واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گسترش زیستگاه مرغ مینا تا خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - کارشناس مسوول نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از گسترش زیستگاه پرنده غیربومی مرغ مینا در این استان خبر داد.
بهروز جعفریˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: زیستگاه مرغ مینا در گذشته منحصرا در جنوب شرقی و جنوب مرکزی کشور دیده می شد ولی با توجه به توانایی بالایی که این پرنده در سازگاری با محیط اطراف دارد، بتدریج زیستگاه آن به سایر مناطق از جمله خراسان شمالی نیز گسترش پیدا کرده است.
وی گفت: زیست مرغ مینا در این استان هم از 10 سال قبل در مناطق شمال شرق دیده شده و اکنون زیستگاه آن به سایر نقاط استان از جمله مناطق شمال غربی (رازو جرگلان) و مرکز استان نیز کشیده شده است.
وی افزود: این پرنده زیستگاه خود را بیشتر در زمین های بایر، اطراف باغها، حاشیه شهرها و روستاها انتخاب می کند و جیره غذایی آن غلات، میوه درخت توت و حشرات است.
جعفری تایید افزایش جمعیت مرغ مینا در منطقه مرزی راز و جرگلان را نیازمند بررسی بیشتر دانست و گفت: البته عواملی چون وجود غذای فراوان و نبود دشمنان طبیعی را می توان در افزایش جمعیت این گونه پرنده موثر دانست.
وی همچنین در خصوص نگرانی ساکنان منطقه مرزی راز و جرگلان از فعالیت سودجویان برای زنده گیری مرغ مینا در زیستگاه های آن در این منطقه، افزود: فعالیت افراد سودجو در زنده گیری این پرنده غیرقانونی است و دوستداران محیط زیست در صورت مشاهده این افراد می توانند موارد را به ادارات شهرستانها یا اداره کل گزارش کنند.
ساکنان شهرستان مرزی راز و جرگلان، بتازگی از افزایش جمعیت مرغ مینا در این منطقه شگفت زده شده و آنرا موجب آمد و شد افراد سودجو و صیادان پرنده به این منطقه عنوان کرده بودند.
به گفته برخی از ساکنان این منطقه مرزی، افراد سود جو بیشتر به دنبال زنده گیری جوجه های مرغ مینا برای فروش در بازار هستند.
مرغ مینا، توانایی بالایی در تقلید صدا دارد و این توان شگفت انگیز در پرنده باعث شده تا افراد سودجو اقدام به زنده گیری و فروش آن در بازار بکنند.
طبق گفته برخی از ساکنان منطقه مرزی راز و جرگلان، هر پرنده مینا پرورش یافته از سوی افراد سودجو تا یک میلیون ریال در بازار داد و ستد می شود.
مرغ مینا پرنده ای از تیره ساریان است که دارای خوی اجتماعی است و از این رو شمار زیادی از مردم با نگهداری آن، از این پرنده به عنوان همدم تنهایی های خود استفاده می کنند.
به گفته کارشناس مسوول نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از 532 گونه پرنده شناسایی شده در کشور حدود 150 گونه در این استان زیست می کنند.
علاوه بر این هر سال مناطق حفاظت شده در استان و رودها، بندها، سدها و آبگیرهای خراسان شمالی پذیرای پرندگان مهاجر از مناطق سرد سیبری در فصل زمستان است و در این فصل جمعیت کثیری از پرندگان از جمله گونه های ˈخوتکا، انواع اردک، آنقوک، کشیم، بوتیمار، حواصیل و پرستوˈ به این مناطق کوچ می کنند.
استان خراسان شمالی در شمال شرق کشور قرار دارد. ک/3
623/626
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]