واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سالک، زخم پوستی که براحتی قابل درمان است اگر ... گنبدکاووس - ایرنا - با آغاز فصل گرما و هجوم انواع پشه ها به محل زندگی انسان خطر ابتلا به بیماری های پوستی بویژه سالک با زخم های ناهنجار افزایش یافته است که برای در امان ماندن از نیش پشه ناقل این بیماری و درمان به موقع آن باید اقداماتی ساده انجام داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مشاهده سیمای زیبا و معصوم کودکان و نوجوانان و بعضا جوانان و بزرگسالانی که بدلیل گزش نوعی پشه خاکی دچار بیماری و زخم پوستی بنام سالک شده اند و یک عمر بایستی با آثار و علائم این بیماری بر ˈگونه ها، پیشانی، دست ها، پاهاˈ و دیگر نقاط بدن زندگی نمایند، بسیار آزار دهنده است.
سالک یک بیماری انگلی تک سلولی میکروسکوپی است که به وسیله پشه خاکی به انسان منتقل شده و ایجاد زخم پوستی می کند و ممکن است درمان آن تا یکسال نیز طول بکشد اما نکته مهم در این بیماری پوستی آن است که اثر آن پس از بهبودی تا پایان عمر باقی می ماند و موجب اذیت و آزار فرد می شود.
هرساله در اقصی نقاط ایران اسلامی ده ها هزار نفر توسط پشه خاکی ناقل بیماری پوستی سالک گزیده می شوند که متاسفانه در بسیاری از مواقع بدلیل عدم درمان به موقع آن، باید آثار زخم این بیماری پوستی را تا پایان زندگی تحمل نمایند.
در منطقه گنبدکاووس بویژه نقاط مرزی این شهرستان نیز هر ساله صدها نفر توسط پشه ناقل این بیماری گزیده می شوند که متاسفانه در بسیاری ازموارد بدلیل عدم رعایت نکات پیشگیرانه و نیز عدم درمان بموقع، قربانیان باید آثار باقی مانده از بیماری را تا پایان عمر یدک بکشند.
رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس معتقد است، رعایت توصیه های بهداشتی و نیز برخی نکات پیشگیرانه و درمان بموقع بیماری می تواند در ابتلای افراد به سالک بسیار موثر باشد ضمن اینکه مبتلایان باید از درمان های خانگی به شدت پرهیز نمایند.
دکتر ˈفرهاد بدیعیˈ می گوید: نریختن زباله و نخاله های ساختمانی و نیز نگهداری نکردن دام در نزدیکی محل سکونت، استفاده از پشه بند، نصب توری درمقابل در و پنجره ها، استفاده از لباس های آستین بلند هنگام غروب و در طول شب و استفاده از پمادهای دورکننده حشرات در مصون نگه داشتن انسان از نیش پشه ناقل بیماری سالک بسیار موثر است.
وی بابیان اینکه اواخر فصل بهار و تابستان فصل هجوم پشه ها و گزش انسان توسط این نوع حشره خطرناک است، گفت: آثار زخم پشه سالک پس از گزش اولیه بعد از 3 تا 4 ماه آینده مشخص می شود که در صورت مشاهده نخستن علائم بیماری سالک که ابتدا بصورت جوشی کوچک ظاهر می شود، باید به مراکز بهداشتی - درمانی مراجعه شود.
دکتر بدیعی خاطرنشان کرد: مبتلایان به زخم های پوستی که زخم آنان بیش از 14 روز طول بکشد، مشکوک به سالک است و باید هرچه سریعتر نسبت به درمان آن اقدام نمایند.
وی با اشاره شیوه های درمان سالک، گفت: درمان این بیماری به 2 صورت موضعی و عضلانی انجام می شود که در درمان موضعی دارو هفته ای یکبار اطراف زخم تزریق می شود و یا هر هفته محل زخم را سرما می دهد که در اصطلاح به آن ˈکرایو تراپیˈ گویند ضمن اینکه طول درمان موضعی بسته به بزرگی و کوچکی زخم سالک از 2 تا 12 هفته است.
رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس ادامه داد: در درمان عضلانی نیز دارو بصورت تزریق عضلانی روزانه بکار می رود که تا مدت درمات 2 تا 3 هفته است.
دکتر بدیعی همچنین از راه اندازی 4 مرکز کرایو تراپی در شهرستان گنبدکاووس خبر داد و گفت: این مراکز در روستاهای مرزی ˈکرند، داشلی برونˈ و شهر ˈاینچه برون و مرکز 3 در شهر گنبدکاووسˈ راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه این مراکز به شهرهای شرق استان گلستان خدمات می دهند، خاطر نشان کرد: درصورت مراجعه بموقع فرد مبتلا به سالک به این مراکز و انجام کرایو تراپی سالک براحتی قابل درمان خواهد بود.
سالانه بین 400 تا 500 نفر در شرق گلستان توسط پشه خاکی ناقل بیماری پوستی سالک گزیده می شوند.
شهرستان گنبدکاووس بابیش از 325 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
/7479/622/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]