محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852633639
راهکارهای مراقبت و صیانت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیبهای اجتماعی
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: منصورکیایی تاکید کرد: راهکارهای مراقبت و صیانت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیبهای اجتماعی خبرگزاری پانا:مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گزارشی از اقدامات وزارت آموزش و پرورش در زمینه مبارزه با مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی ارائه کرد.
۱۳۹۳ سه شنبه ۱۷ تير ساعت 09:57
به گزارش خبرنگار سرویس آموزش و پرورش پانا، دکتر نادر منصورکیایی، برنامههای وزارت آموزش و پرورش در حوزه پیشگیری از رفتارهای پرخطر و آسیبهای اجتماعی را به سه دسته برنامههای مبتنی بر «پیشگیری اولیه»، «نهضت فرهنگی پیشگیری در مدارس» و برنامههای مراقبت اجتماعی تقسیم کرد.
وی ضمن بیان اینکه در زمینه برنامههای پیشگیری اولیه در سال تحصیلی جاری 15 هزار و 559 مدرسه تحت پوشش برنامههای پیشگیری اولیه با رویکرد رشد مدار قرار گرفتند گفت: این برنامهها شامل چهار طرح آموزش مهارتهای مراقبت از خود در دوره ابتدایی، آموزش مهارتهای مقابله با آسیبهای اجتماعی در دوره متوسطه اول، طرح مدارس عاری از خطر در دوره متوسطه دوم و طرح مدارس مراقب در کلیه دورههای تحصیلی است.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش ادامه داد: در مجموع یک میلیون و 564 هزار و 590 نفر از دانش آموزان تحت پوشش مستقیم این برنامهها قرار گرفتند. همچنین یک میلیون و 255 هزار و 149 نفر از والدین و 165 هزار و 984 نفر از کارکنان، از آموزشهای پیشگیری اولیه در مدارس کشور برخوردار شدند.
کیایی با اشاره به بخش نهضت فرهنگی پیشگیری در مدارس نیز اظهار کرد: در این بخش 59 هزار و 270 پوستر در مدارس دوره متوسطه اول و دوم توزیع شده است و 40 هزار و 327 دانش آموز در قالب 20 هزار و 494 اثر شامل مقاله، عکس، فیلم کوتاه، نقاشی و روزنامه دیواری، در فعالیتهای فرهنگی پیشگیری مدارس و با محوریت جشنواره نوجوان سالم شرکت کردهاند. ضمن این که 433/361 بسته فرهنگی نیز برای کارکنان و والدین تهیه و توزیع شده است.
به گفته وی، در زمینه مراقبت اجتماعی نیز 659 پروژه مداخلات آموزشی، روانی و اجتماعی ویژه توانمندسازی کودکان و نوجوانان در معرض خطر اجرا شد. همچنین در مجموع در زمینه اعتبارات، رشد 40 درصدی و در زمینه عملکرد نیز رشد حدود 20 درصدی صورت گرفته است.
کیایی در پاسخ به اینکه تحلیل و جمع بندی شما در مورد برنامههایی که در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مبارزه با موادمخدر در سطح مدارس اجرا میکنید چیست؟ عنوان کرد: از اجرای این برنامهها، تجربیات و شواهدی کسب شد. نکته اول این که برنامههای پیشگیری اولیه و بویژه برنامههای پیشگیری رشد مدار، از قابلیتهای بالایی برخوردار هستند و باید کوشش کنیم تا زمینه توسعه آنها را فراهم کنیم؛ به این معنا که کودکان و نوجوانان به تناسب دورههای رشدی و به تناسب ویژگیهای روانی اجتماعی سن خود آموزشهای لازم را در زمینه مراقبت از خود بیاموزند.
وی افزود: نکته دوم این که همراهی والدین با برنامههای پیشگیری بسیار حائز اهمیت است و میتواند موجب افزایش کارایی این برنامهها شود. در صورتی که والدین با مدارس همکاری نکنند و یا سبک فرزندپروری و الگوی نقشی و والدینی آنها مغایر با آموزشهای پیشگیرانه باشد، در آن صورت تلاشهای آموزش و پرورش نیز کم رنگ میشود. یک مثال ساده در این زمینه والدینی است که دخانیات مصرف میکنند و یا نسبت به رفتارهای مخاطره آمیز فرزندان بیتفاوت هستند و یا نحوه مدیریت خانواده آنها بگونهای است که اثر منفی بر بهداشت روان فرزندان میگذارد.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش به نکته دیگری در این رابطه اشاره کرد که آن نقش بسیار مهم برنامه درسی و نیز کارکنان مدارس است.
