تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه خداوند بخواهد بنده اى را رسوا كند، از طريق زبانش او را رسوا مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845323259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آزمون سخت مقام های افغانستان - داود میاندهی*


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آزمون سخت مقام های افغانستان - داود میاندهی*
نتایج نهایی انتخابات دور دوم ریاست جمهوری افغانستان هنوز اعلام نشده است، اما عبدالله عبدالله دیروز برای لحظاتی و بگونه نمادین در مجلس این کشور رئیس جمهوری شد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، هواداران عبدالله در اعتراض به نتایج اولیه کمیسیون مستقل انتخابات، عکس نامزد مورد حمایت خود را جایگزین عکس حامد کرزی رئیس جمهوری کنونی در صحن نهاد قانونگذاری کردند تا به این شکل به اعلام پیروزی اشرف غنی احمد زی اعتراض کنند.

جنجال بر سرنتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان این روزها به اوج خود رسیده و بیم آن می رود افغان ها که در این مقطع بیش از هرزمان نیازمند یکپارچگی و اثبات خودباوری در مدیریت کشورشان هستند، با انواع تنش های سیاسی و اجتماعی نیز مواجه شوند.

این کشمکش ها در شرایطی است که مردم افغانستان باوجود ناامنی و حضور خارجی ها با مشارکت حدود 60درصدی در انتخابات، ندای دموکراسی خواهی شان را به گوش جهانیان رساندند و نشان دادند که می خواهند هرطور شده خود این کشور را اداره کنند.

«استفاده از توان داخل و ظرفیت های بومی در اداره کشور» و «سپردن همه کارها به خارجی ها» از زمان حضور نظامیان خارجی همواره به عنوان دو رویکرد در افغانستان محل چانه زنی طبقاتی از مردم و مقام های بخش های مختلف این کشور بوده است.

بسیاری از آنان که دل در گرو فرهنگ ملی و مذهبی افغانستان دارند همواره حضور نظامیان خارجی را تهدیدی برای دور شدن مردم از خود بومی و غربی سازی هدفمند جریان هایی خاص دانسته و تاکید داشته اند که زمان اداره کامل کشور به دست مردم است.

این طیف به دو دسته تقسیم می شوند:

1-آنان که خواهان ایستادگی مطلق دربرابر مظاهر غرب هستند

2- کسانی که خواهان بومی سازی برخی مظاهر مفید و موردنیاز غرب متناسب با شرایط فرهنگی افغان ها و استفاده از مدل های توسعه درونزا با بهره گیری از ظرفیت های داخلی هستند

اما آنچه اهمیت دارد اینکه همه این طیف ها همواره بر حفظ غیرت و ملیت افغان ها تاکید دارند و معتقدند هیچگاه در هیچ نقطه جهان نمی توان ملیت و هویت یک جامعه را گرفت.

حضور نیروهای نظامی آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو با نام نیروهای بین المللی کمک به امنیت افغانستان (آیساف) در این کشور که به بهانه مبارزه با تروریسم (القاعده و طالبان) اتفاق افتاد امادر عمل نه تنها به ایجاد امنیت منتج نشد بلکه به ارتباط روزافزون آمریکا و طالبان نیز انجامید ازیکسو و تبعات ورود این شاکله نظامی در زندگی مردم افغانستان که جنایت های مختلفی را به دنبال داشت از سوی دیگر سبب تشدید این رویکرد غرب ستیزی در افغانستان شده است.

این رویکرد البته مخالفانی نیز در بدنه همین جامعه دارد که از خود افغان های متمایل به غرب هستند و با ایجاد انواع رسانه ها،حمایت غربی ها و فعالیت هدفمند رسانه ای توانسته یارگیری هایی نیز داشته باشد.

به هر روی زورآزمایی بین این دو دیدگاه همواره از زمان حضور نظامیان خارجی محل نزاع بین جریان های مختلف سیاسی بوده و در رویدادها و زمان هایی خاص و حتی در نهادهای دولتی و اجتماعی این کشور نیز خود را نشان داده؛ اما همانطور که پیش بینی می شد و بهتر بود اتفاق نمی افتاد، اینک به فرآیند انتخابات ریاست جمهوری نیز ورود پیدا کرده است.

دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری راه یافته به دور دوم اگرچه در همه برنامه های تبلیغاتی شان تاکنون تاکید بر استفاده از ظرفیت های بومی و ملی توجه به افغان ها را بارها اعلام کرده اند اما آنچه مشخص است اینکه گرایش های هرکدام از این دو نامزد در تبلیغات رسانه ها از دو نظر بازنمایی شده است.

رسانه ها، احمد زی که مدت زمان نسبتا زیادی در کشورهای غربی زندگی و فعالیت داشته را فردی متمایل به گرایش های غربی و عبدالله عبدالله که از چهره های جهادی این کشور به شمار می رود را متمایل به داخل کشور افغانستان معرفی می کنند که هرکدام از این نامزدها مدل های متفاوتی را در اداره کشور به منصه ظهور خواهند رساند.

شاید اگر طرفداری آمریکا و برخی دیگرکشورهای غربی از انتخاب اشرف غنی احمد زی در نتایج اولیه دور دوم انتخابات که در دور نخست از آرای کمتری درمقایسه با عبدالله برخورداربود را این روزها مدنظر قرار دهیم بشود این منازعه بین دو دیدگاه را باورپذیرتر لمس کرد.

با وجود آنکه تقلب در روند انتخابات ازسوی مقام های بلندپایه تایید و حتی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات نیز به همین علت برکنار شد و در شرایطی که انتظار می رود نتایجی که پس از بازشماری آراء اعلام می شود متفاوت با نتیجه کنونی باشد، اما مقام های آمریکایی از دیروز به نوعی شمشیر را از رو بسته اند و بارها خط و نشان کشیده اند که اگر به این نتیجه گردن نهاده نشود، کمک های جهانی به افغانستان قطع خواهد شد.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا نیز در تازه ترین اظهارنظر خواهان کوتاه آمدن عبدالله در قبال این فرآیند و پذیرش احمد زی به عنوان رئیس جمهوری شده است؛ اظهارنظری که به باور بسیاری از تحلیلگران دخالت و نوعی رویکرد غیرحرفه ای و غیرسازنده درقبال ملت افغانستان قلمداده شده است.

عبدالله و هوادارانش اعلام کرده اند نتایج اعلامی را نمی پذیرند و خواهان حذف آرای تقلبی و مشخص شدن سره از ناسره در انتخابات هستند، نامزد دیگر و هوادارانش نیز با حمایت کشورهای غربی بر انتخاب خود اصرار دارند؛ در این شرایط باتوجه به رویدادهاو انشقاق و دو دستگی های موجود، اگر مقام های افغان موفق نشوند شرایط را آنگونه که باید مدیریت کنند، ایجاد تنشی عمیق و تاثیرگذار در این رهگذر دور از انتظار نخواهد بود.

حال که مردم افغانستان پس از افزون بر یک دهه حضور نظامیان خارجی، خسته و درمانده از زخم های التیام ناپذیر ناامنی، همه خطرات را به جان خریدند و در شرایطی سخت دو بار پای صندوق های رای حضور یافتند تا به روند دمکراسی کشورشان کمک کنند، به نظر می رسد اینک نوبت مقام های این کشور رسیده تا در این آزمون سخت انتخابات سربلند بیرون آیند و اجازه ندهند انتخابات محملی برای تشدید وقایع ناگوار شود.

سیر تحولات کشور افغانستان و موقعیت قومی و مذهبی این کشور سبب شده برخی جریان ها با سوءاستفاده از وضع موجود، سعی در چند قطبی کردن مردم و شرایط انتخابات داشته باشند تا از این رهگذر بتوانند به نتایج دلخواه خود برسند؛ اما آنچه نباید فراموش شود در شرایط کنونی و مهمتر از اینکه کدام نامزد انتخاب می شود،تمکین به قانون و انتخابات سالم است.

فراموش نشود مردم افغانستان در چه شرایطی پای صندوق های رای رفتند تا رئیس جمهوری کشورشان را در فرآیندی سالم و مبتنی بر دمکراسی انتخاب کنند؛اگر مقام های افغان موفق شوند در این کوران سخت انتخاباتی به جای تمرکز بر اینکه کدام نامزد انتخاب شود، با درایت در بازشماری آرا، سلامت برگزاری انتخابات را حفظ و آرای واقعی مردم را از دل صندوق ها بیرون بکشند، بیقین مردم این کشور نیز نتیجه را هرچه باشد می پذیرند و به آرای خود و هموطنانشان احترام می گذارند.

اما اگر به جای تلاش برای حفظ سلامت انتخابات بر انتخاب هر نامزد یا هواداری و مخالفت با نامزدی دیگر و نیز تقویت چند دستگی و دو قطبی شدن شرایط تاکید شود،بی شک شروع روند دمکراسی در این کشور در همان ابتدا عقیم خواهد ماند و چه بسا که سال های سال تبعاتش باقی بماند.
/انتهای پیام
منبع:ایرنا






تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن