واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۳۳ق.ظ)
پوتين: روسيه قصد توسعه روابط با شرکاي سنتي خود را دارد پوتين گفت: ما قصد داريم روابط با شرکاي سنتي خود در قاره آسيا را گسترش دهيم.
به گزارش خبرگزاري موج، سخنراني دو سالانه رئيس جمهور روسيه در جمع سفراي روسيه در ديگر کشورها از جمله مواردي است که در آن خطوط کلي سياست خارجي روسيه ترسيم مي شود. خلاصه اين سخنراني به شرح ذيل است.
تحولات اوکراين مصداق حاکميت اصل خودسري در نظام بين الملل است
ولاديمير پوتين در ابتداي سخنراني خود اظهار داشت: شما مي دانيد اوضاع بين المللي تا چه حد پويا و گاه غير قابل پيشگويي است. حوادث از لحاظ زماني روند خيلي فشرده دارند و متأسفانه اين حوادث هميشه ماهيت مثبت ندارد. پتانسيل درگيري زا در جهان رشد مي کند، تضادهاي قديمي بطور جدي شدت يافته و تضادهاي جديدي تحريک مي شود، متأسفانه مشاهده مي کنيم که حقوق بينالمللي موثر واقع نميشود، موازين اوليه نزاکت رعايت نميشود، اصل خودسري حکمفرما شده است. ما اين را در نمونه اوکراين هم مشاهده مي کنيم. ما و شما بايد بوضوح درک کنيم که وقايعي که در اوکراين تحريک شد تبلور فشرده سياست به اصطلاح بازدارندگي بود. چنانچه اطلاع داريد اين سياست ريشه هاي عميقي، ريشه هاي تاريخي دارد و معلوم است که اين سياست پس از اتمام جنگ سرد هم، متأسفانه، به پايان نرسيد. مايلم همه درک کنند: کشور ما در آينده بطور فعال از حقوق روسها، از حقوق هموطنان ما در خارج دفاع کرده و براي اين منظور از تمام ابزارهاي موجود از اقتصادي و سياسي گرفته تا عمليات انساني مندرج در حقوق بين المللي و حق دفاع از خود استفاده ميکند.
اروپا، خاورميانه، آسياي جنوبي، منطقه آسيا اقيانوسيه، آفريقا از کسري امنيت رنج ميبرند
پوتين گفت: تعداد مناطق داراي التهاب مزمن روي نقشه جهان افزايش مييابد. اروپا، خاورميانه، آسياي جنوبي، منطقه آسيا اقيانوسيه، آفريقا از کسري امنيت رنج ميبرند. عدم توازنهاي ساختاري در اقتصاد جهاني، در امور مالي و بازرگاني بروز ميکند. فرسايش ارزشهاي اخلاقي و معنوي ادامه دارد.
بدشواري ترديدي در اين مورد باقي مانده باشد که سيستم نظم جهاني يک قطبي نتوانست روبراه شود. ملتها و کشورهاي جهان روز به روز با صداي بلندتر قاطعيت خود براي تعيين سرنوشت خود، حفظ هويت تمدني و فرهنگي خود را بيان مي کنند و اين امر با تلاش برخي کشورها براي حفظ موقعيت برتر خود در بخشهاي نظامي، سياسي، مالي، اقتصادي و عقيدتي وارد تضاد مي شود. اين امر البته بطور مستقيم به ما ارتباط ندارد ولي رفتاري که با بانکهاي فرانسوي ميشود در اروپا بطور اعم و البته نزد ما نميتواند به غير از ناراحتي باطني احساس ديگري ايجاد کند. ما از فشاري که شرکاي آمريکايي ما بر فرانسه به منظور عدم تحويل ناوهاي ميسترال به روسيه وارد ميکنند اطلاع داريم. ما حتي ميدانيم به اين اشاره شده بود که اگر فرانسويها ميسترال را تحويل ندهند پس مجازات بانکها هم بدون سر و صدا رفع مي شود، در هر حال مجازاتها بشدت کاهش داده مي شود.
تلاش روسيه، اوکراين و اروپا در تنش زدايي
تقويت روابط تنگاتنگ دوستانه، همکاري اقتصادي داراي منفعت متقابل با کشورهاي همسايه جهت راهبردي و کليدي سياست خارجي روسيه مي باشد که در بلندمدت در کار خواهد بود.
اروپا شريک طبيعي و مهمترين شريک تجاري اقتصادي ما مي باشد. ما سعي داريم امکانات جديدي براي گسترش همکاري تجاري و چشماندازهاي سرمايه گذاريهاي متقابل را فراهم کرده و موانع موجود در بازرگاني را رفع کنيم. براي اين منظور بايد اساس حقوقي و قراردادي همکاري ما مدرن سازي شده، ثبات و قابل پيشبيني بودن روابط، در وهله اول در حوزه راهبردي مهمي چون حوزه انرژي تأمين شود. ثبات در تمام فضاي اورآسيا و در نهايت توسعه بادوام اقتصاد اعضاي اتحاديه اروپا و روسيه به همکاري منظم و متکي بر در نظر گرفتن منافع يکديگر بستگي دارد. ما هميشه به عنوان شريک مطمئن در تحويل مواد انرژي زا شهرت داشتيم و در توسعه زيرساخت گاز سرمايه گذاري کرده ايم. در مجموع همه ما، هم ما، هم اوکراين و هم شرکاي اروپايي بايد جداً در مورد کاستن احتمال بروز ريسکهاي مختلف سياسي، اقتصادي در قاره فکر کنيم.
تلاش روسيه بر گسترش روابط با شرق
رييس جمهور روسيه ادامه داد: ما بايد تقويت بردار شرقي ديپلماسي خود را نيز ادامه داده، از پتانسيل هنگفت منطقه آسيا اقيانوسيه در راه منافع توسعه هر چه بيشتر کشور ما، در وهله اول سيبري و خاور دور استفاده کنيم. سياست روسيه در آسيا اقيانوسيه بايد در آينده هم متوجه تأمين امنيت مرزهاي شرقي ما، مساعدت به صلح و ثبات منطقه باشد و البته صدارت آينده روسيه در سازمان همکاري شانگهاي و برگزاري ملاقاتهاي سران سازمان همکاري شانگهاي و بريکس به اين امر مساعدت مي کند.
مشارکت فراگير و تعامل راهبردي با جمهوري خلق چين بايد از هر راهي تقويت شود. ميشود گفت امروز در عرصه بينالمللي ارتباط ديپلماتيک محکم روسيه و چين شکل گرفته است. يکسان بودن ديدگاههاي دو طرف در مورد روندهاي جهاني و مشکلات کليدي منطقهاي در اساس اين ارتباط قرار دارد. اهميت اصولي دارد که دوستي روسيه و چين عليه هيچ کسي جهت گيري ندارد. ما اتحادي عليه کسي تشکيل نميدهيم. برعکس، ارتباط روسيه و چين نمونه تعامل برابر، محترمانه و باثمر کشورها در قرن بيست و يکم مي باشد. ما قصد داريم روابط با شرکاي سنتي خود در اين منطقه جهان با هند، ويتنام، که نقش آنها در جهان بطور فزاينده تقويت مي شود را توسعه دهيم. روابط با ژاپن، ديگر کشورها و از جمله اعضاي آسه آن بايد تقويت شود. بايد در ميزان بيشتري از پتانسيل بازارهاي رو به توسعه کشورهاي آمريکاي لاتين و آفريقا، از تجربه غني روابط سياسي و انساني با اين کشورها استفاده شود.
تماسهاي ما با ايالات متحده براي تمام جهان اهميت جدي دارد. ما به هيچ وجه قصد قطع روابط با آمريکا را نداريم. روابط دوجانبه در حال حاضر در بهترين حالت نيست، اين امر صحت دارد، ولي مايلم تأکيد نمايم روسيه مقصر بروز اين اوضاع نبوده است، ما هميشه سعي داشتيم شريک قابل پيشبيني باشيم، بر اساس برابر اقدام کنيم ولي در مقابل منافع قانوني ما اغلب ناديده گرفته مي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]