خانوار بود که نسبت به سال قبلتر از آن، 23/6 درصد رشد داشت. مسکن و انواع سوخت و آب، یکی از مهمترین هزینههای خانوار در سال 91 بود که حدود 32/9 درصد هزینههای خانوارهای شهری را شامل میشد و این هزینهها نسبت به سال پیش از آن، 5/33 درصد افزایش یافته بود. از سوی دیگر، با توجه به اینکه هزینههای مصرفی آنی خیلی بالا رفته بود، خانوادهها سهم کمی از لوازم و اثاث و خدمات مورداستفاده در مسکن را در هزینههای خود در نظر گرفته بودند و این موارد حدود 4/5 درصد هزینههای کل خانوار را شامل میشد اما همین هزینهها نیز 16/2 درصد نسبت به سال گذشته، افزایش یافته بود.
در کل هزینههای ناخالص خانوارها، بهطور متوسط 5/5 درصد متعلق به گروه بهداشت و درمان بود و4/9 درصد هزینهها به حملونقل، دودرصد به ارتباطات، 2/3درصد به تفریح و امور فرهنگی، دودرصد به تحصیل، 2/1 درصد به رستوران و هتل، 0/4 درصد دخانیات و 2/8 درصد به سایر هزینهها مربوط میشد. با تورم بالای آن سال، این هزینهها هم بسیار افزایش یافته بود. هزینه بهداشت و درمان از همه بیشتر رشد داشت و نسبت به سال قبل از آن، 27/5 درصد افزایش یافته بود. هزینه ارتباطات 12درصد، هزینه تفریح و امور فرهنگی 8/1درصد، هزینه تحصیل 15/4 درصد، هزینه رستوران و هتل 14/4 درصد، 54/6درصد دخانیات و بقیه هزینهها 20/6 درصد رشد کرده بودند.
در سال 84 که دولت تغییر کرد، هزینه خوراکی و آشامیدنی23/7درصد هزینههای خانوار بود که در سال 91 این میزان رشد داشت و به 26/2 درصد رسیده بود. هزینه مسکن نیز از 27/6درصد هزینههای خانوار به 32/9 درصد رسیده بود. اما هزینه حملونقل از سبد هزینههای خانوار کاهش یافته و از 15/8 درصد هزینهها در سال 84 به 9/4 درصد در سال 91 رسیده بود. هزینه پوشاک و کفش هم کاهش داشت و از 5/6 درصد به4/5 درصد رسیده بود. هزینه بهداشت و درمان هم از سبد خانوار کاهش یافته و از 4/3 درصد به 5/5 درصد رسیده بود. هزینههای لوازم و اثاث خانه نیز با همین میزان کاهش از 5/8 درصد به 4/5 درصد رسیده بود. هزینه تفریح و امور فرهنگی، تحصیل و رستوران و هتل هم به میزان خیلی جزیی (در حد 0/1 درصد) کاهش یافته بود.
تحلیلهای ابتدایی درباره این تغییرات میتوان ارایه کرد؛ از جمله اینکه هزینه مصرفی جاری خانوارها مانند خوراک یا مسکن زیاد شده و خانوارها از هزینههایی مثل تفریحات، رستوران و حتی حملونقل کم کردهاند تا در عین کمبود بودجه، بتوانند هزینههای ضروریتر خود را جبران کنند. اما در هر حال، بهتر است که در هر حوزه، به ویژگیهای مخصوص آن توجه داشت و سپس نتیجهگیری کرد. وقتی که هزینههای درآمدی خانوارها بالا میرود، باید درآمدهای آنها نیز افزایش داشته باشد تا خانوادهها دستکم، همان کیفیت زندگی را داشته باشند که در سالهای قبلتر داشته بودند. خانوادههای شهری بهطور متوسط در سال 1391، یکمیلیونو742هزارو200تومان در ماه درآمد داشتهاند. در این میان، 70/8 درصد درآمدها پولی و بقیه آن غیرپولی بوده است. درآمد خانوادهها نسبت به سال قبل از آن، 25درصد رشد داشت؛ درآمدهای پولی نسبت به سال پیش از آن، 19/8 درصد و درآمدهای غیرپولی 39/8 درصد زیاد شده بود. در میان درآمدهای پولی، درآمد از طریق مزد و حقوق بخش دولتی و عمومی تنها 5/3 درصد زیادتر شده بود. به نظر میرسید که این وضعیت در بخش خصوصی بهتر بوده است چون مزد و حقوق بخش خصوصی 15/9 درصد رشد داشت. درآمد از مشاغل آزاد کشاورزی 10/2درصد، درآمد از مشاغل آزاد غیرکشاورزی 24/8 درصد و درآمدهای پولی متفرقه 25/3 درصد رشد داشت. درآمد حاصل از فروش کالای دست دوم هم 28/2 درصد رشد یافته22/7 درصد کل درآمدهای خانوار را تشکیل میداد.
