واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۴۹ب.ظ)
راه حفاظت پايدار بناهاي تاريخي مشارکت با بخش خصوصي است معاون فني و تعيين کاربري صندوق احياء گفت: مشارکت بخش خصوصي تنها راه حفاظت پايدار بناهاي تاريخي است.
به گزارش خبرگزاري موج؛ جهان آباديان با بيان اين مطلب که به روز شدن مقوله احياء بناهاي تاريخي امري ضروري است افزود: تا چندي پيش در شرايطي بوديم که با پول نفت بناي تاريخي را خريداري و مرمت مي کرديم، ولي در شرايط کنوني با وجود تحريم ها بايد سياستهاي سازمان ميراث را به خصوص در برنامه ششم به سمتي هدايت کرديم که بناهاي تاريخي بتوانند هزينه هاي حفاظت و نگهداري خود را تأمين کنند.
معاون فني و تعيين کاربري صندوق احياء تنظيم دقيق فرايندها، ضوابط، قوانين و آئين نامه هاي مربوط را امري لازم دانست و افزود: بايد قوانين مترتب بر اين امر، به اندازه اي آزموده و قوام يافته باشد که با پايان يافتن ذخاير نفتي، صنعت گردشگري و ساير صنايع و مشاغل وابسته به ميراث فرهنگي و بناهاي تاريخي دچار تصميم گيري هاي عجولانه و صدمات جبران ناپذير نشده و متکي بر خود به حياتشان ادامه دهند.
جهان آباديان با اشاره به اين موضوع که معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي معتقد است که براي توسعه اقتصادي و فرهنگي جامعه چاره اي جز توسعه صنعت گردشگري در کشور نداريم، ادامه داد: مهمترين راه خود اتکايي بناهاي تاريخي، مشارکت با بخش خصوصي است تا پس از آن بناها علاوه بر اشتغالزايي قابليت درآمدزايي براي ميراث فرهنگي و کشور را داشته باشند.
معاون فني و تعيين کاربري صندوق احياء تصريح کرد: بطور متوسط براي مرمت و احياء هر متر مربع بناي تاريخي به هزينه اي حدود 300 تا 400 هزار تومان نياز است يعني براي باززنده سازي کاروانسرايي با مساحت 5000 متر مربع، بالغ بر 2 ميليارد تومان از طرفي بيش از 130 بناي با مالکيت دولتي و آماده مشارکت با مساحت کل حدود 400 هزار متر مربع و يعني نيازمند بيش از 150 ميليارد تومان بودجه دولتي براي مرمت و احياء آنها، ولي با توجه به شرايط اقتصادي کنوني اذعان داريم که تخصيص اين مبلغ بعيد خواهد بود. از طرفي اگر سازوکار مشارکت بخش خصوصي بطور کامل چيدمان شود اين مبلغ قابل تأمين بوده و بناهاي تاريخي دولتي و قابل واگذاري ( از نظر آيين نامه تشخيص نفايس ملي ) مرمت و احياء خواهند شد و ديگر نه تنها هزينه نگهداري نخواهند داشت بلکه ميتوانند پس از اشتهار، درآمدزايي مناسبي نيز داشته باشند.
وي در ادامه افزود: در حاليکه سالانه، بودجه بسيار اندکي براي فقط برخي بناها تخصيص مي يابد که در حد انجام مطالعات مختصر و حفاظت اضطراري است و سال بعد ميزان آسيب هاي بر پيکر بنا بيشتر نيز خواهد شد. همچنين هزينه هاي جاري نگهداري براي بناهاي فاقد کاربري مناسب، تبديل به دغدغه، بسيار مهم ادارات کل استاني است که عملاً قابل تأمين نيست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]