تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853059099




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش بی اعتمادی در روابط برلین- واشنگتن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بار دیگر رسوایی جاسوسی آمریکا افزایش بی اعتمادی در روابط برلین- واشنگتن تهران- ایرنا- افشای جاسوسی آمریکا از آلمان در حالی طی روزهای گذشته ابعاد گسترده تری به خود گرفته که به نظر می رسد اهداف امنیتی واشنگتن در قبال دوستان و متحدان خود دچار تغییر و دگردیسی گردیده است.


ماجرای جاسوسی آمریکا از یکی از متحدان اروپایی خود بار دیگر در هفته های گذشته به رسوایی تازه ای برای این کشور تبدیل شده است.
به نوشته دوازدهم تیر ماه روزنامه انگلیسی گاردین، اعتراف یک کارمند سازمان اطلاعات خارجی آلمان موسوم به «بی ان دی» (BND) به جاسوسی برای «آژانس امنیت ملی آمریکا» (NSA)، رسوایی تازه ای است که روابط از پیش متشنج آمریکا و آلمان را به شدت تهدید می کند.
همچنین، رسانه های آلمانی دوازدهم تیرماه گزارش کردند یک کارمند 31 ساله «سازمان اطلاعات خارجی آلمان» در شهر «پولاخ» مقر این سازمان که در نزدیکی شهر مونیخ قرار دارد، روز چهارشنبه یازدهم تیر توسط دادستان فدرال این کشور دستگیر شده است. این فرد که نامی از وی برده نشده، نخست به اتهام انتقال اطلاعات به سازمان های جاسوسی روسیه دستگیر شده بود اما بر پایه گزارش ها در زمان بازجویی اعتراف کرده که در ازای دریافت پول، اطلاعات محرمانه ای را به یک رابط آمریکایی منتقل کرده است. اگر این اظهارات اثبات شود، بزرگ ترین رسوایی جاسوسی آمریکا - آلمان بعد از دوران جنگ سرد خواهد بود.
گفته می شود این فرد وظیفه جاسوسی از فعالیت های «کمیته حقیقت یاب» در مجلس عوام آلمان را بر عهده دارد. این کمیته فعالیت های جاسوسی آمریکا در آلمان را مورد بررسی قرار می داد و بعد از افشاگری های «ادوارد اسنودن» پیمانکار پیشین آ‍ژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی خود از جمله آلمان تشکیل شده بود.
به گزارش رسانه های آلمانی، آژانس امنیت ملی آمریکا چندین بار با این فرد ارتباط برقرار کرده و دست کم یکبار خواستار ارایه اطلاعاتی در مورد کمیته حقیقت یاب شده بود. گفته می شود این فرد بین 200 تا 300 سند محرمانه را از سرورهای داخلی سازمان اطلاعات خارجی آلمان دریافت و نزد خود ذخیره کرده است.
این اسناد در ازای دریافت ده ها هزار یورو بین سال های 2012 تا 2014 م (1391- 1393) به سازمان امنیت ملی آمریکا فروخته شده اند.
این کارمند سازمان اطلاعات خارجی آمریکا به آشکارترین شکل یعنی توسط ارسال ایمیل به سفارت آمریکا در آلمان با آ‍ژانس امنیت ملی این کشور ارتباط برقرار کرده است. کمیته حقیقت یاب روز جمعه سیزدهم تیر بعد از دستگیری این فرد برای بررسی اظهارات وی جلسه ای نیز تشکیل داد.
در این زمینه «مارتینا رنر» سیاستمدار چپگرای آلمانی که عضو این کمیته نیز هست، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، این پرونده نشان می دهد هر فرد یا نهاد قانونی که در حال بررسی اظهارات ادوارد اسنودن باشد، هدف خوبی برای سازمان های جاسوسی آمریکاست.
وزارت خارجه آلمان نیز روز جمعه «جان بی امرسون» سفیر آمریکا در آلمان را احضار کرد تا مشخص شود که موضوع رسوایی جاسوسی آمریکا تا چه حدی جدی است.(1)
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز روز دوشنبه شانزدهم تیر در پکن گفت: اتهام های مبنی بر جاسوسی یک شهروند آلمانی به عنوان جاسوس دوجانبه برای وزارت اطلاعات آمریکا بسیار جدی است و اگر این موضوع درست باشد، تناقض فاحشی درباره آنچه که همکاری بین 2 شریک باید باشد، وجود دارد.
پیش از این، ماجرای افشاگری های ادوارد اسنودن کارمند و پیمانکار پیشین سازمان آژانس امنیت ملی آمریکا از مکالمه های تلفنی آنگلا مرکل صدراعظم و شهروندان آلمان اعتراض های گسترده ای را در این کشور ایجاد کرده بود. در آن زمان «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا با طبیعی خواندن اقدام های جاسوسی حتی از دوستان و متحدان تلاش کرد تا فضای مناسبات با اروپا را به وضعیت تعادلی رسانده و از چالش به وجود آمده عبور کند.
اما پرسش اینجاست که چرا آلمان مورد توجه ویژه سازمان های جاسوسی آمریکا قرار گرفته است؟
پاسخ این پرسش را می توان در2نکته از دگردیسی در رفتار راهبردی آمریکا در دوران اوباما دانست.
نخست اینکه، جاسوسی آمریکا از بیشتر کشورها و از جمله آلمان ریشه در مفهوم «بی اعتمادی» دارد. این مفهوم هنگامی نمود واقعی به خود می گیرد که با نگاهی به گذشته رفتارهای امنیتی آمریکا درمی یابیم که واشنگتن در حوزه های امنیتی حتی به دوستان خود نیز بی اعتماد است و به دلیل اهمیتی که آلمان برای آمریکا در اروپا دارد این کنترل های امنیتی افزایش یافته است. آمریکا در آلمان دارای 27 پایگاه کوچک و بزرگ نظامی است که چهار پایگاه نیروی هوایی از عمده ترین آن محسوب می شود.(2)
افزون بر این، به نوشته روز جمعه تارنمای «دویچه وله» آلمان، «اریک اشمیت» کارشناس مسایل امنیتی و رییس موسسه سیاست صلح، معتقد است: این یک رسوایی بزرگ برای هر 2 طرف محسوب می شود؛ زیرا اگرچه سازمان اطلاعات خارجی آلمان ماموران آمریکا را نیروهای دشمن نمی دانست و آنها درحوزه جاسوسی و فعالیت های امنیتی از آزادی عمل بسیاری برخوردار بودند اما این موضوع که یک کارمند سازمان اطلاعات خارجی آلمان برای سازمان اطلاعاتی آمریکا از یک نهاد قانونی آلمانی جاسوسی کند، نقض قوانین به شمار می آید.
همچنین بر پایه نظرسنجی که طی روزهای گذشته توسط موسسه افکارسنجی «تی.ان.اس» (TNS) آلمان و هفته نامه اشپیگل انجام شده، بیش از 57 درصد آلمانی ها خواستار استقلال عمل بیشتر کشورشان در برابر آمریکا هستند. همچنین 69 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی از بی اعتمادی خود نسبت به دولت آمریکا سخن گفته اند. (3)
دوم اینکه، دولت اوباما در سال 2009م (1388) با اعلام راهبرد جدید امنیت ملی خود در عین تداوم بسیاری از مولفه های امنیتی پیشین و بر اساس منطق هوشمندسازی دفاع ملی، دست به ایجاد تغییراتی در حوزه های اطلاعاتی و اطلاعات سنجی کرد که یکی از این حوزه ها، قدرت دهی به سازمان هایی با ماهیت نظارت و ردیابی اطلاعات به صورت گسترده بود. در این چارچوب، بسیاری از طرف های خارجی آمریکا در مناطق مختلف جهان نیز زیر نظارت و ردیابی قرار گرفتند که این طرف ها طیف مختلفی از همسایگان آمریکا گرفته تا مناطقی در خاورمیانه و شرق آسیا تا اروپا را در بر می گرفت. حتی دوستان و متحدان راهبردی واشنگتن در هر نقطه از جهان نیز مورد واکاوی و نظارت قرار گرفته اند که پس از افشای جاسوسی از کشورهای آمریکای لاتین، افشای جاسوسی از آلمان در اروپا، نیز چندان تعجب برانگیز نخواهد بود.
البته در این زمینه، روزنامه واشنگتن پست آمریکا در گزارش روز شنبه چهاردهم تیر خود نوشت که 90 درصد از قربانیان برنامه جاسوسی آمریکا از شهروندان عادی بوده اند. چنین گزارشی نشان از دامنه و گستردگی برنامه جاسوسی آمریکا دارد.(4)
در فرجام، موضوع افشای اسناد جاسوسی آمریکا از آلمان در حالی ابعاد جدیدی از رفتار امنیتی را نشان می دهد که نشانه این رفتار جدید امنیتی از سوی دولت اوباما، بازتاب بی اعتمادی در نگاه نظام امنیتی این کشور به دیگر نقاط جهان و حتی متحدان است. از اینرو به نظر می رسد افشای جاسوسی مستقیم آمریکا از آلمان می تواند گویای جریان و روندی از تلاش گسترده آمریکا برای اطلاعات سنجی امنیتی در جهان باشد که فرای دوستان و متحدان نزدیک، به دنبال پیگیری منافع امنیتی گسترده این کشور است و پیگیری این منافع امنیتی در موارد بسیاری باعث می شود افزون بر ایجاد دیوار بی اعتمادی میان واشنگتن و متحدان خود در نقاط مختلف جهان، به بلند تر شدن این دیوار بی اعتمادی نیز بیانجامد.
منابع
1. http://www.irna.ir/fa/News/81225898/
2. http://www.parsine.com/fa/pages/?cid=41621
3. http://www.mehrnews.com/detail/News/2326405
4. http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930415001196
از سهراب انعامی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**2040**1358

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




17/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن