تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):بنده به ايمان ناب نرسد، مگر آن كه شوخى و دروغ را ترك گويد و مجادله (بگومگو) را رها كن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844815239




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علت اصلی وجوب روزه تأثیر معنوی آن است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



حجت الاسلام خدیوی:
علت اصلی وجوب روزه تأثیر معنوی آن است خبرگزاری رسا ـ مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه تبریز گفت: در بررسی فلسفه اعمال و عبادات باید دنبال این باشیم که چه تأثیری بر روح انسان می گذارند، نه این‌که بدانیم ماه رمضان چه تأثیری بر جسم انسان می گذارد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام علی خدیوی، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز امروز در جمع کارکنان و فعالان نهاد رهبری دانشگاه تبریز اظهار داشت: متأسفانه در سالیان گذشته رویه‌ای رایج شده که عده ای آیات قرآنی را تنها بیشتر تفسیر علمی می کنند.
وی ادامه داد: ابراز تأسف از این مسأله به این معنا نیست که آیات قرآنی علمی نیست، ولی این‌که بگوییم همه آیات قرآنی به دنبال بیان مضامین علمی هستند، درست نیست، ضمن این‌که قرآن چنین رسالتی به خود قائل نیست، باید توجه داشت که برخی از مضامین قرآنی فراتر از عقل بشری است.
حجت الاسلام خدیوی تصریح کرد: کسانی که می خواهند آیات قرآنی را تفسیر علمی کنند چون آن مطلبی که انتظارش را دارند از آن مصرح نیست ممکن است که به تفسیر به رأی هم مبتلا شوند. از سوی دیگر عده ای هم می خواهند اعمال عبادی (واجبات و مستحباتی که در قرآن هست) را هم تفسیر علمی کنند.
مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه تبریز افزود: تفسیر علمی آیات خوب است، اما همیشه مفید نیست چراکه قرآن کتاب هدایت و نقشه راه است، نه کتاب علمی، بنابراین این چنین مسائلی ممکن است انسان را مبتلا به تفسیر به رأی کند و ممکن است در تفسیر عبادات هم چنین مواردی رخ دهد.
وی خاطرنشان کرد: مثلاً می خواهیم ببینیم که خداوند چرا روزه را واجب کرده؟ عده ای می خواهند حتماً برای آن دلایل علمی بیاورند و بگویند صرفاً به خاطر صحت و سلامتی بدن هست و چربی و کلسترول بدن کنترل می شود و یا مغز خوب کار می کند، خوب ما نمی گوییم که این اثر را ندارد ولی آیا آن فلسفه اصلی روزه این است؟.
حجت الاسلام خدیوی افزود: آیا پروردگار متعال روزه را صرفاً برای همین مسائل واجب کرده است؟ حقیقت امر آن است که علت اصلی وجوب روزه تأثیر معنوی آن است، در این حال عده ای شأن و اهمیت معنوی نماز را در حد یک ورزش، کم اهمیت جلوه می دهند. در حالی‌که موارد عبادی یک حالت توجه به درگاه الهی، توحیدی و تقویت کردن روح انسان است.
مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز ادامه داد: در بررسی فلسفه اعمال و عبادات باید دنبال این باشیم که چه تاثیری بر روح انسان می گذارد، نه دنبال این باشیم که ماه رمضان چه تأثیری بر جسم انسان می گذارد؟ ولو این‌که این اثر را هم دارد منتهی باید بدانیم که روزه گرفتن رژیم غذایی نیست.
وی تصریح کرد: برخی از کسانی که تفکرات مادی‌گرایانه داشته اند، در رابطه با فلسفه دین و اعمال نیز کتاب دارند و مطرح می کنند که دین برای کنترل انسان ها آمده و پیامبران هم بهشت و جهنم را مطرح کرده اند تا مردم را بترسانند تا اینکه حق همدیگر را ضایع نکنند. اما بزرگانی چون آیت الله جوادی آملی در تفسیرشان می فرمایند؛ تعبیراتی مانند بهشت و جهنم، مجاز نیستند بلکه حقیقت است.
حجت الاسلام خدیوی در پایان با تأکید بر توجه به مفاهیم عالی آیات کلام الله مجید گفت: نباید همه چیز را دنیوی تفسیر کنیم، پس اعمال عبادی فرصتی است برای بازیابی معنوی انسان و این بازیافت معنوی روح انسان را ترمیم می کند حال ممکن است در این راه جسم به زحمت هم بیافتد./935/پ202/ب



۱۳۹۳/۴/۱۸






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن