تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845098154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خاتمی و دشمنانش


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/ دوشنبه 16 تیر 1393 خاتمی و دشمنانش تهران-ایرنا- تذکر کتبی دیروز 10 نفر از نمایندگان مجلس به وزیر دادگستری مبنی بر لزوم ممنوع التصویری، ممنوع الخروجی و ممنوع البیانی «سیدمحمد خاتمی» رییس جمهوری پیشین ایران در روزنامه های امروز از زاویه های مختلف بررسی شد.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز دوشنبه 16تیر 1393خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

***خاتمی ممنوع!
روزنامه ی «آرمان» در گزارشی با اشاره به سخنان اخیر خاتمی مبنی بر اینکه نه قصد دارد و نه زمینه اش فراهم است که به قدرت بازگردد به واکاوی علت رفتار نمایندگانی پرداخت که دیروز خواستار ممنوع التصویری، ممنوع الخروجی و ممنوع البیانی وی شدند.
آرمان نوشت: درک این دلیل چندان سخت نیست چراکه آنها (اصولگرایان) حتی در این بخش هم از خاتمی شکست خورده اند و انتظار نداشتند او عدم بازگشت به قدرت را در شرایطی که تمام جوانب به نفع اوست اعلام کند. یک گمانه دیگر برای چنین درخواستی از سوی 10 نماینده می تواند به این معنا باشد که آنها دیگر بهانه ای برای هجمه به دولت و حامیانش ندارند و از این جهت با چنین درخواستی سعی می کنند جو را متشنج کرده و برهم بزنند تا کاهش سوژه برای تخریب دولت را به نوعی جبران کنند.
این روزنامه همچنین در یادداشتی با عنوان «خاتمی را آنگونه که هست ببینید» محبوبیت و جایگاه اجتماعی خاتمی را دلیل نگرانی مخالفان او دانست و نوشت: اگر بخواهیم به طور منصفانه به قضاوت بنشینیم و محبوبیت و مقبولیت سیدمحمد خاتمی را به نظر جامعه واگذار کنیم قطعا در یک نظر نظرسنجی این سیدمحمد خاتمی است که نظر مردم را به خود جلب می نماید. اما به نظر می آید جریاناتی احساس می کنند که این محبوبیت می تواند در آینده برای آنها مسائلی را ایجاد کند؛ هر چند آقای خاتمی بارها گفته است که هیچ گاه نمی خواهد به قدرت بازگردد و به دنبال به دست آوردن کرسی ها و مقامات دولتی نیست، اما کیست که نداند سخن خاتمی یکی از اثر گذارترین سخن ها در جامعه است. همگان در انتخابات 24خرداد حضور و نقش پررنگ خاتمی را دیدند. خاتمی چه بگوید و چه نگوید دارای پایگاه اجتماعی است و به یک معنا می توان گفت ایشان سرمایه اجتماعی کشور هستند.
روزنامه ی «ابتکار» نیز در سرمقاله ی خود با عنوان «چرا از بیان می هراسید؟» به این موضوع پرداخت و در مورد انگیزه ی نمایندگان از درخواست ایجاد محدودیت های بیشتر برای خاتمی نوشت: سخنان آن ها (نمایندگان) چندان مسموع مخاطبان واقع نشده و در دل آنان اثری نکرده است، به همین خاطر می خواهند که صدای او را نیز خاموش کنند. دلیل دیگر هم اینکه احتمال می رود صدای خاتمی و «بیان» اش از سوی گروهی از مردم شنیده شده و احتمالا پذیرفته شود.
ابتکار در ادامه خطاب به این نمایندگان نوشت: این افراد اگر به درستی سخنان خود و باطل بودن سید محمد خاتمی وهرکس دیگر ایمان دارند، بگذارند تا آن چنان که در کتاب خدا آمده است، مردمان همه سخنان را بشنوند و بهترین اش را برگزینند. این افراد اگر اعتماد به نفس دارند می توانند از هم اکنون خود را برنده این آزمون بزرگ بدانند. اما درخواست آنان برای خاموشی حریف از همان ابتدا آنچه را در دل شان می گذرد لو داده است. آنان کم آورده اند و می خواهند بدون حضور حریف یک بازی یک طرفه را ادامه دهند و احتمالا در انتظار هورای تماچیان هم خواهند بود، اما غافل از آن که برسکو های این مسابقه یک طرفه هیچ کس نخواهد نشست.
«بهمن کشاورز» حقوقدان و رییس کانون وکلای دادگستری هم در سرمقاله ی روزنامه ی «شرق» با عنوان «سیاست را با قانون خلط نکنیم» با رویکردی حقوقی، درخواست نماینده ها را مورد بررسی قرار داد.
کشاورز در بخشی از یادداشت خود نوشت: ممنوع التصویر و ممنوع البیان شدن بی گمان محروم شدن از برخی حقوق اجتماعی است. محرومیت از حقوق اجتماعی، مجازات محسوب می شود و به موجب اصل 36 قانون اساسی حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد.
این وکیل دادگستری در ادامه با اشاره به اینکه چنین درخواست هایی در مورد کسی که هشت سال رییس جمهوری بوده، محاکمه نشده، حکمی علیه وی صادر نشده و اتهام مشخصی از مجاری قانونی صحیح علیه وی مطرح نشده است، اجرایی نیست، نوشت: گمان می رود نمایندگان محترم مجلس که باید عصاره قانون گرایی و احترام به قانون باشند در اقداماتی از اینگونه باید محتاط تر اقدام کنند، زیرا بحث سیاست از مساله قانون و قضا و مجازات و محرومیت از حقوق اجتماعی جداست.

***«وین 6» زیر ذره بین
ششمین دور گفت و گوهای هسته یی ایران و گروه 1+5 در وین برای تدوین متن توافقنامه ی فراگیر در حالی در جریان است که گمانه زنی های زیادی در مورد نتیجه ی رایزنی ها مطرح می شود. روزنامه های امروز نیز مانند روزهای گذشته با رویکردهای مختلفی به این موضوع پرداختند؛ برخی از روند امید بخش و برخی از شکست احتمالی گفت و گوها نوشتند.
روزنامه ی آرمان در گزارشی از احتمال سفر وزیران خارجه ی کشورهای 1+5 به وین خبر داد و نوشت: معاونان وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان مقام های ثابت حاضر در نشست های رایزنی نگارش متن دیروز در کنار سایر مقام های دیپلماتیک عضو گروه 1+5 در هتل کوبورگ وین حاضر و عنوان شد هر زمان که ضرورت حضور وزرای خارجه احساس شود، به جمع نگارندگان متن بپیوندند. اتفاقی که با اضافه شدن ویلیام برنز آمریکایی به نشست چهار نفره عراقچی، روانچی، اشمید و کلمنت در بعدازظهر شنبه رویی از خود نشان داد.
روزنامه ی «جمهوری اسلامی» هم از عزم جدی مذاکره کنندگان برای استفاده از تمام فرصت برای تدوین توافق جامع نهایی گفت و نوشت: ششمین دور از مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران با دستور کار نگارش متن توافق جامع هسته ای قبل از پایان فرصت تعیین شده در توافق موقت ژنو(29 تیر) دیروز در روز تعطیلی یکشنبه در اروپا هم ادامه یافت و وارد پنجمین روز خود شد. این موضوع نشانه عزم جدی مذاکره کنندگان برای استفاده از حداکثر زمان و از دست ندادن هیچ فرصتی حتی تعطیلات برای دستیابی به هدف نهایی و تدوین توافق جامع دارد.
روزنامه ی «خراسان» اما از چالش های ناشی از نبود منبع آگاه خبری در گفت و گوهای وین سخن به میان آورد و نوشت: حاکم شدن فضای سانسور یا شبه سانسور در چنین رخداد مهمی یک نتیجه کوتاه مدت دارد و یک نتیجه یا پیامد بلند مدت. اول این که درپی این شرایط نوعی سکوت خبری بر فضای مذاکرات حاکم می شود و پیامد آن نیز فراهم بودن شرایط برای پخش شدن شایعات وخبرهایی است که نسبت آن با واقعیت واضح و شفاف نیست. مخاطب نیز از آن جایی که برای سنجش میزان صحت آن چه می شنود یا می بیند نه امکانات و فرصت لازم را دارد و نه معیاری برای تشخیص واقعیت، نوعی آمادگی ناخواسته برای پذیرش شایعه را داراست. از همین جاست که کار رسانه های قدرتمند آغاز می شود و در زمین و جبهه ای که خود آراسته اند شروع به بازی می کنند. مبهم گویی، استفاده از منابع نامشخص با عنوان «منبع آگاه» و نسبت دادن آن با منابع رسمی نخستین گام در ایجاد یک جریان خبری است که پایه و اساس آن یا «خبرهای دروغ» است و یا خبرهایی که نسبت آن با واقعیت آن قدر کم است که دست کمی از دروغ ندارند.
خراسان در ادامه در مورد راهکار مقابله با این چالش نوشت: در چنین شرایطی تیم مذاکره کننده ایران باید اولا همان مسیری را که ظریف پس از وین4 آغاز کرد و آشکارا تلاش کرد تا برخی واقعیت های مذاکرات را رسانه ای کند ادامه دهند. دوما باید برای این سکوت خبری که غربی ها دارند از آن ماهی می گیرند فکری کرد. درست است که نمی شود اخبار مذاکرات را به رسانه ها کشاند اما با گفتن آن بخش از واقعیت هایی که بیانشان ممکن است و خود مذاکره کنندگان آن را صلاح می دانند، می توان در فضایی که آماده شایعه پردازی است، اولا با شایعه پردازان به مقابله پرداخت و ثانیا اعتماد مخاطب را جلب کرد و به تقویت این اعتماد پرداخت و ثالثا با ایجاد یک جریان خبری معکوس، رسانه های داخلی را به منبع اخبار موثق مذاکرات تبدیل کنیم.
در این میان اما روزنامه ی «جوان» در گزارشی با عنوان «ادامه روزه سکوت تیم مذاکره کننده هسته ای ایرانی» همچنان به انتقاد از محرمانه بودن و رسانه یی نشدن گفت و گوها پرداخت.
روزنامه ی «سیاست روز» هم در گزارشی از «مسوولیت غرب در شکست احتمالی مذاکرات» گفت و نوشت: مذاکرات میان ایران و غرب در سال 2005 می توانست به نتیجه برسد اما دولت بوش با درخواست تعلیق همه فعالیتهای غنی سازی، کار مذاکره را به شکست کشاند. اینک نیز مطالبات مشابه غربی ها و امیدواری آنان به نتیجه بخشی تاثیرات تحریم، می تواند کار مذاکره را با بن بست مواجه کند. جمهوری اسلامی قطعاً تا زمانی که امید به توافق دارد، در مذاکره خواهد ماند و در عمل، کاری نخواهد کرد که این مذاکرات بی ثمر رها شود و به همین دلیل، در دیپلماسی عمومی خود تلاش می کند مسئولیت شکست احتمالی مذاکرات را متوجه دولت آمریکا و دیگر کشورهایی کند که قادر به اتخاذ تصمیم دشوار اما معقول نیستند و واقعیت جمهوری اسلامی را به عنوان یک کشور هسته ای به رسمیت نمی شناسند.

***نمایندگان از استیضاح وزیر علوم چه می خواهند؟
تلاش نمایندگان تندروی مجلس برای استیضاح وزیر علوم چند روزی است نقل محفل رسانه ها است؛ مساله یی که امروز هم در روزنامه ها از زاویه های مختلف به آن پرداخته شد.
روزنامه ی جمهوری اسلامی در یادداشتی با عنوان «قانون استیضاح» درخواست استیضاح وزیر علوم از سوی تعدادی از نمایندگان را ناشی از سوء تعبیر آنها از متن قانون دانست.