نتایجی که از آمارگیری بودجه خانوار در سال 91 به دست آمد، اینطور نشان میدادند که 23/3 درصد خانوارها بدون فرد شاغل بودند و 57/5درصد خانوارها دارای یک فرد شاغل بودند. تنها در 15/8 درصد خانوارها دو فرد شاغل وجود داشت و 3/4درصد خانوارها نیز دارای سه فرد یا بیشتر شاغل بودند. مقایسه آمارهای سال 91، نشان میدادند که تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل در این سال نسبت به سال قبلتر، افزایش و تعداد خانوارهایی با یک فرد شاغل یا بیشتر، کاهش داشتند. نتایج، نشاندهنده تنوع در شغل افراد بودند؛ 3/7 درصد افراد شاغل در بخش کشاورزی، دامپروری، شکار، جنگلداری و ماهیگیری فعال بودند، 16/9 درصد در بخش صنعت و معدن، یک درصد در بخش برق و گاز و آب، 15/4درصد در بخش ساختمان و 22/6 درصد در بخش عمدهفروشی، خردهفروشی، هتلداری و رستوران. بخش شاغل در حملونقل، انبارداری و ارتباطات 11/4 درصد شاغلان، بخش خدمات مالی، بیمه، ملکی، حقوقی و تجاری هفت درصد و بخش خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی نیز 22 درصد از شاغلان سال 91 را شامل میشدند. شش درصد از اعضای شاغل خانوارها کارفرما، 32 درصد کارکن مستقل، 18/1 درصد کارکن موسسات دولتی و عمومی، 41/9 درصد کارکن موسسات خصوصی، 0/2 درصد کارکن موسسات تعاونی و 1/8 درصد کارکن خانوادگی و کارآموز بدون مزد بودند. در این آمارگیری، 62/4 درصد خانوارها مالکنشین و 27 درصد اجارهنشین بودند. 31/6 درصد خانوارها خانه دو اتاق خوابه و 45/7درصد هم خانه سه اتاق خوابه و 43/1درصد خودرو شخصی داشتند.
خانوارها از نظر هزینه و درآمد، در استانهای مختلف کشور هم متفاوت بوده است. بیشترین هزینهها و درآمدها مربوط به خانوارهای استان تهران بوده است. متوسط هزینههای خانوار در استان تهران، ماهی دومیلیونو427هزارو300تومان و متوسط درآمدهای خانوار در این استان، ماهی دومیلیونو441هزارو800تومان بوده است. خانوارهای استان هرمزگان کمترین هزینهها را با متوسط ماهانه 958هزارو300تومان و خانوارهای استان سیستانوبلوچستان کمترین درآمدها را با متوسط ماهانه یکمیلیونو37هزارو400تومان دارا بودهاند. جالب اینجاست که کسری بودجه خانوارها در سطح ملی، در استان تهران دیده نمیشود.(شرق)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
پنج شنبه 19 تیر 1393 16:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
ملاقات حضوری معاون نظام وظیفه عمومی با خانواده ایرانیان خارج از کشور
ملاقات حضوری معاون نظام وظیفه عمومی با خانواده ایرانیان خارج از کشور تهران- ایرنا- معاون مشمولین و امور معافیت های سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا روز چهارشنبه با تعدادی از خانواده های ایرانیان خارج از کشور برای رسیدگی به موضوعات مربوط به مشمولان خدمت سربازی در خارج از کشور ملاقات حجوانترین خانواده پرجمعیت ایرانی در مشهد معرفی شد
جوانترین خانواده پرجمعیت ایرانی در مشهد معرفی شد مشهد - ایرنا - معاون اجتماعی شهرداری منطقه 11 مشهد از معرفی جوانترین خانواده پر جمعیت ایرانی در مشهد خبر داد محسن قره خانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد این خانواده دوشنبه شب در محفل قرآنی بوستان ملت به عنوانتنها تفریح مشترک جوانان ایرانی و آمریکایی
