واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
آنچه باید درباره آرتروز زانو بدانیم؟
علائم اولیه آرتروز عبارتند از درد خفیف، متوسط یا شدید، خشکی مفصل، محدودیت دامنه حرکتی، تورم موضعی است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از عصرایران، یک متخصص ارتوپدی اظهار کرد: آرتروز زانو شایعترین نوع آرتروز در بدن بوده و یکی از مهمترین علل ناتوانی است که تشخیص و درمان زودرس در کنترل علائم آن موثرند.
دکتر فرید ستارزاده، درباره علل آرتروز زانو اظهار کرد: تخریب عروق مفصلی شایعترین مشکل همراه با آرتروز زانو است. این حالت میتواند به دلایل مختلفی از قبیل جراحی قبلی زانو، فشار متوالی بر زانو، شکستگیها، پارگی لیگامانها (رباطها) و پارگی مینیسک باشد که باعث اختلال در هم راستایی و افزایش خوردگی غضروف مفصلی میشوند. همچنین علل ژنتیکی بعضی از افراد را مستعد آرتروز زانو کرده و یا بر اثر چاقی ایجاد میشود.
وی درباره تشخیص آرتروز زانو گفت: با شرح حال پزشکی، معاینه بالینی و رادیوگرافی ساده میتوان به تشخیص آرتروز زانو رسید. رادیوگرافی بسیار ارزشمند است و پزشک میتواند کاهش فضای مفصلی را مشاهده و سایر علل را رد کند. اگر تصویربرداری بیشتری مورد نیاز باشد میتواند از MRI استفاده کند.
ستارزاده افزود: مشاهده داخل زانو توسط جراحی آرتروسکوپی راه دیگری برای تخمین وضعیت غضروف مفصلی است.
وی همچنین درباره علائم آرتروز زانو اظهار کرد: آرتروز زانو معمولاً بتدریج و طی زمان طولانی (سالها) ایجاد میشود.
علائم اولیه آرتروز عبارتند از درد خفیف، متوسط یا شدید، خشکی مفصل، محدودیت دامنه حرکتی، تورم موضعی است.
وی افزود: درد ناشی از آرتروز زانو معمولاً بعد از فعالیت و بخصوص بعد از استفاده بیش از حد از آن مفصل تشدید میشود و خشکی مفصل هم بعد از نشستن طولانی بیشتر میشود. با پیشرفت آرتروز زانو علائم بدتر میشوند و ممکن است درد دائم شود.
این متخصص ارتوپدی با بیان این که آرتروز زانو درمانی ندارد ولی راههایی وجود دارند که علائم آن را کنترل میکنند، افزود:
این درمانها شامل چندین روش هستند از قبیل درمان دارویی که با استامینوفن شروع میشود. درد بعضی بیماران با داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی بیشتر تخفیف مییابد(مانند دیکلوفناک و ...) برای تسکین درد بعضی بیماران ناچاریم از مسکنهای گروه مخدر استفاده کنیم.
وی در ادامه افزود: سایر روشهای درمانی شامل تزریق داخل مفصل کورتون یا داروهای غلیظ کننده مایع مفصلی یا PRP،
ورزش و فیزیوتراپی، کاهش وزن، کرمهای موضعی، زانوبندهای مختلف، تکنیکهای حفاظت از مفصل، گرما و سرما، گلوکزامین و کندرویتین سولفات است. همچنین جراحی بعنوان روش آخر(شامل استئوتومی و تعویض مفصل) بکار میرود.
وی در پایان تاکید کرد: تشخیص و درمان آتروز در مراحل اولیه نتایج درمانی بهتری دارد و در صورت شروع درمان زودرس علائم بسیاری از بیماران را می توان کنترل کرد.
1393/4/17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]