این روزنامه با اشاره به بخش اول اصل 89 قانون اساسی مبنی بر اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند در مواردی که لازم می دانند، هیات وزیران یا هر یک از وزیران را استیضاح کنند نوشت: تعبیر ˈمی توانند در مواردی که لازم می دانندˈ گویا برای بعضی نمایندگان به این معنی است که هر وقت میل شخصی آنها یا منافع گروهی آنها ایجاب کند می توانند اقدام به استیضاح وزرا نمایند. این برداشت، کاملاً انحرافی و خلاف روح قانون اساسی است، زیرا قانون اساسی در اصل 67 نمایندگان مجلس را ملزم به ادای سوگندی می نماید که در متن آن، رعایت امانت و تقوا و مصالح مردم تصریح شده است.
این گزارش در ادامه با اشاره به عملکرد قابل دفاع و قانونی وزیر علوم طی 8 ماه گذشته، به بهانه جویی مخالفان او اشاره کرد و نوشت: دانشگاهیان، اهالی رسانه و حتی بسیاری از مردم این واقعیت تلخ را می دانند که پشت پرده استیضاح وزیر علوم افرادی فعال هستند که با روی کار آمدن دولت جدید و وزیر جدید، منافع شخصی و گروهی خود را در خطر می بینند. چنین استیضاحی، نه اخلاقی است و نه با مصالح مردم و کشور منطبق است. به همین دلیل است که حتی در رأس مجلس نیز درباره استیضاح وزیر علوم سئوال وجود دارد. آیا بهتر نیست هیات رئیسه مجلس، فکری برای سامان دادن به استیضاح های خارج از چارچوب انگیزه های قانونی بنماید؟
روزنامه ی ابتکار اما در یادداشتی به واکاوی انگیزه ی استیضاح کنندگان پرداخت و نوشت: اعتراض آنها نسبت به طیف مختلفی از مسائل است که از جمله آنها می توان به «انتخاب و انتصاب برخی معاونان و مشاوران در حوزه وزارتی، تغییر روسای برخی دانشگاه ها، نحوه برخورد با بورسیه های غیرقانونی، بازگشت به کار برخی استادان کنار گذاشته از دانشگاه ها در دولت قبل، بازگشت به تحصیل و رفع مشکل گروهی از دانشجویان ستاره دار، تغییر روند انتصاب روسای دانشگاه ها با در نظر گرفتن نظر مشورتی دانشگاهیان و همچنین تعلل در روند اسلامی کردن فضای دانشگاه ها» اشاره کرد.
روزنامه ی «آفتاب یزد» هم در یادداشتی با عنوان «استیضاح دولت یا مردم» به قلم «داریوش قنبری» نماینده ی پیشین مجلس از انگیزه ی پشت پرده ی این نمایندگان گفت و نوشت: طیفی که پایگاه مردمی خود را از دست دادند، پایگاهی که در گذشته با روش های سلبی با اصلاح طلبان به دست آورده بودند، به این هجمه ها علیه دولت روی آوردند و به زعم خود می توانند با این روش های تخریبی بار دیگر برای خود پایگاه درست کنند.
این گزارش در ادامه نوشت: این افراد می خواهند از کسانی که به روحانی رای دادند انتقام بگیرند و در کل دشمنی اصلی آنها با ملت است چراکه اعتقادی به رای مردم ندارند، اما به شکل ریاکارانه ای به دنبال رای مردم برای انتخابات سال آینده نیز هستند.
روزنامه ی «کیهان» اما از زاویه یی متفاوت به این موضوع پرداخت. این روزنامه در گزارش نخست خود با اشاره به کش و قوس های طرح استیضاح در مجلس در مورد آنچه اقدامات جریان های سیاسی خاص در دفاع از وزیر علوم خواند، نوشت: در این میان جریانات سیاسی خاص در کشور بیکار ننشسته و دست به اقداماتی می زنند تا مانع از استیضاح شوند. در همین راستا روز گذشته یکی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس، لاریجانی را تهدید کرد در صورت چراغ سبز به استیضاح وزیر علوم، وی و دوستانش فراکسیون سومی در مجلس تشکیل خواهند داد!
