تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829898445




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دزدانی که پا در کفش متولیان پسماند کردند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دزدانی که پا در کفش متولیان پسماند کردند مشهد - ایرنا - آنان دزد هستند اما نه از زمره دزدانی که به دیگران ضرر مالی می زنند، این افراد با سرقت از کیسه های زباله پا در کفش متولیان پسماند کرده و تفکیک زباله از مبدا را در شهر برعهده گرفته اند.


به گزارش ایرنا، آنان را می توانید در نقاط مختلف کلان شهر مشهد مشاهده کنید، در حالی که گونی بر دوش دارند سر خود را در کیسه های زباله مقابل خانه ها یا مخازن زباله سر کوچه ها فرو برده و فارغ از رعایت هر گونه مسائل بهداشتی به جستجو در زباله ها مشغولند.
این دزدان را که همگان به عنوان زباله گرد می شناسند، اغلب نحیف و ژنده پوش هستند، ظاهرشان آنقدر کثیف و رقت انگیز است که انگار سالها در زباله دان ها زندگی کرده و زباله خورده اند، بوی مشمئزکننده ای که از آنان متصاعد می شود را از فاصله یک متری نمی توان تحمل کرد.
زباله گردها هر جا کیسه یا مخزن زباله ای باشد مانند مگس های گرد شیرینی به دورش می چرخند، از خوردن پس مانده های غذا در داخل زباله گرفته تا جدا کردن قوطی های پلاستیکی یا هر چیزی که امکان فروختن آن وجود داشته باشد، شغل هر روزشان است، اغلب هنگام ظهر که هوا گرم تر از ساعات دیگر است در کنار زباله ها به خواب می روند و همنشین گربه ها و موش ها می شوند.
زباله گردهای مشهد اغلب جوان و معتاد هستند، کمتر پیش می آید که در بین آنها مرد یا زن سالخورده ای را ببینی، زنهای زباله گرد اغلب کودکان قد و نیم قد خود را در این دزدی با خود همراه می سازند تا از همان کودکی این نوع نحوه زندگی و چگونگی دزدیدن چیزهای خوب و با ارزش را از میان زباله ها بیاموزند.
زباله گردها همان متکدیان سرگردان در شهر هستند که سرخورده از تکدیگری ناگزیر به زباله دزدی رو آورده و از محل فروش زباله ها روزگار می گذرانند و اکنون زباله گردی نیز برای آنان شغلی به حساب می آید.
یک روز ظهر تابستانی، در حالی که یکی از زباله گردها را در کوچه پشت محل کارم مشاهده کردم به سوی او رفتم، ابتدا از من ترسید و حالت تدافعی به خود گرفت اما بعد کمی نرمش نشان داد و حاضر شد به سوالم پاسخ دهد.
از او پرسیدم، اسمت چیست، چند ساله هستی و این زباله ها را کجا می فروشی ؟
از گفتن اسمش امتناع کرد اما در مقابل اصرار من برای اینکه زباله ها را به کجا می برد، گفت: از بین زباله ها قوطی ها و چیزهای دیگر پلاستیکی و آلومینیمی را جدا می کنم و به پاتوق خریداران زباله ها در خیابان ˈپنج تنˈ مشهد می برم.
وی افزود: هر کیلو پلاستیک را 500 تومان و هر کیلو آهن و آلومینیم را دو هزار تومان می خرند، اگر روزی 10 هزار تومان زباله بفروشم می توانم جایی برای خواب و نانی برای خوردن داشته باشم.
وی در پاسخ به سوالم که آیا جای دیگری هم هست که زباله ها را بخرند، گفت: در جاده کلات – مشهد و منطقه قلعه ساختمان محلاتی هست که این زباله ها را می خرند و بعد افغانها در کارگاه ها آنها را خرد می کنند.
بیشتر از این نتوانستم از وی سوالی بپرسم زیرا به سرعت از محل دور شد.
یکی از نزدیکانم نیز گفت، با یک زن زباله گرد صحبت کرده و او را نصیحت نموده که از این کار دست بردارد، اما او در جواب گفته است، ˈقبلا گدایی می کردم اما پول گدایی کفاف خرجم را نمی دهد اما زباله جمع کردن نیز یک شغلی است که به ازای کار پول می دهندˈ.
از آنجا که جمع آوری متکدیان و زباله گردها بر عهده شهرداری است با مسوول خدمات شهری این نهاد در باره برنامه اش برای برخورد با این معضل اجتماعی گفت و گو کردم.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: زباله گردها در واقع کار تفکیک زباله از مبدا را که شهروندان باید انجام دهند برعهده گرفته اند با این تفاوت که منبع درآمد برای آنها شده است.
ˈعلی نجفیˈ با تاکید بر اینکه فعالیت زباله گردها ارتباط مستقیم با مشکلات اقتصادی دارد، افزود: وارد آمدن فشار اقتصادی به اقشار خاص باعث افزایش انگیزه این عمل می شود.
وی با اشاره به فعالیت 13 واحد گشتی به صورت روزانه در سطح شهر مشهد برای شناسایی و جمع آوری زباله گردها گفت: گروه های ویژه خدمات شهری با گشت زنی در مناطق شهری، زباله دزدها و زباله گردها را شناسایی و با آنها برخورد قانونی می کنند و ضابطین قضایی با این گروهها همراه هستند.
وی با بیان اینکه فعالیت زباله گردها به دو صورت پنهان و آشکار برای مدیریت شهری هزینه دارد، افزود: زباله گردها کیسه های حاوی زباله را در معابر عمومی پاره کرده و مواد قابل بازیافت آن را جمع آوری می کنند.
نجفی گفت: پاره کردن کیسه های زباله و پراکنده سازی زباله ها در سطح شهر هزینه رفت و روب مجدد را به صورت مستقیم به مدیریت شهر تحمیل می کند، از سوی دیگر مواد جمع آوری شده توسط زباله گردها در کارگاه های غیرمجاز تولید پلاستیک بازیافت و در چرخه تولید قرار می گیرند.
وی افزود: اغلب این تولیدات نظیر لیوان یکبار مصرف و پلاستیک های مورد استفاده در میوه فروشی ها و سالن های غذاخوری استفاده بهداشتی دارند.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت زباله دزدها هزینه های پنهانی بهداشتی و زیست محیطی بسیار در بر دارد، گفت: اکثر این کارگاههای غیرمجاز خارج از حوزه شهری هستند و نظارت و برخورد با آنها از وظایف سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.
نجفی خاطر نشان کرد: شهرداری از نظر قانونی ضوابط خاصی برای برخورد با این واحدها را ندارد.
از آنجا که مسوول برخورد قانونی با واحدهای صنفی غیرمجاز مدیریت اصناف در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی است، در این زمینه با رئیس مجمع امور صنفی تولیدی و خدماتی مشهد گفت و گو کردم.
ˈعبدالله افشار صالحˈ گفت: کار بازتولید زباله در خانه های شبیه کارگاه انجام می شود که مجمع امور صنفی قدرت اجرایی برای ورود به این خانه ها را ندارد.
وی بیان کرد: برخی زباله گردها، زباله های خشک را به شهرداری می فروشند، آنگاه شهرداری چگونه نمی تواند این کارگاه ها را تعطیل نماید، لذا رفع اتهام شهرداری از خود در این زمینه به نوعی انداختن توپ در میدان دیگری است.
وی با بیان اینکه بروز پدیده ای به نام زباله گردی نتیجه ضعف فرهنگی جامعه است، افزود: در برخی کشورها اگر زباله بدون تفکیک از خانه به بیرون آورده شود، صاحبخانه جریمه نقدی می شود اما متاسفانه هنوز خانواده های ایرانی نیاموخته اند که باید زباله های خود را از هم تفکیک کنند.
وی اظهار کرد: به جای برخورد با زباله گردها باید به دنبال حل منشا بروز مشکل باشیم و فرهنگ تفکیک زباله را در بین خانواده های ایرانی ترویج دهیم در کنار آن بستر لازم از سوی شهرداری برای تفکیک زباله خشک از تر نیز فراهم گردد.
جدا از معضلاتی که زباله گردی برای سلامت شهروندان و مدیریت شهری ایجاد می کند، از هم پاشاندن کیسه های زباله کنار خیابان یا کوچه و رفت و آمد آنها با گونی های زباله مشکلاتی نیز برای محیط زیست و بهداشت محیط ایجاد کرده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مدیریت زباله در مشهد به خوبی در حال انجام است و پیش از این شاهد فعالیت گسترده دوره گرد ها و زباله گردها و برداشت زباله از باکس های پسماند بوده ایم.
ˈعلی رحمتیˈ افزود: وجود زباله گردها در شهر موجب پراکنده شدن زباله ها، جاری شدن شیرابه در معابر و وارد آمدن آسیب های زیست محیطی و بهداشتی به محیط می شود.
وی گفت: البته هم اکنون نیز افراد سودجو همچنان به کار سرقت زباله از محیط های شهری مشغول هستند و مهمترین توصیه به مردم این است که زباله های خود را در ساعت جمع آوری زباله از سوی شهرداری به بیرون انتقال دهند تا از آسیب های عدم انجام این اقدام متضرر نشوند.
وی اظهار کرد: شهرداری مشهد در مدیریت زباله و پسماند در سطح شهر اقدامات خوب و شایان توجهی انجام داده و با توجه به تولید روزانه 1800 تا 2400 تن زباله در شهر مشهد نیازمند همکاری مردم و تفکیک زباله از مبدا هستیم تا مدیریت پسماند به صورت کامل و جامع انجام شود./4
7489/7505 /664

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن