محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845088318
سرلوحه دولت تازه هند؛ بازگشت به فرهنگ هندو با پشتوانه اقتصاد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سرلوحه دولت تازه هند؛ بازگشت به فرهنگ هندو با پشتوانه اقتصاد تهران- ایرنا- هدف کلیدی تازه ترین دولت هند، تقویت توان اقتصادی و به دنبال آن استحکام بنیادهای تمدن هندو است که همکاری، مصالحه و همزیستی مسالمت آمیز بخش های مهم این تفکر را تشکیل می دهند.
«تمدن» و «فرهنگ» 2 واژه بسیار مهم با تفاوت های بارز هستند. هر چند در بسیاری موارد، تمدن و فرهنگ هم معنا با یکدیگر به کار می روند اما حقیقت محتوایی و معنایی این 2 واژه، تفاوت آنها را نشان می دهد.
فرهنگ به مجموعه عقاید، سنن، آداب، رسوم و تفکراتی گفته می شود که افراد یک جامعه از آن بهره مندند. تمدن را می توان نتیجه فرهنگ دانست که عبارت است از تمامی سازه ها، ساختمان ها و هر آنچه نماد عینی و ملموس دارد.
نتیجه تفاوت های فرهنگی در دگرگونی های تمدنی بروز می کند. هر فرهنگ می تواند دارای 2 جنبه متعادل یا افراطی (تندروانه) باشد که هر یک نتایج و تمدن ویژه ای را به دنبال خواهد داشت.
بر این پایه در هند می توان از وجود 2 ظرفیت متفاوت فرهنگی و تمدنی صحبت کرد.
فرهنگ نخست فرهنگ هندوییسم است که در آن تساهل، تسامح، انعطاف، دوری از مطلق گرایی و گرایش به در هم تنیدگی و ترکیب دیده می شود.
بر پایه این فرهنگ که در دوره های گوناگون تاریخ هند تجربه شده است، هندوها با پیروان بسیاری مذاهب و دیگر اقوام همزیستی و تبادل فرهنگی داشتند و به عبارت دیگر، در برخورد با دیگران از خود واکنش تند نشان نمی دادند.
در طول تاریخ هند ادیان و مکاتبی مانند اسلام، مسیحیت، بودیسم و... به راحتی وارد این سرزمین شده و پیروان ویژه خود را پیدا کرده اند. به همین دلیل هند را «کشور 72 ملت» نیز می خوانند. در فرهنگ هندو می توان از وجود و تاثیر ادیان دیگر از جمله اسلام، بودیسم و مسیحیت صحبت کرد.
فرهنگ دوم را که در هند تجربه شده است، می توان «هندوگرایی یا بنیادگرایی هندویی» دانست که با عناصری مانند افراط گرایی، شدت برخورد و رویارویی با دیگران یا «Others» شناخته می شود. همچنین «ناسیونالیسم افراطی هندو» عنوانی است که برای هندوگرایی استفاده می شود.
در این فرهنگ، هند فقط برای هندوها است و این سرزمین باید از وجود دیگر اقوام و مذاهب پاک شود. از این رو، قوانین اجتماعی، مدنی و قضایی هندویی باید قانون برتر باشد و دیگر قوانین از آن نشات گیرد.
این فرهنگ طی 2 دوره تاریخی در این کشور تجربه شده است.
دوره نخست به دورانی از امپراتوری هند برمی گردد که در آن با دیگر اقوام و مذاهب برخوردهای تند صورت گرفت.
این فرهنگ در دوره ای دیگر یعنی دوران استقلال هند و پاکستان از یکدیگر نیز تجربه شد و طی آن بسیاری از مسلمانان هند به پاکستان شرقی (بنگلادش) و پاکستان غربی (کشور کنونی پاکستان) مهاجرت کردند که یکی از بزرگ ترین مهاجرت ها در طول تاریخ بود. در این درگیری های مذهبی کشتارهای میلیونی صورت گرفت که تاریخ کمتر نمونه ای از آن را سراغ دارد.
بنابراین باید میان فرهنگ «هندوییسم» و «هندوگرایی» جداسازی صورت گیرد.
برخلاف دولت پیشین هند که برآمده از حزب «کنگره ملی» بود و رویکرد سکولار داشت، دولت تازه از حزب «بی. جی. پی» (بهاراتیا جاناتا پارتی) کابینه را تشکیل داده است و رویکرد هندوییسم دارد.
پیش از تشکیل این دولت، تصور می شد اگر حزب بی. جی. پی قدرت را به دست بگیرد تفکر «هندوگرایی» با مایه هایی از خشونت و رویارویی با مخالفان اجرا خواهد شد اما تاکنون از اقدام های دولت این گونه بر می آید که «ناریندرا مودی» نخست وزیر، احیای فرهنگ و تمدن هندوییسم و نه هندوگرایی را دنبال می کند.
می توان شاخصه های نگاه عملگرایانه (پراگماتیک)، منعطف و عقلانی این دولت را که مبتنی بر فرهنگ و تمدن هندو است، به شرح زیر مطرح کرد:
1- رهبران تازه دولت هند در عمل هیچ جداسازی جدی و عملی میان هندوها و دیگر مذاهب انجام نداده اند. تاکنون همانند دولت سکولار پیشین و همچون دوره های تاریخی که هندوها در آن به صورت منعطفانه برخورد می کردند، با تمامی ادیان به شکلی مسالمت آمیز رفتار شده است.
تداوم این سیاست می تواند سلامت و امنیت جامعه هند را تضمین کرده و سبب شود این کشور از تمامی ظرفیت های مادی- معنوی خود به ویژه در حوزه نیروی انسانی بهره مند شود.
شرکت «تاتا» (TATA) به عنوان یکی از قطب های قدرت اقتصادی هند مطرح است که گرایش های هندویی ندارد و از آنجا که یکی از ستون های محکم اقتصاد محسوب می شود برخورد دهلی نو با آن عادی و همانند دیگران بوده است.
به نظر می رسد هند در دوران مودی می خواهد از ظرفیت تمامی گروه ها بهره مند شود.
2- خانم «سوشما سواراج» وزیر امورخارجه هند، در نخستین سفر مستقل خارجی خود به کشور مسلمان بنگلادش رفت (وی پیش از آن، مودی را در سفر به بوتان همراهی کرده بود).
هر چند مشکلات بسیاری میان هند و بنگلادش وجود دارد اما رویکرد عملگرایانه هند سبب شده است مقام های دهلی نو به جای رویارویی با مهاجران بنگالی یا برخورد از موضع قدرت با داکا در مسائل مرزی یا رودخانه های مشترک، کنار مقام های بنگلادش بنشینند و راهی برای حل مشکلات بجویند.
3- مقام های کابینه مودی بیش از آنکه هوادار هندوگرایی افراطی باشند از فرهنگ و تمدن هندو پیروی می کنند. یکی از شاخصه های این رفتار را می توان در اقتصادمحور بودن کابینه جست.
ادامه روند رشد اقتصادی هند که به عنوان میراثی از دولت کنگره برای بی. جی. پی بر جای مانده است می تواند سبب شکلگیری هر چه بیشتر طبقه متوسط در هند شود؛ همان طبقه ای که رشد آن امنیت و سلامت جامعه را تضمین کرده و همچنین یکی از شاخصه های رشد فرهنگی و تمدنی هر جامعه ای محسوب می شود.
4- مودی یک اقتصاددان یا تاجر است که گسترش ایالت «گجرات» سبب نام آوری وی شد. او از آسیب های هندوگرایی افراطی برای جامعه هند آگاه است زیرا این رویکرد می تواند از همکاری بسیاری از کشورهای مسلمان با دولت وی جلوگیری کند. مودی نمی خواهد با خطرپذیری، بازار یک میلیاردی مسلمانان در سراسر دنیا را از دست دهد.
از سوی دیگر، هند خریدار نفت بسیاری از کشورهای مسلمان مانند ایران، عراق، عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس است و نمی تواند آنها را نادیده بگیرد. مودی می داند رویکردهای افراطی نسبت به مسیحیان، بوداییان و حتی کمونیست های هند نیز سبب از دست دادن بخش های مهمی از بازارهای اروپا و شرق آسیا خواهد شد.
با این رویکرد به نظر می رسد رویکرد پشتیبانی از فرهنگ هندویی و مخالفت با هندوگرایی افراطی در روابط خارجی نیز پیگیری شود.
5- دولت مودی به جای نگاه قوم گرایانه یا مذهب محور در پی بالندگی جامعه و فرهنگ هندویی است. از این رو، در سرلوحه اقدام های وی مبارزه با فساد و تلاش برای افزایش رشد اقتصادی قرار دارد. رفاه، مبرا بودن از فساد و رشد اقتصادی، ضامن یک فرهنگ و تمدن پیشرو و بالنده خواهد بود.
از این رو، به نظر می رسد هندوگرایی افراطی یا همان بنیادگرایی هندویی در سیاست های آتی هند جایگاهی نخواهد داشت.
از گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.پ**1961**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
معاون اول قوه قضاییه/۱ دولتمردان مرزبانان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور هستند
معاون اول قوه قضاییه ۱دولتمردان مرزبانان فرهنگی اجتماعی و اقتصادی کشور هستندمعاون اول قوه قضاییه گفت اگر کسانی در این جامعه بگویند ما میگذاریم مسائل را خود مردم حل کنند پس نقش دولتمردان چه خواهد شد مگر دولتمردان مرزبانان فرهنگی اجتماعی و اقتصادی کشور نیستند به گزارش خبرنگارواکاوی دلایل افت شاخص بورس/2 خرازی: ۴ پیششرط بازگشت رونق و خروج از رکود بورس/ لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت
واکاوی دلایل افت شاخص بورس 2خرازی ۴ پیششرط بازگشت رونق و خروج از رکود بورس لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولتیک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه حمایتهای عملی کل اعضای اقتصادی کابینه دولت یکی از پیششرطهای بازگشت بازار به رونق است گفت تیم اقتصادی دولت باید یک فرماندهی واحخرازی: ۴ پیششرط بازگشت رونق و خروج از رکود بورس/ لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت
واکاوی دلایل افت شاخص بورس خرازی ۴ پیششرط بازگشت رونق و خروج از رکود بورس لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه حمایتهای عملی کل اعضای اقتصادی کابینه دولت یکی از پیششرطهای بازگشت بازار به رونق است گفت تیم اقتصادی دولت باید یک فرماندهی واحبررسی رویکرد دولت ها در حوزهی فرهنگ از حاشیه نشینی فرهنگ تا اقتصاد بیمار!
بررسی رویکرد دولت ها در حوزهی فرهنگاز حاشیه نشینی فرهنگ تا اقتصاد بیمار با وجود آنکه دولت ها همگی بر موضوع فرهنگ و اولویت آن بر سایر حوزهها تأکید کردهاند اما در عمل شاهد هستیم که فرهنگ همواره برای دولت ها تبدیل به مسائل دستچندم شده است یکی از بحثهایی که همیشه در بین دوگزارش فایننشال تایمز از چرخش اقتصادی امارات به سوی ایران: امارات منافع زیادی را به دلیل تحریمها از دست داد /ت
گزارش فایننشال تایمز از چرخش اقتصادی امارات به سوی ایران امارات منافع زیادی را به دلیل تحریمها از دست داد تاجران ایرانی منتظر بازگشت به دوبی جمشید یکی از واردکنندگان کالا در ایران زمانی که مقامات ایالات متحده عربی از تمدید مجوز اقامت وی خوداری کردند بسیار عصبانی شد و یک دهه تمعاون وزیر اقتصاد پاسخ داد: اولویت دولت برای حذف دهک ها از لیست یارانه بگیران چیست؟
معاون وزیر اقتصاد پاسخ داد اولویت دولت برای حذف دهک ها از لیست یارانه بگیران چیست اقتصاد > اقتصاد سیاسی - مهر نوشت معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه دولت درباره حذف دهکهای پردرآمد از دریافت یارانه نقدی از روش انصراف اختیاری استفاده خواهاقتصاد «فرهنگ و هنر» باید دانشبنیان شود
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۵ دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به لزوم دانش بنیان شدن اقتصاد فرهنگ و هنر کشور گفت نوع سازماندهی و ساماندهی این حوزه باید مبتنی بر علم و دانش باشد به گزارش سرویس فناوری ایسنا دکتر سید سپهر قاضی نورییک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با فارس عنوان کرد هماهنگی سیاست اقتصادی دولت و مجلس/ضرورت استفاده از ابزار
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با فارس عنوان کردهماهنگی سیاست اقتصادی دولت و مجلس ضرورت استفاده از ابزار بیمه سهام و بازارگردانیک کارشناس بازار سهام سرمایه گفت استفاده از ابزارهای همانند صندوقهای بازارگردانی و بیمه سهام مؤثر خواهد بود عظیم ثابت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادیک کارشناس بورس در گفتوگو با فارس: نسبت به سیاست اقتصادی دولت خوشبین هستم/ بازار پول در خدمت بازار سرمایه با
یک کارشناس بورس در گفتوگو با فارس نسبت به سیاست اقتصادی دولت خوشبین هستم بازار پول در خدمت بازار سرمایه باشدیک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه دولت در سیاستهای اقتصاد کلان خود یک کار علمی در طول تاریخ اقتصاد ایران با کاهش نرخ تورم انجام میدهد گفت در تمام کشورهای توسمعاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان خبر داد برگزاری مسابقه جامعه سالم اقتصادی از دیدگاه قرآن
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان خبر دادبرگزاری مسابقه جامعه سالم اقتصادی از دیدگاه قرآن در زنجانمعاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان گفت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان مسابقه جامعه سالم اقتصادی از دیدگاه قرآن را در زنجان برگزار میکنماهواره مهمترین تهدید فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است
مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی ماهواره مهمترین تهدید فرهنگی اجتماعی سیاسی و اقتصادی است بیرجند - ایرنا - مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی با بیان اینکه دشمن از طریق ماهواره کانون خانواده ها را هدف قرار داده گفت ماهواره مهمترین تهدید فرهنگی اجتماعی امنیتی سیاسی و اقتصادی برسیاست های اقتصاد مقاومتی برای دولت، ضروری و عامل رفع نیازهای مبرم و حیاتی است
نوبخت در همایش افق رسانه سیاست های اقتصاد مقاومتی برای دولت ضروری و عامل رفع نیازهای مبرم و حیاتی است معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور سیاست های اقتصاد مقاومتی را برای دولت یك ضرورت و یك عامل رفع نیازهای مبرم و حیاتی خواند به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرمشکل اقتصاد کشور دولتی بودن آن است
استانها جنوب اصفهان بانک مشکل اقتصاد کشور دولتی بودن آن است اصفهان – خبرگزاری مهر معاون نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکل اقتصاد کشور دولتی بودن آن است گفت مشارکت عمومی و حضور بخش خصوصی در صنعت میتواند اقتصاد را ارتقا بخشد به گزارش خبرنگار مهر مرتضی بابک شامگاه پنجششورای رقابت طبق کدام قانون به قیمت گذاری خودرو اقدام می کند/ انتقاد از وضعیت فرهنگ و اقتصاد
سیاسی مجلس بذرپاش در صحن مجلس شورای رقابت طبق کدام قانون به قیمت گذاری خودرو اقدام می کند انتقاد از وضعیت فرهنگ و اقتصاد عضو هیأت رئیسه مجلس گفت شورای رقابت طبق کدام قانون به قیمت گذاری خودرو اقدام می کند و پوششی برای توجیه افزایش قیمت خودروها شده است به گزارش خبرنگار پارل۳ ماه از سال فرهنگ گذشت/۴ ضعف ارگانیک بین اقتصاد و فرهنگ همچنان پابرجاست
۳ ماه از سال فرهنگ گذشت ۴ضعف ارگانیک بین اقتصاد و فرهنگ همچنان پابرجاستحمید باباوند گفت توقعم این است که نهادهای اقتصادی به فرهنگ توجه کنند که در این عرصه من تحرکی را ندیدم و از آن طرف هم در نهادهای فرهنگی نشانی از فعالیت و توجه به اقتصاد ندیدم و همان ضعف ارگانیک که بین این دو انتقاد بذرپاش از سیاستهای فرهنگی و اقتصادی
یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۳ مهرداد بذرپاش نماینده تهران در نطق امروز خود علاوه بر اعتراض به سیاستهای اقتصادی و فرهنگی دولت از افزایش قیمت خودروها انتقاد کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مهرداد بذپاش در نطق میان دستور امروز خود با اشاره به این کهسرپرست مرکز ملی فرش ایران تأکید کرد لزوم توجه ویژه به فرش دستباف در سال اقتصاد و فرهنگ
سرپرست مرکز ملی فرش ایران تأکید کردلزوم توجه ویژه به فرش دستباف در سال اقتصاد و فرهنگسرپرست مرکز ملی فرش ایران بر لزوم توجه ویژه به فرش دستباف در سال اقتصاد و فرهنگ تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی سرپرست مرکز-
گوناگون
پربازدیدترینها