کیهان در ادامه نوشت: نشست های مختلف آشکار و پنهان با نمایندگان، طومارهای حمایتی و فضاسازی تخریبی رسانه ای (مانند منتسب کردن استیضاح به جبهه پایداری) از جمله تلاش ها با هدف عدم استیضاح فرجی دانا است. باید منتظر ماند و دید آیا نمایندگان مجلس تحت تاثیر این موج ها قرار می گیرند یا آنکه با کارت قرمز، فرجی دانا را در ایستگاه استیضاح بدرقه می کنند.

***مردم قضاوت کنند
سخنان «حسن روحانی» رییس جمهوری در روز شنبه 14 تیرماه در مراسم افطار اعضای دولت و معاونان وزیران و رییسان سازمان های مرتبط در آستانه ی یک سالگی دولت در روزنامه های امروز بازتاب زیادی داشت.
روزنامه ها بخش های مختلف سخنان روحانی را در تیتر گزارش های خود برجسته کردند.
روزنامه های «ایران»، «اطلاعات» و «رسالت» بخشی از سخنان روحانی مبنی بر اینکه «مردم باید درباره ی عملکرد یک ساله دولت قضاوت کنند» را برجسته کردند.
«به مردم دروغ نمی گوییم» بخش دیگری از سخنان رییس جمهوری بود که به عنوان تیتر گزارش روزنامه ی شرق انتخاب شد.
روزنامه ی خراسان هم گزارش خود در این ارتباط را به بخش دیگری از سخنان روحانی مبنی بر اینکه «اگر به یک چهارم از وعده هایمان عمل نشده باید عذر خواهی کنیم» مزین کرد.
روزنامه ی «اعتماد» اما به بهانه ی سخنان روحانی، با «غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی به گفت و گو نشست.
اعتماد سخنان روحانی در مورد لزوم مسوولیت پذیری و همین طور معذرت خواهی از مردم بابت وعده های عملی نشده را نشانی از روی نرم نشان دادن او دانست و با این توضیح که این تصویر شاید در نگاه اول با آن حسن روحانی که گهگاهی در مواجهه با منتقدان خود سخن می گوید، چندان منطبق نباشد، از زبان کرباسچی نوشت: برخوردها و موضع گیری های روحانی در قبال منتقدان هم وجهی از مسوولیت پذیری او است. مسوولیتی که وی برای تامین مطالبات عمومی در برابر سیاست های طیف های تندروی سیاسی پذیرفته است.
کرباسچی در بخشی از این گفت و گو در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر این دست موضع گیری ها و رفتارها در جامعه گفت: خود برخورد آقای روحانی یک تعالی فرهنگی را در جامعه ما نوید می دهد که وارد دستگاه دولت هم می خواهد بشود و مدیران ما از آن حالت های آماردهی و گزارش دهی های خلاف و تاکید بر حرف های نشدنی دست بردارند و منطقی صحبت کنند تا امکان ایجاد اعتماد بین آنها و مردم به وجود بیاید و رابطه دولت – ملت یا رابطه حکومت و شهروند در راستای اعتمادسازی ترمیم شود. در یک جمله فکر می کنم که آقای روحانی مهم ترین کاری که می کند این است که تلاش دارد سیاست و کار دولت را از آسمان به زمین بیاورد و آن حالت قدسی را از کار دولت دور کند و به دولت معنایی زمینی بدهد. یعنی تصویری از دولت ایجاد کند که همجنس مردم است، باید مسوولیت پذیر باشد و همین طور احتمال دارد اشتباه کند و چون مسوولیت پذیر است، اشتباه خود را می پذیرد و عذرخواهی می کند. آقای روحانی سعی دارد تا القا کند که دولت یک موجود ماورایی نیست که از عالم غیب حمایت می شود، بلکه یک مجموعه یی است که اگر بر اساس منطق و کارشناسی و واقع نگری جلو برود کارش را درست انجام خواهد داد و اگر غیر از این باشد نمی تواند متضمن تامین معیشت، آرامش، امنیت و پیشرفت جامعه باشد.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم **9275**2054

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن