واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرگ و میر ناشی از اعتیاد در کشور 3،3 درصد کاهش یافت زاهدان- ایرنا- معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: مرگ و میر ناشی از اعتیاد در سال گذشته در کشور دو هزار و 957 نفر بوده است که در مقایسه با سال 91، 3،3 درصد کاهش را نشان می دهد.
به گزارش ایرنا، ˈبانک دین پرستˈ روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در زاهدان افزود: بر اساس این آمار در سال 92 سطح مرگ و میر مردان در کشور پنج درصد کاهش اما مرگ و میر زنان 15 درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: سطح مرگ و میر بر اثر اعتیاد در سیستان و بلوچستان نسبت به آمار کشوری بالاست و بر اساس آمار وضعیت مرگ و میر زنان معتاد در این استان در مرحله هشدار قرار دارد.
وی با بیان اینکه اجتماعی کردن مساله مبارزه با اعتیاد از اولویت های این ستاد است اضافه کرد: سیستان و بلوچستان به لحاظ همجواری با دو کشور بحران زده افغانستان و پاکستان و شرایط امنیتی حاکم بر این کشورها از نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یک استان ویژه است.
این مسوول ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار داشت: بر اساس طرح شیوع شناسی سال 90، یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد در سنین 15 تا 64 سال در کشور وجود دارد.
دین پرست ادامه داد: 3،22 درصد جمعیت 15 تا 64 سال سیستان و بلوچستان از نظر طرح شیوع شناسی سال 90 معتاد هستند که در مقایسه با میانگین 2،65 درصد کشوری بیشتر است.
وی گفت: بر اساس همین آمار 9،3 درصد از این معتادان زن و 90،7 درصد نیز مرد هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان رتبه ششم کشوری در زمینه اعتیاد را دارد، برای کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد از دو سال گذشته طرح های خوبی با عنوان ماده 15 و 16 توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر در استان اجرا شده است.
وی اظهار داشت: اولویت نخست این معاونت گسترش مراکز ماده 15 به عنوان مراکزی که معتادان به صورت داوطلبانه برای درمان به آنها مراجعه می کنند است و اگر معتادی به این مراکز مراجعه نکند و گواهی درمان نداشته باشد با دستور مراجع قضایی به مرکز ماده 16 ارجاع می شود.
وی گفت: حدود شش هزار و 300 مرکز ماده 15 در کشور وجود دارد که 92 درصد از آنها توسط بخش خصوصی و سمن ها اداره می شود و همچنین در 17 استان کشور 17 مرکز درمان اعتیاد ماده 16 وجود دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه اولویت معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر رییس جمهوری توسعه مراکز استاندارد ماده 15 و سپس اجرای ماده 16 است در نظر داریم تمام مراکز ماده 16 را به ماده 15 تبدیل کنیم.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: توسعه مراکز ماده 16 در دستور کار نیست و دیگر به هیچ استانی مجوز راه اندازی مراکزی از این دست را نخواهیم داد و هر استانی که دارای معتاد متجاهر و فاقد گواهی درمان است با حکم مقام قضایی به مراکز ماده 15 ترک اعتیاد ارجاع داده می شود.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان با داشتن مرکز ترک اعتیاد ˈتل سیاهˈ جزو استان های دارای مرکز ماده 16 است افزود: تا پایان سال 92 حدود 760 هزار نفر در شش هزار و 300 مرکز ماده 15 سراسر کشور پذیرش شدند.
وی گفت: توسعه مراکز ماده 15 و اجرای برنامه های کاهش آسیب با هدف جلوگیری از شیوع ایدز در کشور از طریق تزریق مشترک و ارتباطات جنسی که به دلیل شیوع مواد محرک زیاد شده در اولویت جدی ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است.
این مسوول ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: سیستان و بلوچستان در کنار اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مبارزه با گرایش به مواد مخدر نیازمند طرح های اورژانسی از جمله جلوگیری از ارجاع معتادان سایر شهرستان به مرکز ماده 16 تل سیاه و تجهیز و راه اندازی مراکز ماده 15 در مناطق نیازمند است.
وی گفت: در سال های 92-91 از نقاط مختلف استان 542 نفر به مرکز نگهداری و ترک اعتیاد ماده 16 تل سیاه ارجاع داده شدند.
وی افزود: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده با مرکز فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان قرار شد تا پایان ماه مبارک رمضان مرکز تل سیاه به تجهیزات تخصصی حرفه آموزی ویژه معتادان مجهز شود.
دین پرست گفت: همچنین از هفته آینده کمیته درمان با حضور فرمانداران شهرستان های با آلودگی اعتیاد بالا، روسای دانشگاه های علوم پزشکی، شبکه های بهداشت و بهزیستی با هدف بررسی وضعیت اعتیاد در مناطق آلوده استان و صدور مجوزهای لازم به منظور راه اندازی مراکز ماده 15 تشکیل می شود.
وی گفت: در نظر است مرکز مجهز نگهداری زنان معتاد خیابانی با 100 نفر ظرفیت هفته آینده در منطقه شیرآباد زاهدان راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه جلوگیری از گسترش اعتیاد در منطقه شیرآباد زاهدان نیازمند اهتمام ملی است گفت: حجم گستردگی، نوع و آثار اعتیاد در این منطقه بسیار آزار دهنده است و باید در سطح ملی مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت: امسال 50 میلیارد تومان اعتبار به حوزه معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر برای هزینه کرد در کل کشور مصوب شد و همچنین 30 میلیارد تومان اعتبار کمکی تحت عنوان بیمه معتادان در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار گرفت. ک/2
7307 / 653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]