واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
غمنامه آتش در پارک ملی گلستان با توجه به مسیرعبوری ازآن پایانی ندارد گرگان - ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان با اشاره به آتش سوزی روز گذشته در پارک ملی ˈگلستانˈ، گفت: با توجه به شرایط کنونی مسیر عبوری از این منطقه، غمنامه آتش سوزی ها نیز پایانی ندارد.
به گزارش ایرنا، در سومین مورد در هفته های اخیر، روز گذشته مجددا بخشی از جنگل گلستان دچار آتش سوزی شد، این حریق از ساعت 11 صبح در حوزه استحفاظی استان خراسان شمالی نرسیده به دو راهی دشت (در منطقه سلیمان کشته) رخ داد و با کمک نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی و پارک ملی گلستان مهار شد.
برخی بی احتیاطی های مسافران وافراد عبوری ازاین مسیر در روشن کردن آتش درحاشیه جنگل، وزش باد و گرمای هوا در بروز و گسترش این آتش سوزی ها موثر است.
ˈاسماعیل مهاجرˈ در این خصوص صبح سه شنبه در گفت و گوی خبری اظهار کرد: با قرار گرفتن جاده عبوری در میان جنگل میتوان گفت، عامل انسانی مهمترین دلیل وقوع این آتش سوزی ها می باشد.
جاده ترانزیتی و بین المللی تهران - گرگان - مشهد از وسط این پارک ملی عبور می کند.
وی تصریح کرد: وجود جاده، خشکسالی، کمبود باران و بیاحتیاطی مسافران از دیگر عوامل تاثیرگذار بر آتش سوزی های احتمالی در این منطقه هستند.
مهاجر با اشاره به حادثه روز دوشنبه در پارک ملی گلستان نیز یادآور شد: این آتش از منطقهای به نام ˈپیچ سلیمان کشتهˈ آغاز شد و دامنه آن به شکل خطی گسترش یافت.
وی با اشاره به اقدام به موقع نیروهای این مجموعه و منابع طبیعی در مهار آتشسوزی و کنترل کامل آن، اظهار کرد: با توجه به نوع بافت پوششی منطقه، درختچههای بیشهزاری نظیر ˈکرکو و سیاهتلوˈ در این حادثه از بین رفته اند.
مهاجر همچنین تصریح کرد: به دلیل شرایط جوی فعلی ازجمله دمای بالای منطقه، نیروهای عملیاتی محیط زیست استان به طور آمادهباش در منطقه مستقر هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آسیبهای قرار گرفتن جاده در پارک ملی گلستان گفت: از سالها قبل پیشنهاد شد که مسیر عبوری دیگری تعریف شود و محور فعلی به عنوان یک جاده توریستی مدنظر قرار گیرد، اما این موضوع همچنان بلاتکلیف مانده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان تصریح کرد: با وجود مصوبه دولت و قولهای وزارت راه و شهرسازی برای انجام این مهم، محیط زیست برای تحقق آن تنها مانده و نیازمند حمایت مسوولان و نمایندگان استان است.
پارک ملی افزون بر 90 هزار هکتاری گلستان در شرق استان و در حد فاصل استان های گلستان و خراسان شمالی قرار دارد.
این پارک ملی شامل درهها و چشم اندازهای متنوع، منابع آبی متعدد نظیر رودخانهها، نهرها و چشمهها و آبشارها است و از تنوع زیستی و ارزش های اکوتوریستی بالایی برخوردار است.
تاکنون 69 گونه پستاندار، 150 گونه پرنده، 3 گونه دوزیست و 24 گونه از خزندگان در این پارک شناسایی شده اند، همچنین گونههای گیاهی آن 1365 مورد است.
پوشش گیاهی آن شامل ˈبلوط، بلندمازو، ممرز، انجیلی، پلت، شیردار، کرکو، آزاد، اوری، توسکای قشلاقی، کلهو، انجیر، توت، ملچ، داغداغان، ازگیلف ولیک، زالزالک، سیاه تلو، گوجه وحشی، شیر خشت، گردو، تمشک، انار وحشی، گلابی وحشی، زرشک، تاغ، گز، پرند، کاروانکش، گون، چوبک، درمنه، خارشتر و ارسˈ است.
601
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]