واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ضرورت مکانیزاسیون برداشت شالی در مازندران مورد تاکید قرار گرفت ساری - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی استان مازندران برضرورت مکانیزاسیون برداشت شالی برنج در شالیزارهای این استان تاکید کرد.

ˈ دلاور حیدر پور ˈ روز پنجشنبه در آیین نخستین برداشت مکانیزه برنج مازندران در روستای ˈ زاهد کلایˈ فریدونکنار گفت : قرار است یک هزار و 500 دستگاه انواع ماشین های درو شالی در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد با تامین تجهیزات کافی انواع ماشین های برداشت شالی مشقت فرآیند تولید بخش کشاورزی کاهش یابد.
حیدرپور گفت : اکنون برای برداشت شالی در هر هکتار 15 نفر کارگر نیاز است که با توجه به دستمزد روزانه هر کارگر 120 تا 150 هزار تومان رقم بسیار بالایی است.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان مازندران ادامه داد : ضرورت دارد بخش در آمدی کشاورزی با تامین همه جانبه ماشین های برداشت شالی برنج اقتصادی تر شود تا فرآیند هزنیه تولید به حداقل برسد.
وی به طرح خوداتکایی برنج اشاره کرد و افزود : در این طرح پیش بینی شده که ضریب خوداتکایی از 60 درصد فعلی به 80 درصد برسد.
امسال 150 دستگاه ماشین نشاکار ، 80 دستگاه کمباین مخصوص برداشت شالی و 200 دستگاه تراکتور ویژه کار در اراضی شالیزاری به منظور گسترش کشاورزی مکانیزه وارد استان مازندران شده است.
شهرستان فریدونکنار با شش هزار و 534 هکتار اراضی شالیزاری که حدود 200 هکتار آن مکانیزه کشت شد ، از قطب های تولید برنج طارم محلی و همچنین کشاورزی مکانیزه در مازندران است.
به گفته مسوولان جهاد کشاورزی ، امسال تمامی سطح زیر کشت محصول برنج در فریدونکنار از نوع طارم محلی است و قرار است محصول صد در صد شالیزارهای این شهرستان نیز به صورت مکانیزه برداشت شود.
میانگین عملکرد هر هکتار زمین زیر کشت طارم محلی در فریدونکنار نیز پنج هزار و 500 کیلوگرم شالی است و پیش بینی می شود امسال 36 هزار و 500 تن شلتوک از شالیزارهای فریدونکنار برداشت شود.
مازندران 230 هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که سالانه با تولید بیش از 900 هزار تن برنج سفید، 42 درصد برنج کشور را تامین می کند.ک/3
621/608
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير

[email protected]
19/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]