واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ریش سفیدی لاریجانی برای تعلیق استیضاح تهران- ایرنا- در حالی که امضاکنندگان استیضاح توقع داشتند روز یکشنبه طرح استیضاح وزیر علوم اعلام وصول شده و در جریان اجرا قرار بگیرد، روز گذشته علی لاریجانی، رییس مجلس در نشستی مشترک با وزیر و استیضاح کنندگان، زمان استیضاح را به حداقل یک ماه آینده موکول کرد.
روزنامه ابتکار روز سه شنبه در ادامه گزارشی با عنوان «ریش سفیدی لاریجانی برای تعلیق استیضاح» افزود: در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی فرد و محمدرضا باهنر دو نایب رییس مجلس، غلامعلی حداد عادل رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس و جمعی از نمایندگان استیضاح کنندگان و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حضور داشتند.
وزیر علوم در این جلسه قول داده که سعی کند نظرات استیضاح کنندگان را بررسی و پیگیری کند، قرار شد نتایج این نشست ظرف یک ماه آینده و تا مرداد ماه اجرایی شود.
موضوع تقاضای حدود 50 تن از نمایندگان مجلس برای استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اوایل تیرماه زمانی رسانه ای شد که الیاس نادران نماینده تهران نسبت به تاخیر هیات رییسه در اعلام وصول آن تذکر آیین نامه ای داد.
نگاهی به اسامی نمایندگانی که پای این تقاضای استیضاح را امضا کرده بودند، نشان می داد که آنان در مسیر خود مصمم هستند زیرا در طول وزارت فرجی دانا بارها در نطق ها، سخنرانی ها، تذکرها و سوالات خود نسبت به عملکرد وی و دولت یازدهم انتقاد و اعتراض کرده بودند.
شاید به همین خاطر بود که برخی ناظران سیاسی، انجام این استیضاح را امری حتمی و احتمال رای آوری وزیر را در جلسه استیضاح نامحتمل می پنداشتند، گفت و گوی نمایندگان استیضاح کننده با رسانه ها حاکی از آن بود که بازگشت دانشجویان ستاره دار، برخی عزل و نصب ها، نگرانی از سیاسی شدن فضای دانشگاه ها و تاثیر آن بر توقف یا کند شدن رشد علمی کشور و همچنین افشای رانت های صورت گرفته درباره برخی دانشجویان بورسیه دکتری محورهای اصلی استیضاح وزیر بود.
البته داستان استیضاح وزیر علوم، یک شبه در مجلس شکل نگرفته بود؛ موضوع به دی ماه سال قبل و اصرار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای دسترسی به اسامی دانشجویان ستاره داری بود که در دولت قبل از تحصیل محروم شدند و در دولت یازدهم با بررسی مجدد پرونده های آنان، برخی از آنها به دانشگاه بازگشتند.
وزارت علوم دسترسی به اسامی و پرونده ها را مغایر قانون و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می دانست و به همین خاطر برخی از اعضای این کمیسیون به کمیسیون اصل 90 مجلس شکایت کردند که نتیجه این شد اسامی به شکایت کنندگان داده شود اما وزارتخانه بر سر نظر خود ماند و شاکیان شکایت خود را به رییس مجلس ارائه کردند.
رییس مجلس در جلسه ای که با حضور وزیر و شاکیان برگزار شد، از وزارت علوم درخواست کرد که اسامی به آنها داده شود؛ محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل 90 مجلس در مصاحبه ای با ایرنا گفته بود که اسامی داده شده و این پرونده بسته شده است.
اما بعد از مدتی نمایندگان شاکی اعلام کردند اسامی داده شده از سوی وزارت علوم اسامی مورد نظر نمایندگان نبوده و از این رو یکی از محورهای استیضاح را مساله دانشجویان ستاره دار قرار دادند.
در دوهفته ای که گذشت، موافقان و مخالفان استیضاح بیکار ننشستند؛ حتی در هفته ای که اغلب نمایندگان برای سرکشی به حوزه های انتخابیه خود رفته بودند، دو نایب رییس مجلس در جلسه ای با وزیر علوم و برخی از استیضاح کنندگان که در تهران حضور داشتند، سعی کردند مشکلات مورد نظر استیضاح کنندگان را از طریق تفاهم حل کنند.
نتایج این نشست حاکی از آن بود که علاقه هایی در نظرات و آرای دو طرف برای رفع مسایل فارغ از دغدغه های سیاسی وجود دارد اما نیاز به جلسات بیشتر برای رسیدن به تفاهم حداکثری بود.
اول**538
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]