واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در مصاحبه با روزنامه آساهی ژاپن؛ هاشمی رفسنجانی: 1+5 مایل به حل مساله باشد، امضای تفاهم نامه آسان است/ سیاست ایران دخالت نظامی در عراق نیست تهران - ایرنا - رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:اگر طرف های ما یعنی کشورهای 1+ 5 واقعاً مایل به حل مساله باشند، امضای تفاهم نامه کاملاً آسان است اما اگر به فکر گرفتن امتیاز باشند، کار مشکل می شود.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از این گفت و گو درباره عراق اظهار داشت که سیاست جمهوری اسلامی ایران دخالت نظامی در عراق نیست.
متن کامل مصاحبه آیت الله هاشمی رفسنجانی با رییس دفتر روزنامه آساهی در تهران که 16 تیر ماه انجام شد، به شرح زیر است:
* روزنامه آساهی: خیلی تشکر می کنم که این وقت را به روزنامه آساهی دادید. مایه افتخار ماست که در خدمت شما هستیم.
• آیت الله هاشمی رفسنجانی: ما هم به شما خوش آمد می گوییم.
* ایران و کشورهای 1+5 در حال مذاکره هستند. آیا این تفاهم نامه مشترک تا تاریخ 29 تیر نوشته می شود؟
• بسم الله الرحمن الرحیم، اگر طرف های ما یعنی کشورهای 1+ 5 واقعاً مایل به حل مسئله باشند، امضای تفاهم نامه کاملاً آسان است. اگر به فکر گرفتن امتیاز باشند، کار مشکل می شود.
* حق ایرانیان در این مذاکره چیست؟
• ایران مثل هر کشور دیگری که می تواند، به فکر استفاده صلح آمیز از دانش هسته ای باشد، این حق را برای همه دنیا و از جمله خودش می شناسد. ایران می گوید که مردم این کشور نباید از حق خود محروم شوند. مثل مردم ژاپن که دارند استفاده می کنند.
* درباره داعش، آیا شما فکر می کنید که ایران باید نیروی نظامی برای مقابله با آنان به کشور عراق بفرستد؟
• سیاست ما این است که در مسئله عراق دخالت نظامی نکنیم.
* پس چگونه از کشور عراق پشتیبانی می کنید؟
• کمک ما در حد مشاوره برای بهتر کردن اداره کشور و گاهی کمک جهت پیشبرد کارهایشان است. تجربه خودمان را در اختیار عراق می گذاریم.
* چه تجربیاتی دارید؟
• حدود 35 سال است که انقلاب اسلامی پیروز شد و در سال های اوّل با گروه های تروریسم خطرناکی مواجه بودیم که کارهای شدید تروریستی می کردند. برنامه های موفقی را برای مقابله با تروریست ها تجربه کردیم که می توانیم در اختیار عراق قرار دهیم.
* دقیقاً چه تجربیاتی؟
• قبل از شروع جنگ حزب بعث علیه ایران، ما دو سال در کشور با گروه های تروریسم و تجزیه طلب ها مواجه بودیم که خیلی با خشونت برخورد می کردند و ما هم خیلی خوب توانستیم همه آن گروهک ها را به جای خود بنشانیم.
* آیا ایران و آمریکا می توانند در موضوع عراق با هم همکاری کنند؟
• کشورهای بزرگ در مسایل جهانی منافع مشترک دارند و ایران و آمریکا هم در عراق مسایل مشترک دارند و مانعی هم برای همکاری نداریم. اگر دو کشور لازم بدانند که نیاز به همکاری است، ممکن است برنامه ریزی کنند. عراق درگیر مقابله با تروریسم است و ایران هم در خارج با این موضوع درگیر است. آمریکایی ها هم مشکلات زیادی با تروریسم دارند. به نفع همه کشورهای دنیا است که شرّ تروریسم را از سر مردم کوتاه کنیم.
* همکاری ایران و آمریکا برای مقابله با تروریسم چگونه خواهد بود؟
• چون عملی نشده، فعلاً پیشنهاد خاصی نداریم. اگر بنا شد همکاری شود، مسؤولان دو طرف زمینه ها و شرایط همکاری را تعریف کنند. الان آمریکا می خواهد کاری برای عراق بکند. ما هم می خواهیم کاری بکنیم. هر وقت لازم شد که این کارها در حالت همکاری باشد، طبعاً مذاکره می شود.
* یعنی از طرف آمریکا یا عراق باید پیشنهاد شود؟
• این موضوع بستگی به شرایط دارد. مسئله خیلی پیچیده نیست. گاهی لازم می شود که از اطلاعات همدیگر استفاده کنند و گاهی لازم می شود که در مواردی خاص، کمک های مالی مشترک کنند. گاهی لازم می شود که کمک های فنی کنند. از این موارد در همکاری کشورها معمولی است.
*با توجه به اینکه آمریکا 300 سرباز به عراق فرستاد که کاری را شروع کند، نظر شما چیست؟
• این سربازان برای حفظ مراکز و مأموران آمریکایی در عراق مثل سفارتخانه و کنسولگری ها و چیزهایی از این قبیل است.
خبر در حال تکمیل است
سیام**2025
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]