واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
191 طرح صنعتی در سیستان و بلوچستان در دست اجرا است زاهدان- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک 191 طرح صنعتی با پیشرفت 20 درصد به بالا در سطح استان در دست اجرا است.
به گزارش ایرنا، ˈنادر میرشکارˈ روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران رسانه های ارتباط جمعی افزود: برای اجرای این طرح ها یکهزار و 225 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که در صورت بهره برداری از آنها زمینه اشتغال چهار هزار و 267 نفر در سیستان و بلوچستان فراهم می شود.
وی اظهار داشت: کارخانه سیمان تیس چابهار، قوطی کنسرو کنارک، پنل های خورشیدی، کاشی، بسته بندی آب و دکل های انتقال نیرو زاهدان، کنسانتره مس فنوج، سردخانه ایرانشهر، آجر ماشینی سفال و پودر لباسشویی زابل از مهمترین این طرح ها هستند.
وی ادامه داد: قوطی کنسرو چابهار، پروفیل فولادی، توربین بادی، پروفیل یو پی وی سی، پانل پلی اورتان، کیسه پلی پروپیلن زاهدان و کنسانتره منگنز فنوج از دیگر طرح های مهم صنعتی سیستان و بلوچستان است.
میرشکار گفت: روند فعالیت های معدنی و رشد فزاینده شاخص های بخش معدن سیستان و بلوچستان نسبت به سنوات گذشته و ارتقای جایگاه معدن استان نسبت به کشور در سالهای اخیر نشان می دهد که این بخش می تواند به عنوان محور توسعه استان قلمداد شود.
وی ادامه داد: سهم نزدیک به 50 درصد صنایع معدنی سیستان و بلوچستان از کل صنایع و سهم 100 درصدی صنایع معدنی بزرگ استان نظیر کارخانجات سیمان نشان دهنده جایگاه مهم معدن در رشد استان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: میانگین تعداد گواهی کشف در 30 سال قبل تا سال 87 در استان حدود 8/2 فقره و میانگین ذخایر کشف شده در این مدت 5/19 میلیون تن بوده در حالی که در پنج سال اخیر یعنی ار سالهای 88 تا 92 میانگین گواهی کشف صادره 21 فقره و میانگین ذخیره کشف شده در این مدت 83 میلیون تن بوده است.
میرشکار افزود: این آمار نشان می دهد در پنج سال اخیر میانگین تعداد گواهی کشف در سیستان و بلوچستان 600 درصد و میانگین ذخایر کشف شده در استان 300 درصد نسبت به 30 سال قبل از آن رشد داشته است.
وی گفت: به دلیل عدم کشف ذخایر فلزی قابل توجه در سالهای قبل در استان متاسفانه امکان برنامه ریزی برای احداث کارخانه های فرآوری نیز میسر نبود و از این بابت سرمایه گذاری صورت نگرفت در حالی که هم اینک با کشف ذخایر جدید شامل مس 20 میلیون تن، آهن و آهن پلاسری 200 میلیون تن، نیکل هشت میلیون تن، تیتانیوم 20 میلیون تن، طلا 10 میلیون تن و دیگر ذخایر زمینه سرمایه گذاری برای فرآورهای معدنی مکشوفه در استان فراهم است.
وی ادامه داد: هم اینک در بخش معدن استان اقداماتی نظیر تجهیز معدن و کارخانه فرآوری مس چهل کوره با 100 میلیارد ریال در دست اجرا است و مقدمات احداث کارخانه های فرآوری آنتیموان در سفیدآبه با اعتبار 200 میلیارد ریال، فرآوری طلا بزمان با 200 میلیارد ریال و فرآوری تیتانیوم فنوج با 150 میلیارد ریال در حال انجام است.
وی گفت: شرکت های دولتی و بخش خصوصی نظیر سازمان توسعه و نوسازی معدن ایران(ایمیدرو)، شرکت صدر تامین، شرکت ملی مس ایران، شرکت خدمات اکتشافی، شرکت صبا میهن و چندین شرکت معدنی بزرگ دیگر مقدمات اکتشاف در بخش وسیعی از استان را شروع کرده اند که این استراتژی نشان دهنده فراهم شدن زمینه مساعد برای احداث صنایع معدنی بزرگ در استان است.
رییس سازمان صنعت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: توسعه فعالیت های اکتشافی در قالب طرح های عمرانی سازمان در راستای تکمیل اطلاعات پایه زمین شناسی از طریق تهیه نقشه های 10000/1 زمین شناسی، توسعه فعالیت های اکتشافی بخش خصوصی از طریق اعطای تسهیلات بانکی در امر اکتشاف و استفاده از امتیازات صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدن و همچنین جذب شرکت های خصوصی بزرگ و شرکت های دولتی معدنی وابسته به وزارت صنعت و معدن در امر اکتشاف و بهره برداری از معادن استان از مهمترین برنامه های این سازمان در بخش معدن استان است.
وی ادامه داد: ساماندهی فعالیت های معدنی از طریق اعمال نظارت مستمر و جلوگیری از تخریب معادن، بکارگیری نیروهای متخصص در فعالیت های معدنی و تقویت جایگاه نظام مهندسی معدن، اعمال سیاست حمایت از طرح های معدنی از طریق استفاده از منابع ایمیدرو برای مشارکت و پیگیری های تامین اعتبار مورد نیاز به منظور ایجاد زیربناهای معدن در راستای کاهش هزینه های تولید و جذب سرمایه گذاران این بخش از دیگر برنامه های مهم سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان همچنین از اجرای طرح ویژه نظارتی این سازمان در ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: در این طرح تمرکز بازرسی ها بیشتر بر کالاهای اساسی نظیر مواد پروتینی، لبنی، شیرینجات مرسوم، میوه و سبزیجات، گوشت قرمز و سفید و حلیم و آش است.
میرشکار گفت: در این طرح 140 بازرس این سازمان و اتاق اصناف و بیش از سه هزار و 200 ناظر افتخاری فعالیت دارند و تلفن 124 نیز آماده دریافت شکایات مردمی است.
وی از برگزاری همایش تجلیل از صنعت گران و معدن کاران سیستان و بلوچستان در 22 تیرماه سالجاری در زاهدان خبر داد و افزود: در این مراسم از 20 نفر از صنعت کاران و معدن کاران و طرح های نمونه صنعتی و معدنی استان تجلیل خواهد شد.
7312 / 653/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]