واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۳۶ب.ظ)
واگذاري کارگزاري تشخيص صلاحيت شرکتهاي دانشبنيان به انجمنهاي علمي معاون توسعه فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با اشاره به اينکه در صورت آمادگي انجمنهاي علمي کشور کارگزاري تشخيص صلاحيت شرکتهاي دانشبنيان به انجمنهاي علمي سپرده ميشود گفت: در قانون پنجم توسعه اعتباري بالغ بر 3 هزار ميليارد تومان براي تخصيص به شرکتهاي دانشبنيان در نظر گرفته شده
به گزارش خبرگزاري موج، علي وطني در نشست تخصصي انجمنهاي علمي کشور که در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري برگزار شد، گفت: برنامه پنجم توسعه رو به پايان است و در آستانه اجراي برنامه ششم توسعه هستيم که بايد اقدامات انجام شده در ارتباط با انجمنهاي علمي برنامه پنجم مورد بررسي، تجزيه و تحليل و ارزيابي قرار بگيرد.
وطني ادامه داد: بر اساس مأموريتهايي که در معاونت علمي رياست جمهوري در نظر گرفته شده، لازم است جايگاه انجمنهاي علمي کشور مورد بررسي و رويکردها با نگاه توسعه فناوري و تجاريسازي و نوآوري در راستاي رفع نيازهاي راهبردي جامعه مورد توجه قرار گيرد.
وي با اشاره به قانون حمايت از شرکتهاي دانشبنيان که در مجلس شوراي اسلامي تصويب شده، توضيح داد: بر اساس قانون پنجم توسعه تعداد شرکتهاي دانش بنيان در کشور بايد به 20 هزار شرکت برسد که بر اساس آمار تا پايان سال 92 تعداد اين شرکتها به 40 مورد رسيد و از ابتداي سال 92 تا کنون بيش از 350 شرکت ديگر تشخيص صلاحيت شدهاند.
معاون توسعه فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ادامه داد: همچنين در قانون پنجم توسعه اعتباري بالغ بر 3 هزار ميليارد تومان براي تخصيص به شرکتهاي دانشبنيان در نظر گرفته شده که 600 ميليارد تومان از اين مبلغ به صندوق نوآوري و شکوفايي واريز شده و طي چهار ماه گذشته حدود 1400 ميليارد آن هم با همت معاونت توسعه مديريت و منابع معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در قالب خطوط اعتباري فراهم آمده است.
معاون توسعه فناوري توضيح داد: حال با توجه به اختصاص اين بودجه براي حمايت از شرکتهاي دانش بنيان و با توجه به تأکيدات مقام معظم رهبري براي حمايت از شرکتهاي دانشبنيان و سخنرانيهاي متعدد رييس جمهور لازم است شرکتهاي دانشبنيان در راستاي رفع نيازهاي جامعه فعاليت داشته باشند.
وي تصريح کرد: انجمنهاي علمي بايد کار شرکتهاي دانش بنيان مرتبط با حوزه خود را رصد کنند و در سياستگذاريها و تصميم سازي و ترويج علم و فناوري مشارکت داشته باشند.
وطني گفت: متقاضي براي تشکيل شرکت دانشبنيان زياد است، اما مشکل احراز صلاحيت اين شرکتهاست، بايد مراجع مناسبي در راستاي تشخيص صلاحيت شرکت هاي دانش بنيان تعيين کرد و انجمنهاي علمي ميتوانند در اين راستا کمکهاي شاياني داشته باشند و به نوعي احراز صلاحيت شرکتهاي دانشبنيان را برعهده بگيرند.
وي افزود: بعد از احراز صلاحيت مشکلي در راستاي تأمين منابع شرکتهاي دانش بنيان نخواهد بود، همانطور که بيان شد مشکل تأمين اعتبار براي حمايت از شرکت هاي دانش بنيان به صورت ارائه تسهيلات به طور کامل رفع شده است.
معاون توسعه فناوري با بيان اينکه رشد و توسعه علمي در کشور شتاب گرفته، خاطر نشان کرد: انتظار ميرود حلقه مفقوده بين عرضه و تقاضا در بازار که توسعه فناوري و تجاري سازي است با همت انجمنهاي علمي کشور رفع شود، همچنين مشکل اشتغال که دغدغه اصلي مسؤولان نظام است با مشارکت اين انجمنها حل شود.
براساس اين گزارش، در نشست تخصصي انجمنهاي علمي کشور، همچنين مقرر شد کارگروهي در معاونت توسعه فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تشکيل شود تا با همکاري تعدادي از انجمنهاي علمي، ساختار همکاري انجمنهاي علمي کشور با معاونت تنظيم و براي اجرا ارائه شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]