وی در این باره به ایسنا گفت: آموزش پیشگیری باید به یک رسالت عمومی در مدرسه تبدیل شود؛ البته وزارت آموزش و پرورش تلاشهای گستردهای را برای توسعه آموزشهای پیشگیری در قالب کلاس درس انجام داده است. به عنوان نمونه در پایههای ششم و هفتم ابتدایی و در سال تحصیلی آینده در پایه هشتم، در درسهایی همچون «مطالعات اجتماعی»، «تفکر و پژوهش و سبک زندگی»، آموزشهای متناسب با ویژگیهای سنی دانش آموزان وارد کتب درسی شده است.
نکته چهارم، کیایی برنامههای فرهنگی تاثیرگذار را نیز از دیگر نکات و تجربیات عنوان کرد و گفت: تجارب نشان میدهد کودکان و نوجوانان از برنامههای فرهنگی پیشگیرانه استقبال میکنند. جشنوارهها و نمایشگاههایی که در این زمینه برگزار میکنیم با مشارکت خوب دانش آموزان روبرو میشود که نشان میدهد، توسعه این دسته از برنامهها میتواند موجب شکل گیری یک نهضت فرهنگی پیشگیری در مدارس شود.
کیایی در ادامه در مورد پیشگیری رشد مدار توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: به آن دسته از فعالیتهای پیشگیرانه اطلاق میشود که متناسب با ویژگیهای مراحل رشد جسمی، روانی و اجتماعی کودکان و نوجوانان باشد. هر کودک یا نوجوان، برای این که بتواند از خود در برابر آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر مراقبت کند باید قادر باشد مهارتهای «خود مراقبتی» مربوط به سن خود را یاد بگیرد و آنها را بکار بگیرد، بنابراین پیشگیری رشد مدار هم یک ماموریت مهم در طراحی برنامهها و فعالیتهای پیشگیرانه است و هم این یک اصل مهم تربیتی برای کودکان و نوجوانان و خانوادههایشان است، چون در نهایت به «خود مراقبتی»منجر میشود.
وی افزود: بنابراین «خود مراقبتی» یک ظرفیت و توانایی است که از طریق کسب و بکارگیری مجموعهای از مهارتها، حاصل میشود؛ به عنوان مثال دانشآموزی که به مهارت خود آگاهی رسیده است و ضمن شناخت ویژگیهای جسمی و روانی وجود خود، ارزشها و تواناییهایش را میشناسد از اعتماد به نفس و عزت نفس برخوردار و از توانایی ارتباطات اجتماعی و معاشرتهای صحیح برخوردار است همچنین تفکر خلاق دارد و با تفکر انتقادی برای حل مساله و تصمیمگیری آشناست و میتواند هیجانات و عواطف خود را مدیریت کند.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش در این مورد که آیا مطالعهای در مورد تجارب موفق در زمینه پیشگیری از گرایش به آسیبهای اجتماعی و سوء مصرف مواد در سایر کشورها در دست دارید؟ گفت: در کشورهای مختلف، در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، برنامههای مختلفی اجرا میشود و تجارب مختلفی آزمون شده است که نتایج ارزیابیهای بینالمللی بر روی چند نکته تاکید میکنند. نخست این که بهتراست به تناسب ویژگیهای رشد کودکان مهارتهای لازم برای «خود مراقبتی» را به آنها بیاموزیم که میتواند شامل آموزش مهارتهای شخصی و اجتماعی باشد. نکته دوم، اهمیت فرزندپروری است که بسیار به آن تاکید شده است. نکته سوم، اهمیت توجه به آموزش «خود مراقبتی» در دوره کودکی است و نکته دیگر توجه به نقش کلاس درس و جایگاه آن در آموزش به کودکان و نوجوانان است.