تنها تفریح مشترک جوانان ایرانی و آمریکایی نتایج یک بررسی جدید آشکار ساخت قلیان به پرطرفدارترین نوع دخانیات در میان آمریکاییها به ویژه نوجوانان تبدیل شده است خبرگزاری ایسنا نتایج یک بررسی جدید آشکار ساخت قلیان به پرطرفدارترین نوع دخانیات در میان آمریکاییها به ویژه نوجوانان تبدمعاون سلامت خانواده اداره کل کمیته امداد گیلان: گیلان 1100 کودک دارای سوء تغذیه دارد
معاون سلامت خانواده اداره کل کمیته امداد گیلان گیلان 1100 کودک دارای سوء تغذیه داردمعاون حمایت و سلامت خانواده اداره کل کمیته امداد گیلان گفت تعداد یکهزار و 100 کودک دارای سوء تغذیه زیر شش سال در گیلان وجود دارد به گزارش خبرگزاری فارس از رشت علی اکبری ظهر امروز در جمع خبرنگارمعرفی گونهای جدید از خانواده نعناعیان به دنیای علم گیاهشناسی توسط محققان ایرانی
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۷ محققان پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد برای نخستین بار در دنیا موفق به جمعآوری گونهای جدید از خانواده گیاهی نعناعیان با نام گوشبرّهای بینالودی شدند به گزارش سرویس علمی ایسنا گوشبرّهای بینالودی گیاهی است که به تازگی از کوههای بینالودپیگیری وضع ایرانیان خارج از کشور با تقاضای خانواده ها/ عضویت هلالاحمر در کمیته پیگیری وضع ایرانیان زندانی در
پیگیری وضع ایرانیان خارج از کشور با تقاضای خانواده ها عضویت هلالاحمر در کمیته پیگیری وضع ایرانیان زندانی در کشورهای خارجی معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر گفت با تقاضای خانوادهها وضع ایرانیان خارج از کشور را پیگیری میکنیم به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگیک خانواده مدرن ایرانی!
یک خانواده مدرن ایرانی احساس میکنید باید به حمام بروید شیر آب را باز میکنید تا گرم شود سپس دنبال کارهایتان میروید یک ساعت بعد دوباره به حمام سر میزنید آب گرم شده ولی حال دوش گرفتن را ندارید شیر آب را میبندید و ترجیح میدهید که بخوابید عصر ایران احساس میکنید باید بهتک فرزندی 35 درصد خانواده های ایرانی/ جایگزینی کارت هوشمند با دفترچه های بیمه
اجتماعی رفاه و آسیب های اجتماعی بهزیستی و رفاه در هفته ای که گذشت تک فرزندی 35 درصد خانواده های ایرانی جایگزینی کارت هوشمند با دفترچه های بیمه ثبت 161 ولادت در هر ساعت ضرورت تزریق اعتبارات دولتی برای ایجاد اشتغال جوانان تمدید دفترچه های بیمه با اجرای طرح شعبه ملی اجرای طرحخانواده دیپلمات های ربوده شده ایرانی با رییس مجلس لبنان دیدارکردند
خانواده دیپلمات های ربوده شده ایرانی با رییس مجلس لبنان دیدارکردند بیروت – ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران و خانواده دیپلمات های ربوده شده ایرانی در لبنان روز چهارشنبه با نبیه بری رییس مجلس این کشور دیدار و گفت وگو کردند به گزارش ایرنا محمد فتحعلی بعداز این دیدار در گفت وگو باضرورت پرداختن به تفريحات سالم در سايه فرهنگ غني ايراني ـ اسلامي
۵ تير ۱۳۹۳ ۱۳ ۲۴ب ظ فرمانده ناحيه امام حسن مجتبي ع عنوان کرد ضرورت پرداختن به تفريحات سالم در سايه فرهنگ غني ايراني ـ اسلامي فرمانده ناحيه امام حسن مجتبي ع بر انجام تفريحات سالم با استفاده از آموزه هاي ديني و اسلامي در سايه فرهنگ غني ايراني اسلامي تاکيد کرد به گزارش خبرگزاريچند درصد خانواده های ایرانی تک فرزند هستند
