واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون وزیر بهداشت: 22 سال به طول عمر ایرانیان افزوده شده است کرمان - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طی 45 سال گذشته 22 سال بر طول عمر افراد اضافه شده به طوری که میانگین طول عمر برای مردان ایرانی 71.5 سال و زنان 73 سال است.
به گزارش ایرنا، دکتر رضا ملک زاده شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی و تایید طرح کوهورت (هم گروهی) دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دلیل این افزایش طول عمر را ارایه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی و پیشگیری از بیماری های عفونی، کاهش مرگ و میر کودکان بین یک تا پنج سال و همچنین کاهش مرگ و میر مادران بیان کرد.
وی افزود: طی چهار سال گذشته همه کشورها بر بیماری های مزمن قابل پیشگیری متمرکز و متعهد شدند که 25 درصد از بیماری های مزمن را کاهش دهند.
وی گفت: در بررسی های تهران مشاهده شد 35 درصد افراد مبتلا به سکته های قلبی زیر 50 سال و 10 درصد این افراد زیر 40 سال هستند که جا دارد با کار هدفمند بهداشتی بر کنترل بیماری های غیر واگیر انجام شود و عمر و امید به زندگی را به 80 سال رساند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اگر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بخواهد در سطح کشور معتبر و نمونه باشد می تواند با حمایت وزارت بهداشت و بکارگیری سه درصد از بودجه های دانشگاه، مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر را تشکیل دهد.
وی گفت: با توجه به اینکه این کار در استان گلستان انجام شد می توان از تجربیات آنها استفاده کرد ضمن اینکه تیمی از گلستان نیز به رفسنجان اعزام خواهیم کرد تا در این مرکز، مطالعات و تحقیقات بر روی بیماری های کبدی و گوارشی، بالینی و روانپزشکی صورت گیرد.
ملک زاده بیان کرد: تحقیقات این چنینی در 50 دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است و این مطالعات 50 سال طول می کشد و در کنار این تحقیقات نیز باید اعتماد مردم، روستاییان و شهرنشینان را جلب کرد تا به سلامتی خود اهمیت دهند.
وی با اشاره به اینکه بیماری سرطان معده در استان گلستان از سایر نقاط دنیا بیشتر بود افزود: با راه اندازی کلینیک درمان رایگان، جلب اعتماد مردم و رایزنی با ائمه جماعات و ائمه جمعه توانستیم اهداف این برنامه را دنبال کنیم و در حال حاضر در مقایسه با کشورهای دیگر، تحقیقات خوب و رضایت بخش بوده است.
وی گفت: با توجه به اینکه 80 درصد از جمعیت کشور در روستاها به سر می برند مطالعات در زمینه های مختلف پزشکی در 342 روستا در حال انجام است.
فرماندار رفسنجان هم در این نشست گفت: 90 هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد و هر سال 800 تن سمپاشی در این باغات، انجام می شود.
حمید ملانوری تصریح کرد: از آنجا که زندگی بیشتر مردم در روستاها و در دل این باغات است به گونه ای انتشار سم و استنشاق این ماده در سبد کالای مردم قرار دارد.
وی افزود: آلایندگی معدن مس که بزرگترین معدن مس ایران و خاورمیانه می باشد نیز عوارضی را در پی داشته است.
وی بیان کرد: تحقیقات در زمینه آلایندگی ها و بیماری ها می تواند برای پیشگیری، کمک بزرگی به مردم شود و نیاز است که طرح ایجاد مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر در رفسنجان به صورت ملی اجرا شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم گفت: رفسنجان بیش از 296 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد، 153 هزار نفر در شهر ها و بقیه در روستاها زندگی می کنند و 131 هزار نفر از شهرنشین ها در قالب 9 مرکز بهداشتی و درمانی شهری زیرپوشش هستند.
دکتر علی اسماعیلی ندیمی افزود: طبق آمار و مطالعات کشوری، حدود 8.59 درصد از جمعیت مردم رفسنجان دارای بیماری دیابت و 12.37 نیز دارای بیماری فشار خونی هستند.ک/2
8154
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]