واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نوید شهردار تهران به بخش خصوصی؛ مشارکت بخش خصوصی در پروژه های تهران سود اقتصادی به همراه دارد تهران بزرگ - ایرنا - شهردار تهران گفت: این نوید را به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران بخش خصوصی می دهیم که هر گونه سرمایه گذاری در اجرای پروژه های شهر سود و منافع اقتصادی برای آنها به دنبال خواهد داشت.
به گزارش روز چهار شنبه ایرنا از روابط عمومی شهرداری تهران، محمد باقر قالیباف در حاشیه نشست مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با شهرداری تهران که منجر به عقد قرارداد بین اتاق بازرگانی و شهرداری تهران شد، خاطر نشان کرد: بحث هایی که در دومین جلسه مشترک مورد بررسی دو طرف قرار گرفت موضوع سرمایه گذاری های اقتصادی بین شهرداری تهران و مجموعه بخش خصوصی در مسائل و زمینه های مختلف بود.
وی با اشاره به فعالیت شهرداری تهران در حوزه پسماند گفت: تبدیل کردن روزانه 8000 تن زباله به انرژی یکی از موضوع های مدیریت شهری است.
قالیباف افزود: مساله حمل و نقل عمومی در شهر تهران یکی از دغدغه های شهرداری تهران در دو بحث حمل و نقل ریلی و غیر ریلی به شمار می رود که بخش خصوصی نیز می تواند در این حوزه نیز ورود جدی داشته باشد.
قالیباف با اشاره به سایر جنبه های ورود بخش خصوصی به مسایل شهری تهران ادامه داد: موضوعاتی مانند جابه جایی، اوقات فراغت، ساخت شهربازی ها و یا مسائلی مانند توسعه فروشگاه های زنجیره ای، فروشگاه های شهروند به شکل مدرن، ساخت هتل در شهر و ایجاد مراکز نمایشگاهی از مباحث مهم در شهر تهران است که همکاری بخش خصوصی را برای توسعه و رونق این طرح ها و موضوعات نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه در تفاهم نامه بین شهرداری تهران و اتاق بازرگانی ایران به تمامی این موضوعات تاکید شده است، یادآور شد: امیدواریم که فعالان اقتصادی با ایجاد این همکاری بتوانند به شهروندان تهران و توسعه پایدار پایتخت کمک کنند.
شهردار تهران با بیان اینکه در کلانشهرتهران موضوع های دیگر نیز نیاز به مشارکت فعالان اقتصادی دارد، بیان کرد: البته در کنار این مسائل بحث هایی مانند اشتغالزایی و ایجاد بنگاه های کوچک، توجه به بحث معماری شهر تهران با رویکرد اسلامی و ایرانی به طور طبیعی از موضوع های مهمی است که در این تفاهم نامه نیز به آن اشاره شده است.
وی تاکید کرد: تمامی موضوعات این تفاهم نامه قرار است که با همکاری دو طرفه در مدت 5 سال اجرایی شود.
قالیباف در ادامه با اشاره به روند خصوصی سازی در مجموعه مدیریت شهری تهران درسال های اخیر بیان کرد: در یک دهه اخیر شهرداری تهران در اجرای اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی فعالیت های مدیریت شهری تلاش های زیادی انجام داده است.
وی بیان داشت: در بخش حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوسرانی نیز شاهد این مساله هستیم که 70 درصد از این حوزه نیز به بخش خصوصی واگذار شده است.
شهردار تهران افزود: البته در نظر داریم که در حوزه مترو در بخش ساخت مترو نیز از حضور بخش خصوصی استفاده کنیم و در مجموع تمامی کارهای عمرانی شهر تهران به طور کامل توسط بخش خصوصی اجرا می شود.
شهردار تهران در پاسخ به سووال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا تهران گنجایش افزایش جمعیت بیش از 10 میلیون نفر را دارد؟ یادآور شد: ما باید به گونه ای عمل کنیم که جلوی افزایش جمعیت را در کلانشهر تهران بگیریم.
وی ادامه داد: به عبارتی افزایش جمعیت در تهران به معنای عقب افتادگی از پیشرفت و توسعه پایدار در پایتخت است از سوی دیگر تهران نیز نمی تواند مشکلات و آسیب های اجتماعی ناشی از افزایش جمعیت و حاشیه نشینی را تحمل کند.
وی ادامه داد: البته کنترل جمعیت و جلوگیری از توسعه بیش از اندازه شهرنشینی در تهران یکی از چشم اندازهای مهمی است که در طرح جامع و تفصیلی شهر تهران به آن اشاره شده است.
قالیباف اظهار کرد: اعتقاد داریم که جمعیت تهران بر مبنای افق چشم انداز 1404 نباید به بیش از 10 میلیون و 500 هزار نفر افزایش پیدا کند، چرا که شهر تهران و حاشیه آن بیش از 23 درصد از جمعیت کل کشور را در خود جای داده است.
وی ادامه داد: این بدان معناست که این کلانشهر توان مشکلات زیست محیطی از نظر آلودگی هوا و خاک را به دلیل افزایش جمعیت نخواهد داشت.
شهردار پایتخت با تاکید بر اینکه افزایش بیش از ظرفیت جمعیت در این کلانشهر مشکلات و آسیب های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را برای شهروندان و ساکنانش به دنبال خواهد داشت، گفت: تمامی این آینده نگری ها در طرح جامع و تفصیلی شهر تهران دیده شده است.
قالیباف گفت: هرچند شورای عالی شهرسازی در دولت قبل طی مصوبه 8 بندی پیش بینی کرده بود که جمعیت تهران می تواند به 12 میلیون نفر نیز برسد اما همان زمان نیز کارشناسان و مجموعه مدیریت شهری تهران با این افزایش جمعیت مخالف بود.
وی بیان داشت: در دوره کنونی نیز به دنبال این هستیم تا جمعیت شهر تهران را تا سقف 10 میلیون نفر در افق 1404 نگاه داریم.
شهردار تهران همچنین در خصوص اظهارات اخیر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه شهردارها نباید درآمد پایدار خود را بر مبنای دریافت عوارض و موضوعاتی مانند تراکم فروشی و فروش مجوز ساخت، متمرکز کنند، گفت: در روز همایش جامعه مهندسان ایران به این مساله اشاره کردم که درآمد پایدار یکی از معضلات شهرداری ها به شمار می رود این در حالی است که دولت نیز در رفع این مشکل مسئول است.
شهردار تهران افزود: در واقع دولت باید نسبت به حل این مساله چاره اندیشی کند چرا که هنوز مشخص نیست که محل درآمد پایدار شهرداری هایی که باید مستقل از دولت عمل کنند، کجاست.
وی ادامه داد: در واقع اگر دریافت عوارض از شهروندان کفاف هزینه های شهرداری ها را نمی دهد باید دولت شهرداری ها را در حال این مشکل یاری کند.
وی بیان داشت: در همان جلسه نیز اعلام کردم که اگر دولت امروز به ما ابلاغ کند که ساخت و ساز مسکونی را در شهر تهران متوقف کنیم، بنده به عنوان شهردار تهران آماده ام که هیچ گونه مجوز ساخت و ساز در شهر تهران برای شهروندان صادر نکنم.
شب گذشته در نشست مشترک اتاق بازرگانی – صنایع – معادن و کشاورزی ایران با شهرداری تهران تفاهمنامه ای به مدت 5 سال امضا نمودند.
تهرام/1393/ 699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]