کیایی در ادامه به نقش خانوادهها برای مراقبتی اشاره و تاکید کرد: خانه و مدرسه باید تقسیم وظایف کنند و برای این منظور خانوادهها باید بدانند که ظرفیتها و مسوولیتهایی برای آموزش مهارتهای خود مراقبتی دارند که مختص خود آنهاست و مکمل کارکرد روانی اجتماعی مدرسه است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، آموزش مهارت مراقبت از بدن به عنوان یکی از انواع مهارتهای «خود مراقبتی» و بعنوان یکی از مولفههای مهم در مهارت شناخت خود است که مسوولیت اصلی آن بر عهده والدین است تا از این طریق کودکان بتوانند از خود در برابر خشونت و سوء استفاده مراقبت کنند. این آموزشها، در کنار نظارت بر معاشرتهای فرزندان و نیز ارتقاء آگاهی خود والدین از مخاطرات تهدید کننده فرزندان میتواند در مراقبت از فرزندان موثر باشند.
کیایی افزود: نکته دوم سبک فرزندپروری است. سبک فرزندپروری والدین و الگوهای والدینی آنها در تکمیل و اثربخشی آموزشهای مدرسهای بسیار مهم است. به عنوان مثال روابط عاطفی با فرزندان نحوه تشویق و تنبیه، الگوی رفتاری برای فرزندان، مصرف کالاهای فرهنگی و رسانهای در خانواده، شیوه خانواده در معاشرتهای اجتماعی، نمونههایی است که در «خود مراقبتی» فرزندان تاثیرگذار هستند.
وی در پایان تصریح کرد: یکی از منابع مهم برای «خود مراقبتی» آموزههای دینی هستند. ایام ماه مبارک رمضان، فرصت بسیار ارزشمندی است که خانوادهها، کودکان را با قرآن مانوس کنند و از این ماه به عنوان فرصتی برای تمرین «خود مراقبتی» فرزندانشان استفاده کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان: کیفیت بخشیدن به اوقات فراغت کودکان و نوجوانان مهم است
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان کیفیت بخشیدن به اوقات فراغت کودکان و نوجوانان مهم استمدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت کیفیت بخشیدن به اوقات فراغت کودکان و نوجوانان مهم است به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد نادر قربانی ظهر امروز در دومین جلسه کارگروه اجتماعی و فرهتصویب 14 ماده از لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیته حقوق خصوصی کمیسیون قضایی مجلس
تصویب 14 ماده از لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیته حقوق خصوصی کمیسیون قضایی مجلس تهران-ایرنا-رییس کمیته حقوقی خصوصی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت تاکنون 14 ماده از 50 ماده لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در این کمیته تصویب شده است محمد علی اسفنانی روز دوشمدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم خبر داد فعالیت 9 مرکز ثابت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم خبر دادفعالیت 9 مرکز ثابت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در قممدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم گفت 9 مرکز ثابت و 2 مرکز سیار روستایی در بخش کهک و مرکزی در استان قم مشغول فعالیت است و کتابخانه پستی در بخش جعفرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دررودان احداث می شود/راه اندازی هفت مدرسه هیأت امنایی
استانها جنوب هرمزگان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دررودان احداث می شود راه اندازی هفت مدرسه هیأت امنایی بندرعباس - خبرگزاری مهر فرماندار رودان در جلسه شورای آموزش وپرورش این شهرستان بر ضرورت وجود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این شهرستان تأکیدکرد و نیز از راه ارسانه ها در پیشگیری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی مثمر ثمر هستند
استانها غرب زنجان مقدم رسانه ها در پیشگیری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی مثمر ثمر هستند زنجان - خبرگزاری مهر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه برخی از مدیران زنجان مطبوعات و رسانه ها را به عنوان یک واقعیت قبول ندارند گفت رسانه ها در پیشگیری از مشکلااعتياد و مصرف دخانيات در صدر رفتارهای پرخطر پایتخت/ آموزش پیشگیری از رفتارهاي پرخطر به کودکان و نوجوانان
اجتماعی شهری در گفتگو با مهر عنوان شد اعتياد و مصرف دخانيات در صدر رفتارهای پرخطر پایتخت آموزش پیشگیری از رفتارهاي پرخطر به کودکان و نوجوانان مدير كل سلامت شهرداري تهران با بيان اينكه طرح كاهش رفتارهاي پر خطر در همه مناطق تهران در دست اجرا است گفت اعتياد و مصرف دخانيات بيشمراقبت از کودکان در هوای گرم
مراقبت از کودکان در هوای گرم پزشکان تاکید دارند که والدین باید نسبت خطرات جدی که هوای گرم متوجه فرزندشان میکند آگاه باشند پزشکان میگویند والدین باید اقدامات ضروری را برای مراقبت از سلامت فرزندانشان در مقابل گرمازدگی انجام دهند زیرا گرمای زیاد سلامت کودکان را به طور جدی به خطربا حضور کودکان و نوجوانان صورت گرفت گرامیداشت شهدای فاجعه 7 تیر در مراکز کانون پرورش فکری خوزستان
با حضور کودکان و نوجوانان صورت گرفتگرامیداشت شهدای فاجعه 7 تیر در مراکز کانون پرورش فکری خوزستانمراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان با حضور کودکان و نوجوانان آیین گرامیداشت شهدای فاجعه هفتم تیر را برگزار کردند به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان همزمان با سالروز شهادکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شناخته نشده است
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شناخته نشده است اصفهان - ایرنا - مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان با اشاره به آشنا نبودن برخی مسوولان با جایگاه این نهاد گفت جایگاه کانون در لابلای مشکلات مدیران و مسوولان دستگاههای مختلف مغفول مانده است حامد عسگری فربهمنظور پر کردن اوقات فراغت صورت میگیرد کلاسهای تابستانی کانون برای کودکان و نوجوانان مرزنشین اروندکناری
بهمنظور پر کردن اوقات فراغت صورت میگیردکلاسهای تابستانی کانون برای کودکان و نوجوانان مرزنشین اروندکناریمربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اروند کنار با اجرای فعالیتهای تابستانی به استقبال کودکان و نوجوانان مرزنشین خوزستانی رفتند مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجواناتجربیات فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می تواند به جهان اسلام و عرب کمک کند
سفیر ایران در کشور لبنان تجربیات فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می تواند به جهان اسلام و عرب کمک کند خبرگزاری پانا سفیر ایران در دیدار با مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت تجربیات فرهنگی کانون می تواند منشاء اثر و تحول در جهان اسلام و عرب باشد ۱۳۹۳ شنتقویت باورهای دینی در کاهش آسیبهای اجتماعی موثر است
استانها غرب زنجان علیمردانی تقویت باورهای دینی در کاهش آسیبهای اجتماعی موثر است زنجان - خبرگزاری مهر نایب رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خانواده های متدین کمتر دچار آسیبهای اجتماعی می شوند گفت در این میان تقویت باورهای دینی در کاهش آسیبهای اجتماعی بسیار مسند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی باید با مشارکت سایر دستگاه ها تنظیم شود
استانها شرق خراسان رضوی سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی باید با مشارکت سایر دستگاه ها تنظیم شود مشهد – خبرگزاری مهر مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی باید با مشارکت سایر دستگاه ها تنظیم شود به گزارش خبرنگار مهر فهمسئول کانون پرورش فکری رامهرمز خبر داد حضور تابستانی کودکان و نوجوانان رامهرمزی در ایستگاه علوم
مسئول کانون پرورش فکری رامهرمز خبر دادحضور تابستانی کودکان و نوجوانان رامهرمزی در ایستگاه علوممسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رامهرمز گفت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رامهرمز با برپایی ایستگاه علوم میزبان کودکان و نوجوانان این خطه از ایرانی اسلامی در تابستان 93 هکودکان و نوجوانان با «نشانههای آسمانی» آشنا میشوند
در یک مسابقه اینترنتی کودکان و نوجوانان با نشانههای آسمانی آشنا میشوند خبرگزاری پانا همزمان با ماه مبارک رمضان مسابقه اینترنتی نشانههای آسمانی در پایگاه مسابقههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا شد ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۱ تير ساعت 11 39 به گزارش سرویس فرهنگی پانا اینراهکارهای مبارزه با جرائم اقتصادی و اجتماعی تدوین شود
نماینده مردم همدان در مجلس راهکارهای مبارزه با جرائم اقتصادی و اجتماعی تدوین شود خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که عدم همکاری سه قوه باعث به وجود آمدن مفاسد و جرائم اقتصادی شده است گفت قوا باید احساس وظیفه کنند و هر چه سریعتر قویترین راهکاقرآن مبنای فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است
قرآن مبنای فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است تهران- ایرنا- مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت برنامه های مذهبی کانون نباید به عنوان یک فعالیت جداگانه تلقی شود زیرا که درون مایه تمامی فعالیت های کانون باید مذهبی و قرآنی باشد به گزارش روز دوشنبه ایرنا عل-
گوناگون
پربازدیدترینها