چند درصد خانواده های ایرانی تک فرزند هستند رئیس سازمان ثبت احوال از ثبت 800 هزار ازدواج در سال خبر داد و گفت ایران از لحاظ نرخ باروری در میان 26 کشور منطقه در رتبه بیست و پنجم قرار دارد و همچنین بر اساس آمارهای موجود 35 درصد ازدواجهای انجام شده تک فرزندی بوده و یا فرزند ندارندفرمانده ناحیه امام حسن مجتبی(ع) عنوان کرد پرداختن به تفریحات سالم در سایه فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی
فرمانده ناحیه امام حسن مجتبی ع عنوان کردپرداختن به تفریحات سالم در سایه فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامیفرمانده ناحیه امام حسن مجتبی ع بر انجام تفریحات سالم با استفاده از آموزههای دینی و اسلامی در سایه فرهنگ غنی ایرانی اسلامی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمحجتالاسلام مهدی خاموشی عنوان کرد باید در مقابل تولیدات مغایر با ارزشهای خانواده ایرانی-اسلامی ایستادگی کرد
حجتالاسلام مهدی خاموشی عنوان کردباید در مقابل تولیدات مغایر با ارزشهای خانواده ایرانی-اسلامی ایستادگی کردرئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت به حوزه هنری کودک و نوجوان نیز توجه ویژهای داریم و این حوزه نیز باید تقویت شود و باید در مقابل تولیداتی که با ارزشهای خانواده ایرانی اسلامیچند درصد خانوادههای ایرانی یک فرزند دارند؟
چند درصد خانوادههای ایرانی یک فرزند دارند نماینده ولیفقیه در لرستان گفت بیش از 33 درصد از خانوادههای ایرانی یک فرزند دارند حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در خرمآباد اظهار داشت یکی از معضلات بزرگی که جامعه امروز را تهدید میظهوریان در گفتوگو با فارس: توجه «انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر» به موضوع خانواده و سبک زندگی اسلامی-ا
ظهوریان در گفتوگو با فارس توجه انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر به موضوع خانواده و سبک زندگی اسلامی-ایرانی استمدیرعامل انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر گفت از دغدغههای اصلی انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر مسائل مربوط به خانواده کیفیت زندگی و سبک زندگی اسلامی ایرانی است که در این راستا نبذرافشان: سریال «خانواده مدرن» را ایرانیزه کردیم
تاریخ انتشار 10 تیر 1393 ساعت 12 29 | شماره خبر 1551897219673938780 بذرافشان ضمن اینکه شباهتهای هفت سنگ و خانواده مدرن را تکذیب نمیکند معتقد است برای ساخت یک اثر ایرانی با ساختاری که در خانواده مدرن بوده بسیار زحمت کشیده است بعد از پخش اولین قسمت از سریال هفت سنگ درنجات نفتکش ایرانی از حمله 8 فروند قایق دزدان دریایی/ بسیج نیروهای مردمی نابودی تکفیریها را در عراق رقم میزند
گزارش دفاعی- امنیتی در هفتهای که گذشت نجات نفتکش ایرانی از حمله 8 فروند قایق دزدان دریایی بسیج نیروهای مردمی نابودی تکفیریها را در عراق رقم میزند روزی که استراتژی دفاع متحرک ارتش حزب بعث از هم پاشید نجات نفتکش ایرانی از حمله 8 فروند قایق دزدان دریایی درسهای فراموشنشدنی ب-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها